Persoonlijk leiderschap: het veroorzaken van een gevolg

persoonlijk leiderschap

Een van de lastigste lessen die ik in het begin van mijn persoonlijke leiderschapsreis leerde, was het omgaan met emotionele reacties door gebrek aan zelfinzicht, zelfrespect en zelfliefde, maar ook gebrek van universele kennis. Hiermee bedoel ik kennis van quantumkracht en het menselijk potentieel.

Het was een belangrijke les voor mij om anderen niet meer toe te staan mijn emoties en gedachten te beheersen. Dat leidde tot steeds meer gezonde denkwijzen, gewenste resultaten en stimuleerde mijn groei.

Inmiddels zorgt die groei ervoor dat ik een team heb, een organisatie, die me helpt om doelen te behalen. Dit is helemaal in lijn met de gedachte van Ralph Waldo Emerson, dat het geloven in je eigen gedachten een belangrijk effect veroorzaakt in de wereld en dat dit bij je terugkomt[1]. Hij geeft ook aan dat elke organisatie een verlengde schaduw is van één mens[2]. Je gedachten hebben dus continu invloed op de wereld en om je heen en dit leidt altijd tot overeenstemmende gevolgen. Of uit de Bijbel: wat je zaait, zul je oogsten.

Bewustzijn van eigen gedachten als leiderschapskwaliteit

Om mijn vak goed uit te oefenen is het voor mij van cruciaal belang om gedachten en emoties onder controle te houden, dan wel te helen. Om dit te bereiken moest ik leren dat ik degene ben die de veroorzaker is en dat het gevolg volgde in de externe wereld. Hiermee bedoel ik dat als ik een innerlijke oorzaak wegnam, het uiterlijke gevolg ook verdween.

Tenslotte heeft elk gedrag een overeenkomstige tegengestelde reactie en effect. Elk effect heeft daarentegen een expliciet aanwijsbare oorzaak. Innerlijk en uiterlijk zijn in feite één.

Wanneer je wordt geconfronteerd met een gebrek aan quantuminzicht, onthoud dan dat je eigen reactie jouw verantwoordelijkheid is. Alles in jezelf ontstaat door jezelf. Je werkt altijd van binnen naar buiten.

Onderzoek laat namelijk zien dat je realiteit een gevolg is van hoe bewust je bent van bepaalde zaken. Alles is met elkaar verbonden op energetisch niveau. Door de juiste inzichten te hebben, kun je met je innerlijk daardoor effectief invloed hebben op de wereld om je heen en op wat je terugkrijgt[3]. Jouw verlengde schaduw. Want tenslotte is alles één.

Oefen daarom eens met de volgende vragen: 

  • Als ik de veroorzaker ben, en het gevolg is mijn buitenwereld, wat dien ik dan in mezelf aan te passen?
  • Welke gedachten of welk gedrag moet ik aanpassen om een nieuwe bestemming te krijgen, of om juist dicht bij mezelf te blijven om de juiste bestemming te creëren?
  • Welke gedachten of welk gedrag moet ik aanpassen om dat wat mij triggert te zien als iets wat van de ander, zodat ik het daar kan laten? Is er iets wat ik moet helen in mezelf?

Groei is namelijk een continu proces en het beheersen van emotionele veerkracht is zeer essentieel om een effectieve persoonlijke leider te worden.  

Hoe ga je om met je emoties en gedachten in uitdagende situaties? Kun je in je kracht blijven? Onthoud dat een slecht gevoel of resultaat in je externe wereld altijd ontstaat door een bepaalde denkwijze. Je denkwijze is een primaire kracht. Wanneer je deze denkwijze verandert, zullen er nieuwe gevolgen in je buitenwereld ontstaan.

Hoe dit alles samenhangt, hangt ook af van de context waarin je bepaalde gedachten hebt. De uitdaging met het quantumveld is namelijk dat je een ideaal in gedachten hebt, maar dat de realiteit daar nog niet is. Dit kan heel verwarrend werken, maar door de context in de gaten te houden kun je zien dat bepaalde quantumreacties op de ene plaats wel snel doorwerken, maar in een andere context minder snel, omdat daar de regels anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoe een vriendschappelijke relatie werkt, en hoe een collegiale relatie werkt[4].

Verder zal het leven, wanneer je oplet, je altijd bepaalde tekens geven dat je steeds dichter bij je nieuwe realiteit komt. In alle gevallen is het belangrijk dat je volledig vanbinnen (denken, voelen en zijn) bent afgestemd op je nieuwe realiteit. Je moet als het ware een ander persoon worden die overeenkomt met de identiteit die volledig strookt met je gewenste realiteit. Hier ga ik in een volgend artikel wat dieper op in.

Je schept je wereld door de manier waarop je denkt. Je kunt door je denken te veranderen al binnen enkele seconden je leven optimaliseren. 

De MultiLaw van Het veroorzaken van een gevolg

Hieruit heb ik de volgende MultiLaw ontwikkeld: de MultiLaw van Het veroorzaken van een gevolg. Wanneer je namelijk de oorzaak (ligt bij de veroorzaker) weghaalt, heb je ook geen gevolg meer. Er is sprake van causaliteit. Het multifunctionele aspect van deze wet is dan ook dat de reeks kettingreacties op het gevolg (denk aan de magneetwerking) wegvallen. Je hebt vast wel eens gelezen dat je gedachten de omstandigheden maken. Het zijn niet de omstandigheden die jou maken. 

Voor mij was het een belangrijk besluit om alle nieuwe dingen die ik heb geleerd in de praktijk te brengen. Kennis toepassen is de kracht van rijkdom en vooral tevredenheid. Juist datgene, kennis integreren en toepassen, is voor veel mensen het grote obstakel. 

Ik wil je graag in staat stellen om voordeel te halen met de multifunctionele wet Het veroorzaken van een gevolg. Binnenkort wordt een videoreeks gepubliceerd over dit onderwerp, dus hou mijn kanaal goed in de gaten.

Hulp met persoonlijk leiderschap

Heb je hulp nodig met persoonlijk leiderschap en het vormgeven van de wereld naar jouw ideaal? Houd dan mijn website en YouTube in de gaten, want er komt ook nog een videoreeks aan over de MultiLaw van Het veroorzaken van een gevolg.

Neem ook vrijblijvend contact met mij op voor een verkenningsgesprek als je ermee aan de slag wilt.


[1] https://americainclass.org/individualism-in-ralph-waldo-emersons-self-reliance/

[2] https://www.goodreads.com/quotes/1204289-an-institution-is-the-lengthened-shadow-of-one-man

[3] https://www.semanticscholar.org/paper/Consciousness-and-Quantum-Physics-in-the-of-Reality-Nwanegbo-Ben/fa9e4b7817c65c8d221f4233d84c648c9127b00e

[4] https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00131857.2022.2080054

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30