Mentale repetitie: Waarom we te snel afhaken

mentale repetitie

Heb jij wel eens een doel gehad en ben je afgehaakt met het nemen van de juiste stappen? Of wilde jij graag een nieuwe gewoonte aanleren om dat specifieke doel te behalen, maar dacht je op een bepaald moment: laat maar, het lukt mij toch niet?

Iedereen herkent dit wel. Of het nu gaat om stoppen met roken, afvallen of meer sporten: het gebeurt iedereen wel dat het einddoel niet wordt behaald, of dat het niet lukt om het gedrag aan te leren dat hierbij past.

Hoe komt dat nou? Wat kun je doen om je doelen wél te behalen? En welke rol kan mentale repetitie hierin spelen? Lees verder en leer wat jij kan doen.

Wat is mentale repetitie?

Mentale repetitie is een oefening die je in je gedachten doet. Het kan gaan om een visualisatie van het uitvoeren van een taak of het voor je zien en innerlijk ervaren van een eindresultaat van een bepaald doel. Het voordeel van het visualiseren van het uitvoeren van een taak, is dat je de taak ‘in de echte wereld’ beter kunt uitoefenen als je die eerst in gedachten volledig hebt beleefd.

Het innerlijk beleven gaat er vooral om dat je het gevoel oproept, alsof het al gebeurd is. Het gaat om voelen en innerlijk ervaren, met al je zintuigen.

Door mentale repetitie krijg je meer zelfvertrouwen. Je krijgt er meer vertrouwen in dat jij je doelen kunt bereiken. Je voelt je beter en je mindset is automatisch steeds meer gericht op het behalen van je doelen.

Hierdoor kun je je gedrag veranderen en zelfs de gedachten die je hebt. Dit alles werkt eraan mee om dat doel te behalen dan wel het eindresultaat in je leven te trekken. Hoe meer je mentaal oefent ofwel repeteert, hoe dichter dit jou bij je doel en eindresultaat brengt. Met mentale repetitie maak je verbinding met het quantumveld oftewel je uitgebreide zelf. Het is een belangrijk feit om niet alleen te visualiseren hoe je iets doet, maar ook hoe jij je voelt als je een bepaald doel bereikt hebt. Hierdoor verander je onder andere emoties, gevoelens, celgeheugen en de trillingen die je uitzendt naar het quantumveld. Met name je intentie is van belang om effect te hebben op de wereld[1].

Wat ook interessant is, is dat je eerst onbewust iets moet veranderen voordat je subjectief iets kunt waarnemen[2]. Je geest is als het ware belangrijker voor het opmerken van bepaalde zaken dan je brein. Dit is waarom het oefenen met mentale repetitie en het verbeteren van je focus naar bepaalde zaken toe essentieel is, zodat jij de kansen opmerkt die je helpen om je doelen te behalen.

Waarom haken mensen af bij het halen van doelen?

De meeste mensen gebruiken mentale repetitie vooral om te visualiseren hoe ze praktisch iets doen. Denk bijvoorbeeld aan sporters die bewegen vlak voor een wedstrijd. Maar dat is niet altijd dé manier om het succes te behalen. Als het doel dan niet behaald wordt, zie je vooral wat er niet goed is gegaan en dat zorgt weer voor negatieve gevoelens. Dit vermindert je motivatie. Je ziet niet welke middelen je tot je beschikking hebt, of je hebt voor je gevoel een onrealistisch doel gesteld. Dit kan allemaal frustratie en andere slechte gevoelens opleveren.

Als iets slecht voelt en je in dit gevoel blijft hangen, dan bestaat het gevaar dat je er automatisch mee stopt.

Waarom mentale repetitie voor het quantumveld je juist helpt

Het is belangrijk om te weten dat de hersenen het verschil niet kennen tussen een externe situatie (de buitenwereld) en een interne situatie (bijvoorbeeld een fantasie of visualisatie). Dus het is heel effectief om te ‘voelen’ dat je een doel behaald hebt, nog voordat dit is gebeurd. Hierdoor ben je als het ware een gewenste situatie naar je toe aan het halen.

Daar kun je tevens uit concluderen dat wanneer jij een doel, dus het resultaat van een wens, goed in jezelf beleeft alsof het al gebeurd is, je dan je lichaam ook direct aan het herprogrammeren bent. Door die beleving maak je namelijk alle stoffen aan die je ondersteunen om het doel te bereiken.

Belangrijk, want het lichaam is de creatiebron. Door het lichaam te herprogrammeren, verander je gemakkelijker. Het is belangrijk dat je de toestand hebt geïntegreerd in jezelf, in je lichaam. Wanneer je jouw doel zo beleeft, ben je nieuwe herinneringen aan het aanmaken, waardoor je gerichter zult handelen en heb je een wegwijzer voor de toekomst.

Je wordt ook veel blijer als je merkt dat je stappen zet in de richting van je doel, in plaats van dat je ziet hoeveel stappen je nog moet zetten.

Wil jij werken met mentale repetitie en weten hoe je het precies voor elkaar krijgt dat je je goed kunt voorstellen hoe het is om je doel behaald te hebben, zonder dat je dit behaald hebt?

Neem dan contact met me op.

Ook kun je het boek Miljonair In Geluk lezen als kennismaking met de MultiLaws die hiervoor gebruikt worden.

Bekijk ook deze video:

Bronnen:


[1] https://royalsocietypublishing.org/doi/abs/10.1098/rspb.1986.0031

[2] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0301008206000207

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30