Leven veranderen met de MultiLaw van mentale inspanning

De MultiLaw van mentale inspanning.

De wet van mentale inspanning betekent dat het brein zich bij elke inspanning kan aanpassen. Het brein is namelijk plastisch. Dit betekent dat je tussen de neuronen nieuwe bedrading kunt aanleggen, die jou ondersteunen in je te behalen doelen.

Deze verandering kun je onder andere aanbrengen door visualisatie. Later in dit artikel vertel ik je hier meer over. Door visualisatie (bewuste inbeelding) geef je nieuwe signalen aan het brein. Maar ook bijvoorbeeld door het toepassen van een nieuwe denkwijze of door nieuwe kennis te vergaren, of het aannemen van nieuwe, krachtige overtuigingen. Het mooie hiervan is dat je de positieve gevolgen op meerdere vlakken in je leven zult ervaren. Want ook bij deze MultiLaw geldt dat het toepassen hiervan een zelfversterkend effect sorteert.

Het multifunctionele aspect van deze wet is dat je door een mentale inspanning of een nieuwe denkwijze het lichaam aan het herconditioneren bent. Dit betekent dat je nieuwe gevoelens aan het creëren bent. Dit alles brengt een kettingreactie op gang in het leven. Vanuit het quantumprincipe noem je dit een quantumreactie. Het leven resoneert namelijk altijd met je innerlijk, de gebeurtenissen en jouw realiteit. En wanneer we iets in onszelf aanpassen, zijn we dus tegelijkertijd op een onzichtbaar niveau iets aan het activeren in ons leven wat overeenkomt met wat wij aan het aanpassen zijn in onszelf. Je hoeft vaak maar iets kleins in jezelf aan te passen, waardoor je iets groots aan het bewerkstelligen bent.

Je gewoontes bepalen wie je in de toekomst bent

Je leven veranderen is lastig en tegelijkertijd heel makkelijk, als je maar weet waar je kunt beginnen. Je kunt vastgeroest zitten in gewoontes die je eigenlijk niets brengen. Het is dan belangrijk om je te realiseren dat je gewoontes bepalen wie je in de toekomst bent.

Als je jezelf voorstelt hoe je in de toekomst zal zijn en je ziet iemand die je helemaal niet wilt zijn, dan is het tijd om actie te ondernemen.

Dat hoeft niet moeilijk te zijn. De eerste actie die je namelijk kunt nemen is mentale inspanning. Die actie kun je ook herhalen, en dat kan ontzettend krachtig (en verbazingwekkend snel) werken.

Die mentale inspanning kan bestaan uit bepaalde oefeningen, zoals het visualiseren van een toekomstbeeld waarin je jezelf ziet zoals je graag zou willen zijn, of het herhalen van affirmaties die je helpen om je ideale zelf te zijn.

Vertrouwen in je positieve gedachten

De oefeningen zijn op zichzelf niet helemaal voldoende. Als je echt een goed effect wilt behalen, is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in die gedachten[1]. Het is dus belangrijk dat je je goed voelt over die visualisatie en dat je er blij en tevreden van wordt. Dat is immers ook wat je zou voelen als iemand die jij volledig vertrouwt je vertelt dat je al je doelen gaat behalen.

Dit vertrouwen in je positieve gedachten helpt je ook om informatie te verwerken die van belang is voor dat toekomstbeeld, en dat kan weer allerlei gevolgen hebben op de keuzes die je maakt.

Het vertrouwen in je positieve gedachten is dus van belang om jezelf ervan te overtuigen dat je dit kunt bereiken. Zodat je keuzes maakt en je je vervolgens gedraagt op een manier die passen bij je visualisatie en affirmaties. In die zin werkt het toepassen van de MultiLaw van mentale inspanning ook door in de rest van het leven en wordt deze al vrij snel multifunctioneel.

Werken met affirmaties

Een van de oefeningen die je kunt doen om je ware zelf te zijn is werken met affirmaties. Deze affirmaties kun je denken, hardop uitspreken en opschrijven. Je kunt bijvoorbeeld opschrijven wat je eigen kernwaarden zijn en wat jij belangrijk vindt in het leven. Onderzoek laat zien dat mentale inspanning met affirmaties positieve invloed kan hebben op je gezondheid, onderwijsniveau en op je relaties. Die positieve invloed kan maanden en zelfs jaren standhouden.

Dit komt ook omdat werken met affirmaties en dan zien hoe je omgeving er positief op reageert je een positieve feedbackloop geeft. Dus in eerste instantie gebruik je de mentale inspanning om je bewuster te worden van je waarden en om daarnaar te leven. Dit verandert je brein al, maar als je omgeving dan ook nog eens goed reageert op jouw ware zelf, zorgt dit helemaal voor een versterking van je brein en het vasthouden van deze nieuwe patronen[2].

Werken met visualisaties

Een andere manier om de MultiLaw van mentale inspanning te gebruiken om je leven te veranderen, is met visualisaties. Onderzoek laat zien dat visualisaties helpen om gedrag aan te passen wat ertoe leidt dat je je doelen behaalt. Hoe dichterbij het doel van de visualisatie is, hoe groter de kans dat je gedrag verandert[3].

Je kunt dus visualiseren waar je over vijf jaar staat, maar visualiseer ook eens waar je volgende week staat. Je zult dan merken dat succes behalen sneller gaat dan je denkt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe een oefening van de MultiLaw van mentale inspanning je leven ten goede verandert.

Er zijn nog tal van andere voorbeelden te bedenken, maar dat is voor een volgende blog.

Wil je meer weten over de MultiLaw van mentale inspanning en heb je hulp nodig om jouw leven te verbeteren? Neem vrijblijvend contact met me op.

Hartegroet,

Petra.

PS: Bekijk ook deze videoreeks over de MultiLaw van mentale inspanning

En lees het boek Miljonair in Geluk.


[1] https://psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1037%2F0022-3514.82.5.722

[2] https://www.annualreviews.org/doi/10.1146/annurev-psych-010213-115137

[3] https://journals.sagepub.com/doi/10.1509/jm.75.2.109

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30