De kracht van herhaling: Multilaw van mentale repetitie

De kracht van herhaling

Iedereen heeft weleens gehoord van ‘de kracht van herhaling’. Deze uitdrukking geeft aan dat je dingen beter onthoudt wanneer ze herhaald worden. Iedereen weet dat het werkt: als iets herhaaldelijk tegen je gezegd wordt, dan onthoud je het wel een keer. Dat is ook zo als je iets telkens opnieuw leest of beluistert. Wat ook heel effectief is, is het herhalen van een positieve suggestie tegen jezelf. Op een gegeven moment komt het in je onderbewustzijn en wordt het normaal, in plaats van ‘nieuw’. Je gaat erin geloven, hierdoor ga je er vanzelf naar leven en handelen.

Maar de kracht van herhaling gaat veel dieper, en is voor zoveel meer te gebruiken dan dat. Als je iets wilt veranderen of een nieuwe gewoonte wilt aanleren en een oude afleren, is de wet van repetitie een must. Hierbij verwijs ik overigens graag naar het boek van James Clear, Elementaire gewoontes. James Clear heeft veel onderzoeken gedaan met behulp van theorieën uit de psychologie, neurowetenschap en biologie. Zeer interessant! In het verleden heb ik deze vaak gebruikt en nog, indien dat nodig is:

‘Helpt deze gewoonte mij of houdt deze mij tegen om mijn gewenste identiteit te bereiken?’

of

‘Is deze gewoonte effectief of werkt deze mij juist tegen om gezond te worden of blijven?’

Multilaw van mentale repetitie

Wat zegt de kracht van herhaling nu? Deze kracht zegt dat alles af te leren is en dat nieuwe gewoonten, nieuwe handelingen (gedrag), zoals elke dag even sporten, gezonder eten of mediteren, aan te leren is door consequent te herhalen en mentaal te repeteren. Dit kan in woorden, positieve suggesties, maar ook in beelden, handelen en gevoelens.

De kracht van herhaling wordt gebruikt in de Multilaw van mentale repetitie. Deze multifunctionele wet houdt in dat je mentaal – in gedachten – aan de slag gaat met jouw doelen en het belichamen van die doelen. Je werkt aan de persoon die jij wilt zijn, in plaats van die jij nu bent. Dat werkt door in alle gebieden van je leven. Het werkt door op je emoties, op je energie, op je mindset en zeer essentieel: op je lichaam.

Met de kracht van herhaling ga je elke dag jezelf als het ware programmeren, door inbeelding en invoelen, om gericht naar het quantumveld uit te zenden ofwel in het quantumveld te plaatsen wat je wilt bereiken en wie je wilt zijn. Je gaat elke dag beginnen door de dag alvast te beleven in je gedachten, oftewel innerlijk, zoals jij zou willen dat de dag gaat en wat jij zou doen als jij die persoon bent die je wilt zijn.  Hoe handel jij dan? Op die manier lijkt het voor je brein alsof de dag al is gebeurd en alsof jij al die persoon bent die je wilt zijn, want het brein weet het verschil niet tussen dat wat je in gedachten meemaakt en dat wat je in de realiteit ervaart.

Dit betekent dat je een nieuwe route naar de toekomst aan het leggen bent, in plaats van dat je aanhoudend terug wordt getrokken naar oud gedrag, je oude identiteit en het verleden.

Hierdoor trek je dezelfde situatie aan als die je hebt herhaald in je gedachten, dus die overeenkomt met jouw visualisaties en nieuwe identiteit.

Het leven werkt altijd namelijk in overeenstemming met jouw innerlijke toestand. Hieruit kan je concluderen dat je alleen een verandering aan kunt brengen als je iets in jezelf aanpast of verandert in je gedrag en innerlijke toestand.

Dit klinkt wellicht een beetje gek voor wie dit nieuw is, maar onderzoek laat zien dat als je bijvoorbeeld visualiseert dat je een goede stemming hebt, dit ervoor zorgt dat je stemming daadwerkelijk beter wordt. En zo gek is het niet, want wij zijn zelf de scheppers, echter moeten we een omkering maken om bevestigingen te ontvangen en te gaan zien in de buitenwereld. Dus in plaats van naar buiten gericht te denken, kan je starten met naar binnen gericht te denken en experimenteren dat je innerlijke wereld veranderingen kan aanbrengen in je externe wereld.

