Stress is een sluipmoordenaar!

Beste lezer,

In het kader van de week van werkstress heb een extra video gemaakt. Stress is mijns inziens namelijk een sluipmoordenaar en belangrijk om onder je aandacht te brengen.

Stress veroorzaakt onder andere een activatie van ontstekingsreacties in het lichaam, het tast het immuunsysteem aan.

Graag verwijs ik je tevens naar de video https://www.youtube.com/watch?v=E37ThrnE7Sc

Hoe kan je burn-out als gevolg van stress voorkomen?

Activeer je mentale alertheid en integreer een aantal disciplines in je dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan wandelen of hardlopen (hier kan je ook je hoofd mee leeg maken), ademhalingstechnieken, yoga, meditatie (begin kort dat is al voldoende) of leer een aantal nieuwe breintechnieken of doe aan Tai Chi.

Meditatie is overigens een oefening die zelfbewustzijn- verruiming veroorzaakt. Er vallen heel veel disciplines onder het ‘woord’ meditatie. Mediatie is dus geen religie, maar een techniek die je geest rustig maakt. Bijvoorbeeld mindfulness valt ook onder meditatie.

Meditatie heeft veel meer voordelen dan alleen de geest kalmeren: het werkt nl. door in je totale welzijn (gezondheid en succes). Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– onze genetisch bestemming veranderen;- een positief effect op hart en vaatziekten; -mediteren gaat veroudering van de hersenen tegen; je leert je meer focussen, etc. etc.

Last but not least: je wordt een blijer en dankbaarder mens van mediteren en het gevolg van deze positieve gevoelens is dat je situaties in je leven creëert waar je blij van wordt. Denk aan de wet van energie.


Succes vandaag!