Visualiseren: MultiLaw van Inbeelding

visualiseren

Visualiseren is een zeer essentiële manier om doelen helder te krijgen. In dit blog ga ik in op hoe de MultiLaw van inbeelding je hiermee helpt en hoe en waarom dit je helpt om je doelen te bereiken.

Multifunctionele aspect

Neem hierbij in ogenschouw dat het enige wat jij kunt bewaken en waar jij de controle over hebt, je gedachten zijn. Het multifunctionele aspect van deze wet is dan ook dat je door toepassing van deze wet alle elementen van je leven kunt aanpassen. Denk hierbij aan je carrière, je relaties en je gezondheid.

De wet van inbeelding gaat over het jezelf bewust voorstellen van een eindresultaat of doel. Je creëert een beeld van wat je in je leven wilt ervaren en richt daar je aandacht op. Vanwege die aandacht groei je naar het resultaat dat je wilt bereiken. Je plaatst namelijk continu energie in dat beeld. Hoe vaker en consequenter je dit doet, hoe sneller je resultaat zult boeken en zult ervaren dat de werkelijkheid steeds meer op het beeld gaat lijken dat je hebt gecreëerd.

Wat is een visualisatie?

Een visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld. De manier van je denken aanpassen, past ook de kwaliteit van je leven aan. Hoe vollediger je jouw toekomstbeeld, droombeeld of doel inbeeldt, hoe beter dit zal werken om je doelen te bereiken.

Dus zie niet alleen hoe je eruit wilt zien, maar zie ook de omgeving waarin je wilt staan. Hoe voel je je? Wat ruik je? Bedenk wat je allemaal hebt geleerd wanneer je dit doel bereikt hebt, dus alsof het al zo is. Bedenk hierbij dat als je de MultiLaw van inbeelding met discipline goed inzet, je een voorloper aan het creëren bent voor de daadwerkelijke ervaring. Hier word je al blij van! Houd nadat je uit de visualisatie komt vooral dit blije gevoel vast.

Door zoveel mogelijk te voelen, je visualisatie zo compleet mogelijk te maken, maak je voor jezelf duidelijk welke stappen je gaat zetten. Daarnaast ben je, doordat jij je visualisatie zo compleet mogelijk maakt en dit in je dagelijkse activiteiten toepast, nieuwe neurologische verbindingen in de hersenen aan het maken. Dit betekent dat je nieuwe circuits aan het aanleggen bent in het brein.

Deze circuits gaan jou helpen in het behalen van je doelen. Je activeert namelijk tegelijkertijd de mogelijkheid in het quantumveld, je stemt je met dit beeld af op een oneindig intelligent veld van energie en informatie waarin we allen leven en wat volledig om, in en door ons heen stroomt. Deze goddelijke intelligentie maakt dat energie en bewustzijn tot vorm komt. Ook jouw gedachten en visualisaties zijn doordrongen van energie.

Dit is een uitleg in een notendop, een andere keer zal ik hier dieper op ingaan. Als je nu al meer wilt weten, kun je ook het boek Miljonair in Geluk bekijken: zie onderaan de blog de link.

Goed visualiseren

Goed visualiseren heeft allerlei leuke effecten. Je kunt immers visualiseren wat je maar wilt. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Dit betekent dat alles in je leven onbegrensd is. Je kunt alles bereiken wat jij je kunt inbeelden. Als je ervoor kiest om over een bepaald onderwerp iets te gaan visualiseren, heeft dat effect op dat onderwerp in je leven.

Denk bijvoorbeeld aan je werk, gezondheid of sociale leven. Visualisatie werkt door op gedrag en op de keuzes die je maakt, waardoor je bewuster leeft en dus sneller iets zult bereiken waar je blij van wordt. Het zorgt ervoor dat je sneller de persoon bent of wordt die je wilt zijn.

En het heeft niet alleen invloed op je keuzes. De juiste manier van visualiseren heeft zelfs invloed op allerlei andere zaken. Dit is onderzocht in een groep die visualiseerde en daarbij de volgende elementen meenam:

  • Fysieke beweging
  • De omgeving
  • De timing
  • Leren
  • Emotie
  • Perspectief

De groep die visualiseerde met deze elementen had een betere spierkrachtontwikkeling dan de groep die traditioneel visualiseerde en aan krachttraining deed[1].

