Wil jij richtlijnen om een burn-out te voorkomen, lees dan verder…

Wil jij richtlijnen om een burn-out te voorkomen, lees dan verder…

In oktober jl. stond in het Financieel Dagblad een artikel over opgebrand zijn door een hoge werkdruk. Steeds meer mensen vallen uit door een te hoge werkdruk. Opmerkelijk is dat de hoeveelheid ziekmeldingen verdubbeld is vanwege stress en psychische aandoeningen, dit veroorzaakt vaak een langdurig verzuim. Ziekteverzuim is storend en vervelend voor de werkgever en je loopt hiermee grote financiële risico’s.

De overgebleven werknemers hebben hier last van indien de functie van de zieke collega niet wordt opgevuld. Werknemers raken controle en overzicht kwijt door het vele werk en vallen daardoor zelf in de stress en reageren vanuit emoties op elkaar. Dit bevordert de werksfeer niet.

Onderstaand ga ik je een verdieping geven over ‘een universele wetsmatigheid, “de wet van aantrekking”. Oeroud maar een zeer belangrijke wet; welke een grondwet is van alle overige wetten.

Alle reden dus om dieper het systeem van je organisatie en personeel te controleren en alert te blijven, om zo een vroegtijdige aanpak te stimuleren.

Als werkgever wil jij gezonde werknemers, die goed in het vel zitten en zich zowel fysiek als mentaal prettig voelen. Goed met respect en begrip met elkaar omgaan. Hierdoor zullen zij en jij beter functioneren in hun werk. Als directeur heb je geen conflicten, ziekmeldingen of juridische kwesties met betrekking tot de Wet Verbetering Poortwachter. Denk hierbij aan de consequenties van het niet nakomen van deze wet van de werknemer of werkgever.

Door conflicten blijft er ook veel geld liggen, want er wordt niet geproduceerd…

 Noemenswaardig is dat het ziekteverzuim in kleine bedrijven vaak lager ligt dan in grote collectieve instellingen. Dit heeft te maken dat in kleinere bedrijven de drempel voor ziekmelding hoger ligt omdat men hier elkaar inniger kent. Bij grotere instellingen is het vaak anoniemer, zoals bij het kabinet of gemeente. Hier denken mensen niet zo snel aan de consequenties van absentie.

Opmerkelijk is dat er al snel een medische visie tot verzuim wordt gehanteerd door betrokkenen. Het vervolg hiervan is dat de leidinggevenden niet stil hoeven staan bij hun eigen inbreng of situatie, en het beeld (mindset) van de ziekte blijft gehandhaafd tezamen met de hoge kosten, want immers de dokter zegt…….

Wij kunnen niet, NIET manifesteren, dit is vuistregel 1 en geldt voor alle niveaus. Je kunt door deze kennis bewerkstelligen dat je gezond en blij personeel hebt lopen door een juiste mindset.

Hieronder volgen een aantal richtlijnen waar jij als werkgever mee kunt starten. Deze geef ik je alvast cadeau..

Richtlijn 1

Hoe staat het met je onderbewustzijn en die van je personeel. Het grootste deel van je gedachten, gedrag, emoties en gevoelens zijn onbewust. Ieder moment ben je je realiteit aan het manifesteren, met wat je denkt, voelt en doet (mindset). Hoe bewuster je zelf van je onderbewustzijn wordt des te gerichter je (met zijn allen) kunt manifesteren.

Het onderbewustzijn is echter de vestigingsplaats van onze conditioneringen, gedachten, emoties, overtuigingen, trauma’s en gewoonten. Het grootste gedeelte is hiervan onbewust en verleden.

Carl Jung, Napoleon Hill en diversen hebben ooit geschat dat het bewustzijn wat wij als mens hanteren ongeveer 95% onbewust is en dit kunnen wij dus niet direct toegankelijk beïnvloeden. Dit leidt naar onbewuste ontstane situaties. Desalniettemin heeft ons onderbewustzijn een groot effect op ons gedrag en hele doen en beïnvloed onze creaties.

Richtlijn 2

Hoe staat het met sporten? Bewegen is voor alles goed: een sterk lichaam, een sterke geest, creatieve ideeën, bewegen opent je cellen voor creatie & ontvangst

Richtlijn 3

Onze hersenen worden voortdurend opnieuw ingericht, op basis van onze ervaringen. Bij nieuwe ervaringen worden er nieuwe structuren (en veranderingen) aangebracht in onze hersenen. Onze brein functioneert door middel van een groot netwerk en verbindingen die bestaan uit neuronen. Deze verbindingen en structuur zijn dus positief te beïnvloeden.

Nieuw onderzoek omtrent ons brein heeft in de afgelopen decennia aangetoond dat we nieuwe synapsen en neurale bedrading kunnen vormen. Kort gezegd: wij kunnen nieuwe hersenverbindingen creëren waardoor wij de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld nieuwe vaardigheden aan te leren, oude overtuigingen en gewoonten af te leren, intelligentie meer gebruiken, herprogrammeren van je onderbewustzijn, schade te herstellen etc.

Kortom het effect is wonderbaarlijk: een nieuwe positieve mindset.

Tot slot!

Bewustwording is vooral een essentieel item om succes te vermeerderen en ziekteverzuim in jouw bedrijf of organisatie verminderen.

Geïnteresseerd in een nieuwe aanpak voor elk niveau met zijn allen! En wil jij nieuwe inzichten en werkwijzen implementeren welke succes bewerkstelligen? Stuur mij een email…

 

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30