Zelfdiscipline: het geheime ingrediënt hoe jij je mindset effectief kunt veranderen

Beste lezer,

Ik schrijf veel over bewustzijn en hoe de hersenen werken in relatie tot de succeswetten. In dit artikel zal ik je enkele praktische tips geven hoe jij je mindset snel en effectief kunt veranderen.

Zoals ik in mijn voorgaande artikel schreef is ongeveer 95% van je gedrag onbewust. De meeste mensen onder ons handelen en leven dus op de automatische piloot. Het Max-Planck instituut heeft hier onderzoek naar gedaan. Dus je begrijpt: maar 5% van je gedrag is bewust. Deze 5% zit in de prefrontale cortex. Dit is het hersendeel dat wordt geactiveerd als je bewust handelt.

Onbewust gedrag komt voort uit ons onderbewustzijn en noemen we ook wel gewoontegedrag. Het zijn overtuigingen, emoties en patronen die zijn opgeslagen in je onderbewustzijn.

Zoals je in mijn bijbehorende video kunt zien wordt ons gedrag aangestuurd door je onderbewustzijn. In de video vertel ik jou hoe je het domein van je onderbewustzijn kunt bereiken middels theta-frequentie. 

Stel: als kind was je vroeger dik en werd je gepest. Hierdoor werd je onzeker en er ontstond een negatief zelfbeeld. Toen heb jij onbewust een overtuiging gecreëerd die zegt dat je niet goed genoeg bent. Deze belemmerende overtuiging zit diep in je onderbewustzijn genesteld en is een ingesleten automatisch patroon geworden. In het dagelijks leven zal je regelmatig diverse situaties tegenkomen die deze overtuiging bevestigt: ‘Ik ben niet goed genoeg.’ 


Hoe komt dit nou?

Jouw realiteit wordt gecreëerd door zowel je bewustzijn als je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is verantwoordelijk voor jouw realiteit. Een realiteit die dus gecreëerd wordt door oude patronen en denkwijzen! Zo zie je dat je onderbewustzijn heel sterk en overheersend is en veel krachtiger dan je (5%) bewustzijn. Daarom is het zo belangrijk om je onderbewustzijn te herprogrammeren naar programma’s die vóór je gaan werken, vooral wanneer je bepaalde doelen stelt. Vaak vergeten we het herprogrammeren; het gevolg hiervan is dat het veel langer duurt voordat je je doel bereikt en dat je veel harder moet werken hiervoor. 

Indien je iets wilt veranderen in je leven, kun je dit dus bereiken door je onderbewustzijn te veranderen oftewel herprogrammeren.

Hoe kan je je mindset herprogrammeren?

Je kunt je onderbewustzijn onder andere herprogrammeren door breinsynchronisatie. Dan verander je hoe je denkt, handelt en voelt. Dat gaat via een specifieke oogtechniek en handtechniek. Samen met een gespecialiseerd iemand en/of therapeut/coach ga je aan de slag met specifieke bewegingen om twee hersenhelften te verbinden (logica en gevoel). Zodra de twee hersenhelften verbonden zijn is er meer rust, zodat je makkelijk naar het onderbewustzijn kan gaan met je aandacht. 
Terwijl jij je concentreert op een nieuwe suggestie (positieve affirmatie) en een bijbehorend gewenst beeld, hef je je innerlijke stagnaties en beperkende programma’s op en activeer jij je ongebruikte potentieel. Hierdoor gaat de nieuwe suggestie zich verankeren in je onderbewustzijn en daardoor zal je nieuwe gebeurtenissen in het leven trekken die deze suggestie bevestigen.

Het onderbewustzijn bepaalt namelijk de resultaten in je leven. Het onderbewustzijn is verbonden met het veld van mogelijkheden. Wanneer de hersengolven zich in je alfa- en/of theta- (dus in diepe rust en meditatie) staat bevinden, worden signalen die door het herhalen van beelden en bekrachtigende zinnen, direct opgenomen in het onderbewustzijn. Dit leidt tot algehele verandering binnen in jezelf en in je leven. In mijn nieuwe boek ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je dit zelf voor elkaar kunt krijgen.

Ook Emotioneel Evenwicht (EFT) is een krachtige methode. Dit zijn een aantal verschillende breintechnieken in één. Je gebruikt hierbij één basiszin of een te bereiken doel. Doordat je samen met de therapeut bepaalde acupressuurpunten (energiebanen) aantikt op het lichaam, veranderen bepaalde emoties oftewel belemmerende overtuigingen of sabotages langzaamaan naar groei, persoonlijke kracht en een gewenste mindset. Dit is een algehele verbetering voor je levenskwaliteit, maar ook een prachtige methode om snel je doelen te bereiken oftewel een nieuwe mindset te programmeren.

Nog een aantal methoden die je kunt gebruiken om je leven gericht te veranderen

Volg seminars en trainingen over dit onderwerp en lees heel veel boeken over persoonlijke groei vanuit verschillende invalshoeken. Alles wat je leest of hoort komt binnen. Uiteraard helpt het om te mediteren en gericht te visualiseren. Kortom: werk aan jezelf, je brein en je zelfbewustzijn en oefen jezelf vooral in zelfdiscipline. Naast bovenstaande methodes gebruik ik ook diverse breinprotocollen en energie-flowcharts om mijn cliënten te helpen.

Zorg goed voor jezelf!

Hartegroet,

Petra M.C. van den Berg

______________________________________________________________________
Wil jij of vrienden of collega’s van jou mijn artikelen per e-mail ontvangen? INSCHRIJVEN. Tevens krijg jij dan de belangrijkste quantum(succes)wetten met uitleg GRATIS cadeau. 

Geïnteresseerd in mijn boek, Dankjewel én leef winstgevend? Quantumdenken brengt ook jou, geluk, gezondheid én succes. Bestel boek.

PMC’s succeswetten biedt masterclasses en online 1 -op- 1 coachingstrajecten aan. Deze zijn gebaseerd op kennis van de quantumwetten. Uit ervaring én onderzoek weten wij dat deze kennis jou in je kracht zal zetten. Door coaching leer jij de wetten nog beter en sneller begrijpen. Je leert ze toepassen en integreren in je (werk)leven. Dit levert je verbluffende winstgevende resultaten op! 
Online trainingen en coachingstrajecten voor bedrijven, teams en organisaties zijn ook mogelijk. (Geef je wensen aan per email.)

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30