Wil jij een paar krachtige zakelijke inzichten deze zomer? Wens je een fantastische zomer!

PMC’s Laws

Beste Lezer,

Wat weet jij over de werking van óns potentieel (zeg gerust aanwezige bruisende mogelijkheden) én de wet van resonantie?

Fantastisch toch om in deze zomer, pieken van aanhoudende warmte, een paar krachtige inzichten te krijgen? Ontdek het leven achter onze zienswijze; door inzichten goed toe te passen kan je al een winstgevende (werk) klimaat creëren.

De struggeling van een succesvolle directeur, die nog niet helemaal tevreden is. Lees verder in dit artikel…

Wil jij je energie, de energie van jouw collega’s zakelijk inzetten, efficiënter, gerichter met samenhorigheid samenwerken?

Dan denk jij waarschijnlijk, simpel toch, dat doe ik al. Ik werk toch samen en neem de juiste acties. Maar is dit daadwerkelijk zo? Desondanks leven wij vaak de wet van resonantie niet effectief én bewust na. Er blijft veel potentieel liggen…

Dan ga ik nog een stapje verder. Herken jij dit?

Tja, maar het is best lastig om positief en bewust te blijven terwijl de mensen en collega’s om mij heen negatief en oordelend zijn. Ik kan je zeggen dat je altijd getest wordt in het leven. De vraag is: blijf jij trouw aan jezelf? Of laat jij je beïnvloeden en afleiden door deze mensen?

Kijk met respect naar de ander, als een oude jij, en weet dat je dat niet meer wilt. Laat het oordelen en de negativiteit bij de ander. Nogmaals met respect, ga het niet voeden. Doe je dat wel dan deactiveer je jouw potentieel en bruisende energie die in het heden beschikbaar is. En dat wil je natuurlijk niet..

Realiseer je, op het veldnivo is iedereen gelijk. Iedereen is uniek, niemand is beter of slechter, alleen zijn we allemaal anders. Dat is het leuke en de kick van het leven.

Wat zal er met jou gebeuren als je trouw blijft aan jezelf? Hoe doet een directeur dat? Lees dit artikel verder.

Jij zult juist groeien door deze situatie en krachtiger worden. Het zal je sterken omdat jij blindelings trouw blijft aan je waarden, aan jezelf. Ga zelf ook niet oordelen want dit schaadt alleen je eigen energie en niet die van de ander: mede in het kader van het boemerangeffect! Ons handelen, gedachten en woorden komen vroeg of laat met een zeer verbazende zorgvuldigheid bij ons terug.

Voorbeeld: als jij over iemand oordeelt of slecht praat, beschadig jij jezelf. Jijzelf zal eronder lijden. Je kan alleen creëren in jezelf in je eigen leven. De ander is als het ware een reflectie van dat deel van jou. Dit ga ik je verder uitleggen in een andere blog.

Ervaring

Mijn ervaring in dezen is kort. Dicht bij mezelf blijven is een proces maar wel heel belangrijk. Voor mijn missie en doelen vind ik het mijn taak om continu aan mezelf en lichaam te werken, mezelf te blijven verbeteren. Het zit helemaal in mijn systeem en niets is te gek.

In het verleden ben ik wel regelmatig afgeleid door bepaalde ontstane (lastige) situaties.  Uit angst en twijfel over mezelf viel ik in oude (werk)patronen. Totdat ik besefte dat ik niet trouw bleef aan mijn waarden en geloof (had toen nog twijfels) in het veld, in onze innerlijke werkelijkheid: twijfels dat alles in onszelf ontstaat en dat ik middels mijn aandacht en intentie mijn koers kan bepalen (innerlijke kracht én bewustzijn is werkelijk het fundament).