Dus aandacht voor meer spierkracht, zorgt er ook voor dat spierkracht groeit.

Daarbij hebben visualisaties, zoals eerder vermeld, ook invloed op je brein. Als je (onbewust) te veel negatieve visualisaties hebt gehad, kan dit je brein zo veranderd hebben dat je hierdoor een stoornis hebt ontwikkeld. Gelukkig kunnen geleide visualisaties en positieve visualisaties weer een rol spelen om die mentale gezondheid weer recht te trekken. Visualisaties spelen vaak een belangrijke rol in de behandeling van mentale klachten[2].

Geleide visualisatie

Als je het lastig vindt om zelf te beginnen met visualiseren van je doelen, kan een coach je helpen met een geleide visualisatie. In die visualisatie kun je gestimuleerd worden om jouw ideale toekomstbeeld te visualiseren. Tijdens een voorgesprek kan een coach je vragen stellen die de inspiratie geven om je een goede visualisatie te geven. Ook kunnen deze vragen tijdens de visualisatie zelf gesteld worden, om je te helpen jouw ideale toekomst voor te stellen, dan wel voor je te zien. 

Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met negatief denken werkt een geleide visualisatie beter dan een eigen visualisatie, maar niet visualiseren of een placebo werkt sowieso niet[3]. Dus je kunt beter iets doen dan helemaal niets.

Op de website kun je geleide meditaties krijgen die je helpen met mediteren en visualiseren.

Klik hier om naar de geleide meditaties te gaan.

Tot slot: in mijn eerder besproken wetten is beetje bij beetje naar voren gekomen dat het ‘toepassen’ van de wetten het belangrijkst is, anders gebeurt er namelijk niets. Vandaar dat de wet van inbeelding cruciaal is. Alleen jij kan beslissen hoe jij jezelf ziet en wilt zien. Een ander kan hierover alleen maar oordelen vanuit zijn/haar eigen perceptie. Dus het oordeel is een projectie en hoort bij de ander.

Je hebt altijd de keuze om een nieuw neuraal netwerk aan te spreken, een nieuw gewenst beeld over jezelf in te beelden. Eerder heb je gehoord in één van mijn video’s dat de hersenen geen verschil zien tussen een beeld van een gebeurtenis, dus ervaring, of een beeld dat jij zelf hebt gecreëerd. Allebei zijn het scheppingsmechanismen. Of jij blijft hangen in een negatief patroon en zelfbeeld, of je doorbreekt deze door nieuwe beelden voor te stellen.

Hoe meer jij jezelf geeft qua liefde, waarde, geloof en trouw en commitment, hoe meer het leven jou van het vorenstaande zal bevestigen en jou van hetzelfde zal geven.

Een idee en/of wens kan je alleen al met je innerlijke en fysieke kwaliteiten waarmaken. Zonder doelbewuste innerlijke actie kan het leven nooit geoptimaliseerd worden. Een innerlijke actie kan bijvoorbeeld zijn: een verandering in je denken aanbrengen om een bepaald item van je leven te verbeteren, want, ik herhaal graag, door de wijze waarop je denkt, creëer je continu je realiteit. Een zeer essentiële innerlijke actie is dus het toepassen van de wet van inbeelding; een bewuste inbeelding is een plaatsing van energie, en waar je energie plaatst, dat groeit. Het is belangrijk dat je zo betrokken raakt met het innerlijk beeld of met het nieuwe zelfbeeld, dat het beeld in gedachten reëler wordt dan jouw werkelijkheid.

‘Verbeeldingskracht is belangrijker dan feiten’, aldus Albert Einstein.

Visualisatie coach

Heb je meer persoonlijke hulp nodig om duidelijk te krijgen wat je wilt in het leven en hoe je daar komt?

Dan kun je ook coaching van me krijgen. Neem vrijblijvend contact met me op.

Hartegroet,

Petra

PS Bekijk ook deze videoreeks over de MultiLaw van Inbeelding

En lees het boek Miljonair in Geluk.


[1] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/1612197X.2009.9671890

[2] https://www.nature.com/articles/s41583-019-0202-9

[3] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/08934219509367626

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30