Stress stoppen met de wet van het lichaam

stress stoppen

Eerder schreef ik dat een goede connectie met je lichaam zeer essentieel is voor jezelf, voor je binnenste en voor je leven. Met name ook (wat veel mensen over het hoofd zien) om te creëren wat je wenst.

Hieronder herhaal ik een stukje tekst uit mijn boek ‘Miljonair in Geluk’. Dit gaat over De Multifunctionele wet van het lichaam.

De wet van het lichaam om stress te stoppen.

‘Deze MultiLaw is altijd werkzaam. De wet van het lichaam is een leidende grondwet. Daarnaast staat het te allen tijde direct in verband met je leven. Wat wij het meest negeren is het meest belangrijkste om aan te werken en daardoor zal je nog sneller en met succes resultaten of doelen behalen. 

Door je gedachten, emoties, geconditioneerd gedrag en zelfopgelegde beperkingen te vernieuwen ben je bewust je gezondheid aan het optimaliseren en daarnaast nieuwe mogelijkheden in je leven aan het activeren en creëren. Voorts ben je door het nieuwe gedrag (vaardigheid) nieuwe neuronen in de hersenen aan het creëren, die jou ondersteunen in elk doel, dus ook om stress te stoppen.

Elke nieuwe manier van denken schept namelijk een nieuw ondersteunend patroon van hersenactiviteit. Hierover kan je meer lezen in mijn vorige artikel, dat ervaringen van anderen, eigen ervaringen en wetenschappelijke onderzoeken bevat. 

Talloze studies hebben aangetoond dat lichaam, geest en het leven samen één geheel is. In feite is ons lichaam een reflectie van onze mind. Een representatie van alles wat jij denkt, voelt en weet. Helaas zijn we ons hier niet altijd van bewust. Wij verzorgen onze auto soms zelfs beter dan ons lichaam. Terwijl het lichaam en onze gezondheid de belangrijkste dingen in ons leven zijn. In feite heeft het lichaam alles te maken met je creatievermogen.

Dat wij onbewust met ons lichaam omgaan, komt met name doordat wij een verouderde denkwijze hanteren. Hiermee bedoel ik dat wij geloven dat het lichaam los staat van ons denken, waardoor het een gewoonte is geworden het lichaam te negeren.

De wet van het lichaam nader uitgewerkt

Volgens het quantummodel is alles energetisch. Dat wil zeggen dat vanuit het diepste niveau alles uit energie en informatie bestaat. In feite is het lichaam met alles verbonden. Als je goed afgestemd bent op het lichaam zal je merken dat iedere verstoring in je leven ook in je lichaam tot uiting komt en een reflectie is van je gedachten en overtuigingen. Het lichaam verwerkt gegevens zo snel, dat het onmiddellijk (zonder dat je dit door hebt) de buitenwereld op een bepaalde frequentie schat. Denk hierbij aan de wet van eenheid. Deze waardefrequentie speelt te allen tijde een rol bij het creëren van nieuwe situaties in je leven. Deze succeswet zegt dus dat afstemming van je lichaam met je geest het belangrijkste onderdeel is om bewust gewenste gebeurtenissen te creëren. Terwijl dit onderdeel juist het meest wordt genegeerd.

De wet van het lichaam gaat erover dat alles wat jij denkt of ziet gelinkt is aan de energiefrequentie diep binnen in jou. Jouw fysieke en geestelijke gesteldheid (dus ook emoties en stress) zijn dus volledig verbonden met elkaar. Het is een éénheid. De wereld zit tenslotte in jezelf ofwel je innerlijke wereld en de stroom in het fysieke lichaam loopt letterlijk synchroon met de uiterlijke wereld. Daarom is écht leren voelen en luisteren zo belangrijk om de bron van een ongemak zoals stress te vinden.

Even een stapje terug

Ik ga nu eerst weer even terug naar de basis. Het menselijk model bestaat uit een geest en een lichaam. Het lichaam bestaat onder andere uit organen, een zenuwstelsel, ademhalingssysteem, spijsverteringsysteem, immuunsysteem, bloedbanen, spieren, gewrichten, hersenen en het geheugen. Kortom, het lichaam bestaat uit 50 biljoen cellen. Dat is al een hele organisatie op zich.

Je wordt geboren uit een vrucht die ontstaan is door twee wezens (je ouders). Hierdoor ontstaan relaties met de omgeving en er worden bepaalde opvattingen en een zelfbeeld ontwikkeld door je omgeving, maatschappij en samenleving. Je bent als het ware gecreëerd in een bewegend universum, dat als het ware identiek is aan het lichaam waarin ook alles beweegt. Denk hierbij aan groei en ontwikkeling. Deze ritmen zijn dezelfde ritmen die in het leven en universum stromen. 

Ons lichaam is net zoals onze binnenwereld direct verbonden met het zogenoemde quantumveld. Het is één zelforganiserende wereld oftewel energieveld. Een andere keer ga ik hier verder op in.

Uit recente informatie binnen de epigenetica en neuroplasticiteit (hierover in latere wetten in dit boek meer) blijkt dat alle doorbraken in gezondheid zijn te danken aan ervaringen en de wetenschap. Als je geïnteresseerd bent hierin lees dan eens het boek van dr. Dawson Church Je geniale genen of dat van dr. Joe Dispenza Jij bent de placebo. Continue vernieuwing, onderzoeken en verdere verdieping maken de mens steeds nieuwgieriger: iets kan altijd beter, efficiënter, effectiever en bewuster.

Wetenschappers van Yale ontdekten dat mensen met een positieve instelling aanzienlijk ouder worden (minimaal 7 jaar) dan mensen die negatief en gestrest in het leven stonden. Deze positieve houding komt namelijk direct in je lichaamscellen terecht. 23 jaar lang werden ruim 600 mensen gevolgd om te meten hoeveel invloed een positieve houding heeft op de levensduur.’

Het lichaam heeft dus een enorme invloed op de geest, en andersom! Wil je meer weten over lichaamsintelligentie? Wil je leren hoe jij je lichaamsintelligentie kan versterken? Lees meer hierover in mijn boek Miljonair in Geluk. Deze kan je hier bestellen.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30