Miljonair in geluk

Rijkdom begint bij….jezelf waarderen

jezelf waarderen

Je ziet dat zelfverzekerdheid in de huidige tijd een steeds groter probleem is. Dit komt omdat we onder andere door social media steeds meer van validatie van anderen afhankelijk zijn geworden voor onze zelfverzekerdheid. Hoe meer likes je berichten op social media krijgen, makkelijker jezelf waarderen wordt.

Alleen, daarmee leg je ontzettend veel macht in de handen van anderen. Dit zorgt ervoor dat je niet voor jezelf gaat leven, maar voor die ander.

Daar komt nog eens bij dat de maatschappij van de ene crisis in de andere crisis valt en dat geeft je nu ook niet echt de rust om je te focussen op wat jij belangrijk vindt. Een combinatie van factoren maken het dus lastig om op basis van zelfvertrouwen jouw leven te leiden.

Je ziet dat dit lage zelfvertrouwen op meerdere manieren terugkomt, denk bijvoorbeeld aan politieke conflicten, oorlogen, aanslagen en dergelijke. Allemaal acties die ergens beginnen bij een gebrek aan zelfvertrouwen en een gebrek aan het gevoel dat jij iets kunt doen om de toekomst te veranderen.

Zo is het vaak ook met rijkdom. Of je nu rijk geboren bent en dit hebt weten vast te houden of dat je selfmade bent, rijkdom hebben is vaak ook een kwestie van zelfvertrouwen en het vertrouwen hebben dat de stappen die jij wilt zetten je verder helpen. Maar ook het vertrouwen hebben op je innerlijk en verbeeldingskracht, dat jij door middel van je gedachten en overtuigingen je leven creëert en kunt sturen. Onderzoek laat ook zien dat er een samenhang is tussen het hebben van zelfvertrouwen en het kunnen opbouwen van financiële rijkdom[1].

Zelfvertrouwen en jezelf waarderen

Zelfvertrouwen gaat over het beeld dat je over jezelf hebt en in hoeverre jij jezelf waardeert, kent, beloont en zelfs complimentjes geeft.

Je kunt namelijk een bepaald zelfbeeld hebben over hoe rijk je zou moeten zijn en dat kan je motiveren om die rijkdom daadwerkelijk te behalen (bron 1). Zelfvertrouwen is dus cruciaal omdat dit jouw manifestatiekracht aanzet. Je zelfbeeld en jezelf waarderen is de sleutel tot je creatiekracht.

Daarnaast staan mensen met meer zelfvertrouwen er meer voor open om financieel advies in te winnen dan mensen met laag zelfvertrouwen (bron 1). Dit helpt mensen dan ook weer om het succes te managen, omdat ze vervolgens weer weten wat ze met het geld kunnen doen om het vast te houden. Dus zelfs als je in rijkdom geboren bent, is zelfvertrouwen belangrijk om goed met dit geld om te kunnen gaan.

Wat wel interessant is, is dat in het onderzoek mensen met een hoog zelfvertrouwen vaak 2 keer zoveel waarde hadden dan mensen met laag zelfvertrouwen. Terwijl een vergelijkbaar percentage een eigen huis had, namelijk 32% en 38%. Dus die rijkdom lag echt aan andere zaken dan het kunnen kopen van een huis.

Geloven in jezelf en dat jij de kansen in je leven zelf creëert en kunt vertrouwen op de toekomst helpt je dus ontzettend voor onder andere financiële rijkdom.

Als je zelfvertrouwen ervoor zorgt dat je ook gelooft in je eigen kunnen en ervoor zorgt dat je emotioneel stabiel bent helpt dit je ook nog eens om gelukkiger te zijn[2].

Je zelfbeeld optimaliseren

Het optimaliseren van je zelfbeeld zal dus veel doen voor je zelfvertrouwen. Er is bij studenten onderzocht wat het visualiseren van de best mogelijke versie van jezelf in combinatie met dankbaarheid doet met de prestaties van studenten.

Het onderzoek liet zien dat zelfs als je maar 4 weken oefent met het visualiseren van je best mogelijke zelf, je best mogelijke leven, en het uiten van dankbaarheid, dit direct invloed heeft op je prestaties en motivatie. Een leuke bijkomstigheid is dat die visualisaties je ook in een betere stemming brengen[3]. Dat is weer een indicatie dat je hoger aan het vibreren bent in het quantumveld, wat een essentieel onderdeel is van de MultiLaws en het manifesteren van je ideale leven.

Iets opbouwen begint dus in jezelf. Door bewust met je verbeeldingskracht aan het werk te gaan. Door het visualiseren van je doelen en van je mogelijke leven verander jij je denkpatronen en de verbindingen in je brein. Dat verandert weer je motivatie en dus je gedrag. Zo kan een visualisatie als een vlinder-effect je leven positief beïnvloeden. Een kleine verandering, zoals dagelijks even visualiseren hoe je leven zou kunnen zijn, kan hele grote gevolgen hebben.

Helaas reageren veel mensen dus op, of het beeld dat ze naar buiten brengen voldoende likes oplevert. Probeer in plaats daarvan eens eerst te bepalen wat jij leuk vindt, dan volgt de rest vanzelf. Reageer niet op je omgeving, maar reageer en stem je af op jouw droombeeld. Dat is jouw manifestatiekracht.

Wil jij goed worden in visualisaties die je een goed gevoel geven en laten communiceren met het quantumveld, zodat jezelf waarderen werkt om het leven te krijgen dat jij wilt? Je krijgt van mij en van Riny van As handige en waardevolle tips in het onlangs gelanceerde boek “Miljonair in geluk”. Krijg grip op wat jij belangrijk vindt in je leven. Het boek is online en in de reguliere boekhandel verkrijgbaar. Meer informatie: https://miljonairingeluk.nl/


[1] http://digitalcommons.www.na-businesspress.com/JABE/Jabe102/ChatterjeeWeb.pdf

[2] https://d1wqtxts1xzle7.cloudfront.net/81692382/1565-with-cover-page-v2.pdf?Expires=1667989919&Signature=dEA5qafSgE6Q6JlNUlF1UYQIE2RKS3brKLBo7XSOObw2s1NKwEu5~jwu1gUG8mAwxxLTyEDWgQQWNkk-vwFveszqRqhV6~J65qi0SQCObJz3g1pw1yEUMXdxJ7O2UIr97CEBlPFAeJmSy8UgZQFd045XLT4m5tBvFhX64lmsJvqzjsK4cvECrLR-wZEyyYn2eMq6BMxPOM1og7sHX6AEzOmvDBt5Wddy7HZUzRGiTdQ1L0mSDQRUCknv1QCDXH5d-e~Wz9gAIZkTmG9Zw6HwuV69enq365DBXchitTMKJ5kaP8uArUuTGytDdzvAuyNKtCxN0JK1iJM8iKgwSOPnWA__&Key-Pair-Id=APKAJLOHF5GGSLRBV4ZA

[3] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/17439760500510676

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30