Hersenen trainen: Meer dan sudoku

Je hersens zijn belangrijk voor heel veel zaken in je leven. Het regelt daar namelijk allerlei bewuste en onbewuste processen. Misschien heb je wel eens gemerkt dat de wiskunde sommen die je op de middelbare school deed inmiddels niet meer zo makkelijk zijn, maar dat is helemaal niet gek. Je bent immers niet meer bezig met het trainen van je hersenen op die wiskunde sommen.

Net als spierkracht is het trainen van je hersenen belangrijk om bepaalde vaardigheden in stand te houden.

Maar het trainen van je hersenen is meer dan regelmatig een spelletje sudoku spelen. Natuurlijk is dat handig voor je oplossend vermogen, maar wist je dat je met het trainen van je gedachten veel voor elkaar kunt krijgen wat betreft het zien en ontstaan van kansen in je leven?

Net zoals jij je probleem oplossend vermogen kunt trainen met hersenen trainen, kan je ook jouw gedachten trainen met het trainen van je hersenen. Door meer positieve gedachten te hebben, en te trainen op dat soort gedachten, kan je ervoor zorgen dat je meer gemotiveerd bent en dat heeft allerlei leuke gevolgen.

Hersentraining oefeningen

Er zijn een aantal oefeningen die je kunt doen om je hersenen te trainen om meer helpende gedachten te hebben om een leven te creëren dat bij je past. Je helpt je brein met dit soort oefeningen om de dingen die je ziet opnieuw te coderen, opnieuw betekenis te geven en om je meer bewust te zijn van de zaken in je leven die je wilt of ervaren of in je leven wilt trekken[1].

  • Visualisaties

Een eerste manier om je hersenen te trainen is om visualisaties toe te passen. Visualisaties helpen je brein ook met de signalen naar je lichaam om bepaalde taken uit te voeren[2]. Je ziet veel dat sporters visualisaties gebruiken, maar je kunt ook heel goed een perfect gegeven presentatie visualiseren.

  • Herhalen van affirmaties

Je kunt affirmaties hardop herhalen of dagelijks in een soort dagboek zetten. Je schrijft bijvoorbeeld wat je wilt bereiken op en waarom[3]. Je maakt een affirmatie met het idee dat je doel al is bereikt. Als je bijvoorbeeld meer positieve gedachten wilt hebben, zodat je meer energie krijgt kan je deze als volgt opschrijven.

“Ik heb steeds meer positieve gedachten, en heb zo meer energie.”

  • Mindfulness

Mindfulness is een manier van denken die ervoor zorgt dat je in het hier en nu blijft. Dit kan helpen om breinfuncties op latere leeftijd in stand te houden en dit kan je concentratievermogen voor bijvoorbeeld je werk verbeteren[4].

Door regelmatig mindfulness meditatie toe te passen leer je jouw hersenen om met je gedachten bij een taak te blijven en niet te blijven hangen in herinneringen of de zorgen van morgen.

Daarnaast kan je ook nog veel andere oefeningen doen om je hersenen te trainen zodat je hersenen een hulpmiddel worden om jouw ideale leven te creëren en om niet te blijven hangen in fouten die je ooit hebt gemaakt. Dit is handig voor zowel je privéleven als in je zakelijke leven.

Wil je meer weten en oefeningen krijgen die passen bij jouw doelen? Neem vrijblijvend contact met me op.

Warme groet,

Petra.


[1] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15294145.2014.956209?journalCode=rnpa20

[2] https://www.researchgate.net/profile/Pawel-Piepiora/publication/319984128_Evaluation_of_the_effects_of_mental_visualisation_training_in_sport_with_regard_to_karate_shotokan_fighters_specializing_in_kata/links/61e021655779d35951a616df/Evaluation-of-the-effects-of-mental-visualisation-training-in-sport-with-regard-to-karate-shotokan-fighters-specializing-in-kata.pdf

[3] https://scholarworks.lib.csusb.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1024&context=cap-curr

[4] https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnagi.2014.00120/full

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30