Quantum healing meditatie: de kracht van meditatie

quantum healing meditatie

Quantumhealingmeditatie: deze MultiLaw van meditatie gaat over het inzetten van het quantumveld om te helen. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld. Daarom eerst uitleg over de MultiLaw van meditatie en het multifunctionele effect, voordat we het gaan hebben over quantumhealingmeditatie.

Het multifunctionele aspect van deze wet is dat meditatie een zeer krachtig zelfversterkend en continu helend effect heeft. Dat wil zeggen dat het voordelige effecten heeft op de gezondheid, zoals op de bloeddruk, het metabolisme en diverse andere functies van het lichaam, maar ook op je emoties en je brein. Dus heeft het ook een groot effect op de kwaliteit van je leven.

Dit komt omdat je – wanneer je je aandacht naar binnen richt (aandacht is levende energie) –  je levende energie in je binnenste aan het plaatsen bent. Dit betekent onder andere dat je je lichaam kunt resetten. Dit houdt ook in dat je bewustwording bewerkstelligt van je onderbewustzijn en van automatische denkpatronen. En bewustwording is gelijk aan verandering en een eerste stap naar healing.

Doordat je je aandacht, dus al je energie, naar binnen plaatst, stroomt al je scheppingsenergie naar de richting en de plek waar jij je doelen bedenkt, visualiseert, inbeeldt en hanteert. Doordat jij je massa-energie in die wensbeelden plaatst, kan deze energie de doelen naar je toe trekken. Alleen met je eigen energie kun je jezelf en je lichaam healen en je doelen bekrachtigen.

Je kunt door mediteren ook je brein opnieuw programmeren en het lichaam opnieuw conditioneren, zodat je lichaam en het brein je supportenergie geven in je doelen. Doelen als een meer vervuld leven creëren, ziekte genezen, angst en stress aanzienlijk verminderen of verwijderen, emoties transformeren en ga zo maar door. Er zijn ontelbare voordelen!

Je moet het zo zien: normaal stroomt energie bij ons vandaan naar de buitenwereld. Naar mensen, naar onze telefoons en socialemediakanalen, naar irritaties die anderen bij ons opwekken en ga zo maar door. Terwijl de realiteit door onszelf en vanuit ons binnenste (innerlijk) wordt gecreëerd naar buiten. We kunnen alleen van binnen naar buiten creëren. Nu je dat weet, wat zou jij dan voor jezelf als dagelijkse gewoonte aanleren?

In eerste plaats is het handig om te weten welk effect en welke voordelen meditatie kan hebben. Proeven tonen aan dat meditatie doeltreffender kan zijn dan medicatie. Onderzoek laat overigens ook zien dat meditatie ervoor zorgt dat je meer grijze massa in je hersenen hebt[1].

Hoe langer iemand mediteert, hoe meer grijze massa hij heeft. Dit gebeurt wanneer dit een gewoonte is die jarenlang is toegepast. Hoe meer jaar iemand aan meditatie deed, hoe meer grijze massa de persoon had. Je hoeft geen uren te mediteren, maar bijvoorbeeld wel dagelijks tien minuten.

In de subiculum, een onderdeel van de hippocampus van de hersenen, was er ook een significant effect te zien in beide helften. Dat is interessant, omdat de subiculum stress reguleert.

Ander onderzoek laat zien dat meditatie helpt om je focus te verbeteren. Je wordt helder, je geheugen verbetert, je spreekt vloeiender en je denken wordt flexibeler[2].

Mediteren: hoe doe je dat?

Dit klinkt toch als iets waarmee je in ieder geval wilt beginnen?

Je kunt op allerlei manieren mediteren. Je kunt zitten of liggen. Je hebt onder andere transcendente, individuele, geleide en wandelmeditaties. Alles is goed. Je kunt het thuis doen of op je werk. Het belangrijkste is dat je je lekker ontspant. Je kunt hiervoor ook speciale meditatiemuziek opzetten die je helpt om te mediteren.

