Trouw zijn aan jezelf: Multilaw van Integriteit

trouw zijn aan jezelf

Trouw zijn aan jezelf klinkt zo makkelijk, maar door allerlei omstandigheden en hindernissen die je zelf opwerpt, kan het toch moeilijk zijn. In dit blog behandel ik de Multilaw van integriteit waarbij het vooral van belang is om integer naar jezelf te zijn. En dat betekent: trouw zijn aan jezelf.

Het multifunctionele aspect van deze wet, het gedrag vertonen dat hoort bij trouw zijn aan jezelf, is dat het een zelfversterkend effect heeft. Dit betekent dat het op meerdere gebieden van je leven positief doorwerkt, omdat het lichaam, de geest en het leven één eenheid is. Het leven zal hierdoor trouw blijven aan jou, het zal je schenken wat je nodig hebt en wat je vraagt. Dit komt mede doordat bewustzijn (energie) een samentrekkend effect sorteert.

Jezelf blijven

Jezelf blijven is het eenvoudigst als je trouw blijft aan je intentie, gekozen gedachten, wensen en gevoelens en als je het gedrag vertoont dat daarbij hoort.

Als je dit niet doet, ben je niet effectief met het bereiken van je doelen in je leven. Je steekt dan te vaak tijd in wat anders of zelfs in de doelen van een ander mens, waardoor creatie-energie van je weg kan stromen.

Wanneer je niet in lijn met je gevoelens en intenties handelt, kun je stress in je lichaam krijgen, omdat je frustraties en irritaties ervaart over jezelf. Je bent niet blij met jezelf, omdat je je niet aan je woord houdt. De emoties die dan omhoogkomen, kunnen in je lichaam ontstekingen veroorzaken. Bij langdurige ontstekingen kun je weer last krijgen van ziekten.

Er zijn onderzoeken die laten zien dat het voor je gezondheid belangrijker is dat je tevreden bent over je leven en over jezelf dan dat je bijvoorbeeld niet rookt en met mate drinkt. Uiteraard waren mensen die niet roken en niet dronken gemiddeld wel gezonder, maar tevredenheid over het leven vertoonde de grootste samenhang met het hebben van een goede gezondheid[1].

Bij jezelf blijven

Bij jezelf blijven betekent ook dat je doorpakt in keuzes die je maakt, maar in het leven voelt dit soms oncomfortabel en als gevolg kun je daar een ongeduldig of gefrustreerd gevoel van krijgen. Zelfcompassie helpt om bij jezelf te blijven en om verder te kunnen gaan met het nastreven van je doelen, zodat je extra gelukkig (en gezond) wordt wanneer het je lukt. Als je zelfcompassie goed toepast, helpt dit om optimistisch te blijven, gelukkig te zijn, initiatief te nemen (belangrijk wanneer het gaat om trouw blijven aan jezelf), meegaand te zijn wanneer het nodig is, zorgvuldig te zijn, nieuwsgierig te blijven en wijsheid te vergaren[2]

Zeker worden van jezelf

Onzekerheid kan je beletten om trouw te zijn of blijven aan jezelf en je eigen plannen en doelen. Een goede verbinding met jezelf en je zelfverzekerd voelen is echter essentieel om je goed te kunnen verbinden met anderen en met de doelen voor een groter geheel[3].

Door te werken aan trouw blijven aan jezelf en zelfverzekerdheid, kweek je veel meer zelfvertrouwen en goede gevoelens. Daardoor werk je tevens aan het hebben van een positief beeld over je (quantum)zelf. Je bent goed genoeg zoals je bent, of zoals je wilt zijn.

Maar als je anders zou willen zijn dan je nu bent, moet je je persoonlijkheid (identiteit) veranderen. Denk hierbij onder andere aan gedachten, emoties, keuzes, zelfbeeld en gedrag. Vertoon gedrag dat overeenkomt met het gedrag van de persoon die jij wilt zijn. Hoe handelt deze? Hoe zien mensen jou? Hoe zie jij jezelf? Dit zal je moeten aanpassen in jezelf en daar vertrouwen in hebben, dit helpt je om je nieuwe zelf te worden. Het multifunctionele aspect hiervan is dat je dan ook overeenkomende nieuwe situaties in je leven creëert, die overeenkomen met je nieuwe identiteit.

Bij voldoende zelfvertrouwen over je (nieuwe) zelf, zet je van nature de stappen die je wilt zetten om je (nieuwe) zelf te worden en blijven. Dat geeft je dan weer goede en blije gevoelens[4].

Daarbij zul je merken dat je beter de connectie met andere mensen en met het grotere geheel aan kunt gaan. Dit zorgt ervoor dat je grotere doelen kunt behalen.

Heb je hulp nodig met trouw zijn aan jezelf of wil jij deze wet resultaatgericht toepassen op jezelf of in je organisatie? Neem dan contact op.

Hartelijke groet,

Petra

Bekijk ook deze video over de Multilaw van Integriteit

Lees het boek: Miljonair in geluk.


[1] https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/089826439300500105

[2] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S009265660600095X

[3] https://journals.sagepub.com/doi/10.4278/0890-1171-4.1.18

[4] https://www.ijmra.us/project%20doc/IJRSS_AUGUST2012/IJMRA-RSS1379.pdf

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30