Carrièrecoach: hulp voor inzichten om jouw carrière te optimaliseren

Een carrièrecoach kan je helpen om inzichten te krijgen in jouw gedrag en kansen bieden verder te komen in je carrière. Wil jij ook de carrièreladder beklimmen? Ambieer jij een leidinggevende rol? Lees verder en ontdek wat jij nodig hebt om je loopbaan verder vorm te geven.

Als leidinggevende wil je ten minste de volgende kwaliteiten hebben:

  • Kunnen delegeren
  • Discipline
  • Een visie hebben
  • Een sterke mindset hebben
  • Flexibel zijn

Alleen in hoeverre moet je die kwaliteiten hebben? Het is fijn en handig als er een balans is. Daarnaast is het handig als je rekening houdt met gevoelens van andere mensen, maar er te veel rekening mee houden kan soms ook niet handig zijn[1]. Je hebt immers ook te maken met je eigen gevoelens.  

Het kunnen delegeren ook wel een interessante eigenschap, want hiervoor moet je goed kunnen communiceren en vertrouwen hebben in andere mensen. Of je dit kunt, hangt af van hoe je mensen in het algemeen vertrouwt. Dat hangt vaak weer af van je overtuigingen.  

Flexibel zijn gaat over dat je jouw gedrag kunt veranderen als de situatie daarom vraagt. Gedrag is toch heel vaak het gevolg van gedachten en overtuigingen die je hebt over hoe de wereld werkt en hoe jij hierin hoort te functioneren.

Je overtuigingen, je gedachten en je gedrag, dat is waar een carrièrecoach jou ontzettend veel hulp bij kan bieden.

Overtuigingen over carrière verbeteren

Als je opgroeit, krijg je allemaal overtuigingen mee over werk en wat je moet doen om een bepaalde carrière te kunnen hebben. Die overtuigingen hoeven echter niet te kloppen. Coaching – die ingaat op je gedachten en op emoties over werk die niet kloppen – kan je helpen om de loopbaan te krijgen die jij wilt.[2].

Misschien denk je dat emoties niet zo belangrijk zijn, maar niets is minder waar. Hoe jij je voelt heeft namelijk invloed op je omgeving en kan kansen laten ontstaan of kansen laten verdwijnen.

Stel je de volgende situatie maar eens voor: als jij met iemand praat die zich eigenlijk niet goed voelt, hoe waarschijnlijk is het dan dat je die persoon een kans geeft?

Emoties en gevoelens hangen dus samen met je overtuigingen en gedachten. Een carrièrecoach kan je hiermee helpen, je leert bijvoorbeeld waardoor blokkades, die een goede omgang met collega’s of een team verhinderen, worden weggenomen.

Hierdoor kan de stemming op de werkvloer zodanig verbeteren, dat je je vrijer voelt om dingen te bespreken en dan kunnen er hele mooie dingen ontstaan. Dit omdat jouw energie, die onder andere afhankelijk is van hoe je je voelt, invloed heeft op het quantumveld (zeg maar de lucht om je heen) en dat is wat invloed kan hebben op mensen in je directe omgeving.

Zo heb ik iemand geholpen die veel angst uitstraalde tijdens vergaderingen. Met de MultiLaws hebben we toen gewerkt aan zijn opvattingen over zijn team en collega’s. Daarna ontstonden er juist effectieve situaties en was er meer plezier op het werk. Lees hier de hele casestudie: https://www.petravandenberg.com/news/hoe-een-directeur-zeer-effectieve-situaties-in-zijn-organisatie-aantrok/

Wil jij werken aan jouw carrière en wat je nu belemmert om een stap verder te zetten?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Tot gauw,

Petra


[1] http://kaplandevries.com/images/uploads/DetectingExcessToo(KaplanKaiser2003).pdf

[2] https://link.springer.com/article/10.1007/s10942-020-00383-y

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30