De logica van geluk: hoe de juiste kennis je brein en jou gelukkig maakt

We gaan het over geluk hebben. Van het woord alleen al word je toch al een beetje blij?

Geluk

Iedereen wil wel gelukkig zijn, maar hoe krijg je dat voor elkaar? In dit artikel ga ik dieper in op het gevoel van geluk en welke factoren bijdragen aan gelukkig zijn. Op die manier kun jij miljonair in geluk worden!

Wat is geluk?

Gelukkig zijn is een gemoedstoestand, een gevoel. Veel mensen omschrijven geluk als tevreden zijn over zichzelf en over de huidige omstandigheden in hun leven. Bij ultiem geluk is er niets dat aan je knaagt waardoor je toch nog ongelukkig kunt worden[1].

In de kwantumfysica kun je zeggen dat geluk betekent dat je lichaam en geest één zijn en dat je kunt zijn wie je echt bent. Inmiddels weten we dat om een nieuw gevoel te creëren, je volledig op jezelf dient te vertrouwen, zodat je diep vanbinnen voelt en weet dat jouw binnenwerk – je gedachten, woorden en gevoelens – je leven creëert. Dit betekent volgens de MultiLaw van het denken dat wanneer we iets uitzenden, als er een gedachte in je opkomt of als je een woord of zin uitspreekt, dit vervolgens in een vorm van een gebeurtenis of ervaring in ons leven komt.

Met een bewuste, nieuwe gedachte als elektrische lading en de daarbij behorende emotie als magnetische lading, kan jij je gevoel veranderen, een gelukkiger gevoel creëren. Waar dit op neerkomt, is dat jij je energie verandert en daarmee tegelijkertijd je leven.

Je bent als het ware je focus aan het verplaatsen, van minder gelukkig leven en leven in het verleden naar een gelukkig leven en het leven dat je wenst. Naar een toekomst vol geluk. De voordelen van een nieuwe focus zijn dat jij vanzelf zult ophouden om je slachtoffer (en ongelukkig) te voelen van de gebeurtenissen in de buitenwereld, je start met het terughalen van de regie en je begint te leven als grondlegger van je eigen leven.

Het gevoel te zijn wie je echt bent kan zich ook uiten in het gevoel dat je andere mensen wilt gaan helpen. Je zult minder bezig zijn met het helpen van jezelf, jij hebt jezelf immers al gevonden[2].

Wat brengt geluk

Wat brengt dan geluk? Voorspoed in je leven, dat helpt in ieder geval om je gelukkiger te voelen. Maar wat voor de ene persoon voorspoed is, kan voor een ander aanvoelen als armoede. Wat geluk brengt, kan daardoor voor iedere persoon verschillend zijn.

Wat duidelijk is, is dat wat jou geluk brengt afhangt van hoe jij tegen bepaalde zaken aankijkt. Hoe meer zaken jij kunt benoemen die je gelukkig maken, hoe meer geluk jij zult ervaren.

Hypnose en geluk

Hypnose wordt vaak gebruikt om mensen gelukkiger te maken[3]. Hiermee kan de interactie tussen lichaam en geest versterkt worden en jouw kijk op de wereld veranderen, waardoor jij meer geluk ziet.

Je kunt met hypnose meer invloed krijgen op je emoties. Het bewustzijn dat jij een emotie kunt kiezen en (in bijna alle gevallen) kunt stoppen met een bepaald gevoel is iets waar hypnose je mee kan helpen.

Daarnaast kun je met hypnose leren hoe je positieve beelden kunt oproepen die je helpen om meer gelukkige gedachten te hebben.

Ook kan het je helpen om op een andere manier naar je verleden te kijken, waardoor dit je minder stress geeft. Hypnose helpt je daarnaast ook om je minder zorgen te maken over de toekomst (bron 3).

Al met al is het behoorlijk handig om je beter in je vel te voelen zitten en om je meer verbonden te voelen met jezelf en je omgeving.

Nu kun je je afvragen of die gedachteoefeningen met hypnose echt werken om gelukkig te zijn. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je, als je je gelukkig voelt, weinig last hebt van stress en je over het algemeen gezond bent. Hoe jij je voelt heeft namelijk sterke invloed op je immuunsysteem. De voordelen van je gelukkig voelen, ongeacht hoe jouw omstandigheden zijn in de buitenwereld, zijn veelomvattend. Het begint allemaal met het gevoel en emoties, zoals dankbaarheid, vriendelijkheid, vreugde, compassie, mededogen en liefde. Dit heeft allemaal directe invloed op je zenuwstelsel en hormonale balans en zelfs op je mentale alertheid, intuïtie en geluk.

Je gedachten en je invloed op de tastbare wereld

In een onderzoek naar de invloed van hypnose op je gemoedstoestand, waarbij vervolgens is gekeken naar je immuunreactie op histamine blijkt dat als mensen waren gehypnotiseerd waarbij geluksgevoelens werden opgeroepen, hun huid veel minder reageerde dan bij de mensen die gehypnotiseerd waren waarbij gevoelens van verdriet naar boven werden gehaald[4].

Hieruit kun je afleiden dat hoe jij je voelt direct invloed heeft op je gezondheid en op de tastbare wereld. Eigenlijk heel logisch.

Als je gelukkig bent, kun je de behoefte krijgen om iets terug te geven aan de wereld. Onder andere door andere mensen te helpen of je passie uit te voeren. Dat kan je vervolgens nog gelukkiger maken.

Oefening voor meer geluk

Neem een rustig moment in je dagelijkse activiteiten en let op je ademhaling. Hierdoor vind je stilte in je lichaam en geest. Bij elke ademhaling word het brein rustiger. Check bij jezelf welke gedachten je hebt. Komen deze overeen met wat jij wenst? Zo niet, beeld dan in wat jij wel wenst. Zeer essentieel is om je hierbij te richten op het gevoel dat je erdoor krijgt. Al is het alleen maar in je innerlijke beleving. Denk hierbij aan: blijdschap, dankbaarheid, vreugde, vrijheid, tevredenheid.

Klik hier om mijn zelfhulpboek, Miljonair in Geluk, dit boek samen geschreven met Riny van As, te bestellen. 

Of kom naar de signeersessie op 15 oktober aanstaande, om 14.00 uur bij Boekhandel de Kler, waar Petra te gast is om over haar boek te vertellen en deze te signeren.

Tot gauw,

Petra


[1] https://www.encyclo.nl/begrip/geluk

[2] https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-34235-1_10

[3] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00029157.2013.846845

[4] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1034/j.1398-9995.2001.056008734.x

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30