Visualisatie: De kracht van visualiseren

Iedereen herkent een visualisatie wel, van als je aan het dagdromen bent[1]. Je bent een beetje voor je uit aan het staren en in gedachten zie je allerlei beelden van gebeurtenissen die zouden kunnen komen of hoe je iets anders had moeten aanpakken. Of misschien zie je vooral een voorwerp voor je.

Wat wel interessant is, is dat visualiseren niet vaak iets is dat mensen automatisch doen als ze bijvoorbeeld bezig zijn met gedachten over doelen, zoals het verbeteren van het geheugen, het oordelen over iets, het oplossen van problemen, het plannen van iets en het maken van beslissingen (bron 1).

Terwijl dit juist iets is, waar je visuele gedachten essentieel voor kunt gebruiken.

Visualisatie voor het oplossen van problemen

Visualiseren kan heel goed gebruikt worden voor het oplossen van problemen. Onderzoek laat zelfs zien dat visualisaties, die daadwerkelijk op papier staan, oplossingsgerichte gedachte visualisaties kunnen triggeren. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen een probleem op papier in geschreven tekst lezen. Die geschreven beschrijving ga je dan visualiseren. Vervolgens kun je gaan visualiseren hoe de oplossing van het probleem, of zelfs het proces van de oplossing, eruitziet. Door visuele gedachten te gebruiken word je ook minder geremd door jouw kennis van taal[2].

Visualiseren voor het verbeteren van je prestaties

Je ziet wel eens sporters die voor een wedstrijd hun ogen gesloten hebben en dan bepaalde bewegingen met hun lichaam maken. Dit is een duidelijk signaal dat ze de wedstrijd aan het visualiseren zijn en ze helemaal voelen wat ze gaan doen. Op deze manier hebben ze hun eindresultaat al innerlijk ervaren.

Het visualiseren van een taak voor het uitvoeren van de taak kan je namelijk helpen om de kwaliteit van het werk dat je levert te verbeteren. Het hangt er wel van af hoe vaak je dit visualiseert en hoeveel tijd er tussen de visualisatie en het daadwerkelijk uitvoeren van de taak zit. Hoe meer visualisaties en hoe korter de tijd tussen een visualisatie en het daadwerkelijke doen, hoe beter[3].

Hoe kan een visualisatie zoveel effect hebben?

Het visualiseren van iets helpt je om een richting te geven aan je acties en zorgt ervoor dat jouw focus verandert, waardoor je kansen beter opmerkt.

Daarbij spelen visualisaties en gedachten een zeer belangrijke rol in de kwantumfysica en de invloed op de reële wereld om je heen[4]. Aan de ene kant kan je lichaam beter uitvoeren wat jij wilt dat het uitvoert, maar aan de andere heeft jouw visualisatie ook invloed op de wereld om je heen, waardoor het uitvoeren van bepaalde handelingen nog makkelijker gaat.

Hoe vaak komt het bijvoorbeeld voor dat je iets heel graag wilt, dat je kunt zien hoe je dat bereikt en dat het vervolgens nog lukt ook? Vooral als je je heel goed kunt voorstellen hoe het is om iets te bereiken, dat je het niet alleen kunt zien in de visualisatie, maar ook kan voelen, dan geeft jou dat de energie en motivatie die nodig zijn om dat beeld ook echt te bereiken (in je leven te trekken).

Wil je meer weten over hoe visualisaties jou helpen met de MultiLaws? Neem vrijblijvend contact met me op.


[1] https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.2190/DYHQ-XMA7-YQW1-NT14

[2] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0166411508605154

[3] https://psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1037%2F0021-9010.79.4.481

[4] https://link.springer.com/article/10.1007/s11422-018-9864-2

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30