Op het moment toen ik dat besefte én omkeerde kon ik weer de waardevolle signalen van het leven zien, het universum was namelijk keihard aan het werk om mijn aandacht te krijgen. Ik wilde het niet zien…

Uitdaging (praktijk)vraag:

Ik ben een positief ingestelde man en wil graag meer groeien, cursussen volgen en bepaalde inzichten toepassen. Mijn eerdere ervaring is dat positiviteit/persoonlijke ontwikkeling van grote invloed heeft op het gehele plaatje in de organisatie. Echter heb ik op dit moment veel personeel rondlopen van diverse nivo’s. Enkele collega’s van mij zijn nogal sceptisch en sommigen zijn ook negatief en vinden het zelfs allemaal ridicuul. Nu is mijn vraag wat moet ik doen? Moet ik ze bepaalde cursussen op gaan leggen of zal ik eerst aan mezelf gaan werken? Hoe ga ik hiermee om?

Oplossing:

De wet van resonantie. Ten eerste vind ik het een prachtig initiatief om je hele bedrijf (personeel) door middel van persoonlijke ontwikkeling naar een hoger nivo te tillen. Hiermee wordt er een winstgevende cultuur gecreëerd, dit is een feit. Prachtig toch? Ten tweede ga niet proberen negatieve of sceptische mensen verplichten om mee te doen aan een cursus of event. Je kunt ze wel inlichten hoe het in zijn werk gaat. Daarmee check je tegelijk of ze er open voor staan om nieuwe mogelijkheden te creëren.

Ik adviseer liever dat het jouw plicht is om eerst zelf het geleerde toe te passen. Gebruik en pas toe wat je hebt geleerd en wees, in zoverre je kunt, een rolmodel. Wanneer jij positief, gelukkig en blij bent, zal je dit uitstralen.

Collega’s zullen er wellicht ook wat van willen (onbewust gaan zij mee resoneren op jouw energie). Zij zullen nieuwsgierig worden… Daarnaast kun je uiteraard een (zaken)coach inhuren die start met het traject voor het personeel.

Waarom is positiviteit vanuit ons innerlijk vermogen winstgevend?

  • door teveel bezig te zijn met problemen, vanuit oude programmeringen, gaan deze de macht over ons nemen, en wordt er niets gecreëerd;
  • de stroom van succes wordt gestagneerd, waardoor er geld blijft liggen;
  • zorgen en oordelende emoties voeden en veroorzaken juist de drama, waardoor je op lage vibraties terechtkomt: terwijl het goede er juist naar streeft jou te bereiken, wordt deze stroom helaas geblokkeerd;
  • verrassend genoeg zal je personeel meer betrokkenheid en enthousiasme tonen wat leidt tot meer productie en blijheid (ons brein verandert werkelijk wanneer wij focussen op blijdschap en positiviteit: stress neemt af), wat vervolgens bepalend is voor de bedrijfsresultaten;
  • door coaching wordt het gedrag binnen een bedrijf op één lijn gecreëerd met de visie. Hierdoor ontstaat een krachtige bedrijfscultuur. Dit zal zich uitdrukken naar buiten toe: wat weer leidt naar nieuwe en tevreden cliënten, potentiële klanten en opdrachten;
  • doordat het hele bedrijf in hoger bewustzijn groeit zal dit vanzelf succes creëren in en buiten het bedrijf: dit kan alleen maar winst opleveren.

Ik citeer uit een quote van Saul Gellerman.

“Medewerkers letten op het gedrag van de directie, niet op haar verklaringen”.

Bovenstaande quote kun je het beste begrijpen dat het belangrijk is dat een manager of leidinggevende een rolmodel heeft voor haar personeel. Als je geluk hebt zul je ontdekken dat je personeel en collega’s resoneren met het gedrag en emoties die jij als directeur uitstraalt.

Wil jij mijn blog per email ontvangen? Klik dan hier Cadeau.  Tevens krijg jij dan de belangrijkste universele wetten met uitleg, cadeau.

Klik hier om mijn boek te bestellen: Handboek voor succes.

In augustus zal ik wellicht iets minder blogs versturen onder andere wegens de vakantieperiode.

Ik wens iedereen een fantastische zomer toe!

Succes jij bent kostbaar!

Mijn passie én focus is mensen en organisaties te empoweren! Op basis van mijn vakkennis: expertise in het menselijk potentieel.  Door middel van het verzorgen van masterclasses, (bedrijfs)trainingen, artikelen, coachingtrajects en advies. Kijk voor meer informatie op PMC Advies.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30