De kracht van herhaling en je doelen

Daarnaast kun je visualiseren en invoelen dat je bepaalde doelen bereikt. In dit geval zie je dan niet alleen het doel voor je, maar roep je met name ook het gevoel op dat je zult krijgen als je je doel daadwerkelijk hebt behaald.

Het interessante is dat dit soort visualisaties ook op je lichaam een positieve invloed heeft, op biologisch, chemisch en neurologisch gebied. Mensen met diabetes die dit soort visualisaties gebruikten waarin ze zich voorstelden dat ze goed voor zichzelf zorgden gingen na verloop van tijd ook beter voor zichzelf zorgen. Ze hielden hun bloedsuiker beter in de gaten, hadden hun gewicht beter onder controle en bewogen meer.

Zo zijn er veel meer voorbeelden over hoe visualisaties invloed hebben op je gezondheid, zo zijn er mensen die minder last hebben van hooikoorts, stress en hoge bloeddruk. In mijn meest recente boek Miljonair in Geluk, kan je er ook veel over lezen. Met name verwijs ik dan naar de MultiLaw van inbeelding. Deze multifunctionele wet zegt dat wij allen krachtig potentieel ter beschikking hebben.

Ook een mooi en vooral effectief voorbeeld is het resultaat van een groep leerlingen die moest visualiseren hoe ze een Spaanse cursus succesvol afrondden. Zij hadden betere resultaten dan leerlingen die dit niet deden[1].

Eerst geloven, dan zien

Nu is alleen nog de vraag: krijg je dan die betere resultaten omdat je je (leer)gedrag verandert, of komen die betere resultaten alleen door de visualisatie en meditatie, dus door innerlijk werk? Door de wet van mentale repetitie?

Tijdens mijn diepgaande onderzoeken ben ik veel wetenschappelijke onderzoeken tegengekomen die aantonen dat door middel van meditatie naar voren komt dat als je hart en brein coherent zijn – je gevoel, intenties en gedachten en, let op: vooral gedrag, op een lijn liggen -, er een magnetisch veld ontstaat. Die gedachten die je dan hebt, zend je als een soort radiogolf naar het quantumveld.

Dit quantumveld zorgt er dan voor dat je krijgt wat je uitzendt. Door eerst te voelen wat je wilt, creëer je wat je wilt. Je schept een nieuwe mogelijkheid. Je emotie werkt dan proactief in plaats van reactief op de buitenwereld[2].

Het is voor sommigen lastig om eerst te voelen voordat je het ziet. We kennen allemaal de zin ‘eerst zien, dan geloven’. In het Westen zijn we dus precies andersom opgevoed, waardoor je lang in patronen kunt blijven hangen die je helemaal niet verder helpen. Hierdoor blijf je lang reageren en wachten op de buitenwereld.

Eerst geloven, zijn en dan zien, dat is hoe de wet van mentale repetitie werkt.

Het is belangrijk om voor jezelf innerlijk te blijven herhalen hoe jij je wilt voelen, zijn en hoe je je voelt als jij je doelen bereikt. Wie ben jij dan? En zeer krachtig is ook om alvast dankbaar te zijn voor wat je (nog) niet hebt. Door die dankbaarheid en herhaling verander je de verbindingen in je hersenen en conditioneer je jezelf op een gezonde manier, wat vervolgens weer positief doorwerkt in het quantumveld (verenigd veld) en in je leven.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.

Hartelijke groet,

Petra

PS: Wil jij aan de slag met de Multilaw van mentale repetitie en andere technieken om jouw leven te verbeteren? Kom dan naar de tweedaagse seminar in september. Of boek een VIP programma of vrijblijvende strategiesessie.


[1] https://eric.ed.gov/?id=EJ1275542

[2] https://www.instagram.com/p/CtS1E4NSa1M/

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30