Je lichamelijke welzijn als creatiebron

Je lichaam is een belangrijke bron van creatie. Veel mensen denken dat het lichaam dan wel gezond moet zijn. Tot op zekere hoogte is dit waar, maar ook als je last hebt van ziektes kan je heel veel doen om je lichaam te helpen. De mate van je lichamelijke welzijn bepaalt vaak ook de mate van succes die je kunt halen in je leven.

Het is niet voor niets dat mensen die ontzettend ziek zijn vaak niet meer kunnen werken en daardoor de regie over hun leven helemaal uit hun handen verliezen. Het is in feite heel logisch om goed voor je lichaam te zorgen, want een gezond lichaam biedt meer kansen dan een ongezond lichaam.

Waarom vinden we het dan toch zo lastig om aan ons lichamelijke welzijn te werken?

Luisteren naar je lichaam

Als je de MultiLaw van bewustzijn van het lichaam gebruikt, dan merk je dat je lichaam je allerlei signalen geeft. Iets voelt bijvoorbeeld wel of niet goed. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn.

Uiteindelijk voelt die ‘lekkere’ pizza bijvoorbeeld toch vaak zwaar op de maag of je bent sneller moe daarna. Dat voelt dan stiekem toch eigenlijk helemaal niet lekker?

Naast dat je lichaam reageert op stimulansen van buitenaf, zoals geuren, smaak, geluiden en wat je ziet en voelt. Reageert je lichaam ook op je gedachten en emoties.

Als je langdurig negatieve emoties hebt, kun je daar bijvoorbeeld letterlijk ziek van worden[1].

Hierdoor is je lichaam ook iets wat meer zegt over hoe jij je voelt, wat je denkt en wat je weet. Je lichaam zegt iets over wie je bent en waar je voor staat. Het is in feite een afdruk van je innerlijk. Als je goed kunt voelen en in connectie staat met je lichaam kun je jouw lichaam inzetten voor meer geluk en succes.

Door dus niet alleen te werken aan je gezondheid door gezonde volwaardige voeding en beweging, maar ook door bewust bezig te zijn met je gedachten, emoties en (belemmerende) overtuigingen, kun je veel doen om je lichamelijke welzijn te optimaliseren. Daarmee werk je aan de energie om jouw leven leuker te maken.

De connectie met je lichaam en geluk

Onderzoek laat ook zien dat als je tevreden bent met je lichaam – dit staat overigens helemaal los van je geslacht, BMI, leeftijd en persoonlijkheid – je vaak gelukkiger en succesvoller in je leven bent[2]. Die tevredenheid is een factor die bepaalt hoe goed jij naar je lichaam luistert en of je er een goede band mee hebt.

Dus heb je overgewicht of andere problemen met je gezondheid? Als jij luistert naar je lichaam en er goed voor zorgt, waardoor je meer waardering krijgt voor je lichaam, zal dit invloed hebben op hoe gelukkig en succesvol je bent.

Je lichaam goed aanvoelen helpt je ook met het bewustzijn dat je lichaam zich begeeft in een groter geheel. Als jij de connectie kunt maken met dit grotere geheel, ook wel het quantumveld (je uitgebreide zelf), helpt dit ook om je gelukkiger te voelen en daarnaast werkt deze connectie zeer effectief voor je lichaam.

Onderzoek laat zien dat mensen die een mindfulness bodyscan uitvoeren om hiermee uiteindelijk een gevoel te krijgen van eenheid met de rest van de wereld, alsof het lichaam niet bestaat (selflessness), zich gelukkiger en minder angstig voelen dan mensen die deze vorm van meditatie niet uitvoeren[3].

Geluk en succes door lichamelijk welzijn

Misschien denk je nu wel “Ja, maar wat maakt gelukkig zijn nu uit voor succes?”. Voor veel mensen is gelukkig zijn al een succes om te vieren.

Op zakelijk vlak blijkt dat gelukkig zijn een correlatie heeft met zakelijk succes. Mensen die gelukkig zijn verdienen vaak meer dan mensen die ongelukkig zijn, leveren betere prestaties dan mensen die ongelukkig zijn en helpen andere mensen vaker dan mensen die ongelukkig zijn[4].

Genoeg reden dus om te werken aan je lichamelijke welzijn, omdat dit uiteindelijk doorwerkt op alle vlakken in je leven.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.

Of lees het boek Miljonair in Geluk.

en bekijk deze video op Youtube over de Multilaw over bewustzijn van het lichaam.

Hartelijke groet,

Petra.


[1] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0306453014002522?via%3Dihub

[2] https://link.springer.com/article/10.1007/s10902-019-00093-y

[3] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1053810016301192?via%3Dihub

[4] https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/1069072707308140

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30