Vind je innerlijke kracht: creëer met de vijfde dimensie

Vind je innerlijke kracht om je ideale leven te creëren. Vanuit jezelf creëren, iets wat we onbewust allemaal doen, gaat efficiënter als je je kunt richten op je innerlijk. Wanneer je leert focussen tijdens een meditatie of tapping en gericht je emoties, gevoelens en gedachten plaatst met wat je wilt in het leven, leer jij je elektromagnetische veld te activeren. Dat wil zeggen dat jij letterlijk de toekomst in je leven trekt.

Zelfreflectie is een belangrijke activiteit om je innerlijke kracht te vinden en je energie te veranderen. Het zal je helpen om je authentieke zelf te kunnen zijn en om niet toe te geven aan sociale druk over wat anderen denken wat goed voor je is. Belangrijk is dat je hierbij de vraag aan jezelf stelt: waar gaat mijn energie naartoe? Naar welke mensen of objecten? Energie stroomt letterlijk van je vandaan, maar wanneer je je energie naar binnen richt, ben je bewust (losgemaakt van wat anderen vinden) en direct aan het creëren.

Onderzoek uit de jaren 90 laat al zien dat mensen die regelmatig hun aandacht op zichzelf richten hierdoor meer zelfkennis hebben en voor zichzelf durven te kiezen, in plaats van wat “sociaal wenselijk is”. Zelfkennis heeft zelfs gevolgen voor de wereld die je om jezelf heen creëert[1].

Kennis is zeer belangrijk voor de geest, vandaar dat ik in mijn coachingstrajecten en trainingen theorie geef, onderbouwd met moderne wetenschappen, over hoe het leven in verhouding tot ons innerlijk werkt. Hierdoor ontstaat bewustzijn. We gaan ook het geleerde integreren, dus het nieuw geleerde toepassen en integreren in je dagelijks leven. 

Bij het richten van je aandacht op je innerlijk, is het stellen van waaromvragen niet altijd handig. In plaats daarvan kun je beginnen met de vraag wat je voelt over een bepaald onderwerp. De vraag “wat” je bent, zorgt voor meer zelfinzicht dan de vraag “waarom” je bent.

Indien je veel tijd maakt om te reflecteren, is de kans groot dat je nieuwe keuzes maakt. Meer dan wanneer je weinig tijd hebt om te reflecteren. Als je de tijd ervoor neemt kun je goed bepalen wat je WEL wilt en dat zal in lijn zijn met je ware zelf. Dan bedoel ik de authentieke zelf die je in eerste instantie al een goed of slecht gevoel kan geven als je snel een keuze moet maken (bron 1).

Het reflecteren op je innerlijk zorgt er ook voor dat je het opmerkt dat je je ergens niet goed over voelt. Dat kan de eerste stap zijn om dat gevoel weg te nemen en om je beter te voelen. Een belangrijke stap voor connectie met de vijfde dimensie en je creatiekracht!

Brein en hart coherentie

Je gevoel is iets wat je lichaam je geeft. Hoe beter dit gevoel, hoe beter je brein- en hartcoherentie. Je hartslag gaat dan erg goed, zonder rare ritmes.

Je functioneert dan in lijn met je overtuigingen. Je bent dus trouw aan jezelf, en dat is juist wat zo essentieel is.

Denk bijvoorbeeld aan het verschil in hoe jij je zou voelen als je een kind leert om een ander niet te slaan. Je kunt dit doen door het kind te slaan of door het kind uit te leggen dat slaan slecht is. Het is coherenter als je dit doet door het uit te leggen, want anders doe je zelf precies wat je het kind wilt leren wat het niet moet doen.

In lijn met overtuigingen en intenties van jezelf handelen zorgt er zelfs voor dat het brein en het hart synchroniseren en je een coherent hart krijgt[2]. Een fantastische bijkomstigheid is dat je versneld gewenste gebeurtenissen zult creëren.

Mediteren betekent in feite: vertrouwd raken met (onbewuste) jezelf, alles wat er bivakkeert in jezelf. Denk hierbij aan: onbewuste gedachten, gewoonten en emoties. Mediteren kan ook goed helpen om die brein- en hartcoherentie voor elkaar te krijgen. Je merkt dat dit goed gaat op het moment dat de meditatie zorgt voor onvoorwaardelijke liefde, zelfliefde, vriendelijkheid en compassie. Dit is ook te zien in de gamma-activiteit van je brein en in je hartcoherentie (bron 2).

Onderzoek laat ook zien dat meditatie zelfs bij beginnelingen het bewustzijn verandert[3].

Vijfde dimensie en creatie

Een tijdje geleden had ik een blog geschreven over de vijfde dimensie en je ideale leven. Hiervoor is het belangrijk om te mediteren en die staat van onvoorwaardelijke liefde, vriendelijkheid en compassie te bereiken[4] om bepaalde breingolven op te wekken.

Terwijl je mediteert, kun je jouw ideale leven of gewenste doelen visualiseren oftewel je plant je nieuwe identiteit en gedrag in je brein.

Het is namelijk belangrijk dat jij je kunt focussen op een doel waar je jouw gedrag op kunt aanpassen en wat de vijfde dimensie activeert.

Dagelijks vijftien minuten mediteren, visualiseren wat jij wilt bereiken en het wegnemen van negatieve emoties om juist die vijfde dimensie goed aan te spreken, is belangrijk. Op die manier komt wat jij visualiseert sneller in je leven en vind jij je innerlijke kracht.

Wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact met me op.

Of kom naar de tweedaagse training: kom in je quantumkracht.

Hartegroet,

Petra.


[1] https://psycnet.apa.org/record/1993-21474-001

[2] http://www.integral-review.org/issues/vol_5_no_2_mccraty_et_al_the_coherent_heart.pdf

[3] https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2451830120300479

[4] https://liveurdreamsatgargi.wordpress.com/2018/07/26/manifest-from-the-5th-dimension/

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30