Als je het dan toch hebt over quantummeditatie, kun je ook gebruikmaken van muziek met de juiste frequenties om zogenoemde alfagolven op te wekken. Je zorgt er dan voor dat je hersenen in zo’n staat van ontspanning komen dat ze alfagolven zenden, in plaats van bètagolven wanneer je alert bent.

Dat is ook de eerste stap voor quantummeditatie.

Het helpt je dus, zoals eerder vermeld, om je bewuster te worden van je onderbewuste. Gedachten kunnen opkomen en die kun je weer laten gaan. Je observeert je gedachten juist. In plaats van dat je energie geeft aan de buitenwereld, geef je juist energie aan jezelf. Aan je eigen binnenwereld.

Van Oprah Winfrey, presidenten, managers en CEO’s tot mensen zoals jij en ik: velen doen dagelijks aan mediteren, bidden of iets gelijkwaardigs. Meditatie is in feite je geest stilzetten en in het hier-en-nu komen. Je denkt niet, maar focust op stilte, innerlijke rust of je concentreert juist op een bepaald doel. Mediteren is je echte zelf leren kennen en dit kan ingrijpende en duurzame inzichten geven.

Quantumhealingmeditatie

Dat is vaak de basis bij meditatie. Bij quantumhealingmeditatie kun je je gedachten focussen op een bepaald doel en dat zorgt ervoor dat de oplossing sneller bij je komt. Je kunt visualiseren hoe je leven eruitziet en voelt, probeer dit ook echt in je lichaam te voelen, alsof je bepaalde doelen al hebt bereikt.

Veel mensen gebruiken dit om hun gezondheid[3] te verbeteren of om andere problemen op te lossen. Met je gedachten kun je bepaalde stofjes laten vrijkomen, zoals meer hormonen waar je blij van wordt. Door je bewust te focussen op gedachten en beelden waar je gelukkig van wordt, geef je jezelf als het ware een shotje goede gevoelens. Dat werkt effectief door op je immuunsysteem en je gedrag.

Onderzoek toont ook aan dat het visualiseren van succes goed is voor je motivatie en dan met name als je jezelf ziet vanuit het standpunt van een derde persoon[4]. Dit effect kun je versterken met groepsmeditatie.

Groepsmeditatie voor je organisatie

Met je team mediteren heeft naast het sneller vinden van manieren om doelen te bereiken ook andere voordelen, namelijk:

  • Verbeterde saamhorigheid
  • Meer empathie
  • Meer compassie
  • Conflicten worden sneller opgelost

 

Daarnaast helpt groepsmeditatie ook om je werkgeheugen te verbeteren, en zoals een ander onderzoek al beschreef, bevordert het je spreken[5]. Dat geldt dus voor groeps- en individuele meditatie.

In groepsverband mediteren zorgt voor veel energie, die je kunt gebruiken voor het behalen van doelen. Je ziet vaak in religieuze settings dat samen bidden (ook een vorm van meditatie) veel kan doen voor de energie in de hele groep en dat iedereen met elkaar resoneert. Dit kan doorgaan tot op celniveau[6].

Wil je meer weten over meditatie en hoe je dit met de MultiLaw van meditatie effectief kan inzetten? Neem vrijblijvend contact met me op.

Hartelijke groet,

Petra

PS Bekijk ook deze video’s over meditatie voor je organisatie

En lees het boek Miljonair in Geluk.  


[1] https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2013.00398/full

[2] https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnbeh.2014.00017/full

[3] https://www.researchgate.net/profile/Tg-Shrihari-2/publication/323871334_Quantum_Healing_-_A_Novel_Current_Concept_of_Holistic_Healing/links/6003b1eba6fdccdcb85c3d61/Quantum-Healing-A-Novel-Current-Concept-of-Holistic-Healing.pdf

[4] https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0146167207304541

[5] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1053810021001215

[6] https://www.jcer.com/index.php/jcj/article/view/475

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30