Verslaving in verhouding met Geluk & Succes!

Mijn dagelijkse drijfveer en passie is het item energie en hoe het toepassen en integreren van de universele wetten ons leven positief kan beïnvloeden. Dit doe ik vanuit het oogpunt bewustwording en erkenning van het belang van kennis van energie en universele wetten (lees: kwantumfysica).

Wat doet energie met een mens en bedrijf en waarin blokkeren wij onszelf en hoe kunnen wij succes en geluk motiveren? Verslaving kan een negatieve invloed hebben op onze eigenwaarde, op onze relaties en ons werk. NB: verslaving en een gewoonte liggen echter heel dicht bij elkaar maar in werkelijkheid is er geen verschil.

Doordat wij bewust worden van onze gewoontes, de goede en/of slechte  (wat een grote impact heeft op onszelf en ons leven), kunnen wij deze zelf prima veranderen.

Dit komt mede omdat ons brein neuroplastisch is. Hier is de afgelopen jaren veel onderzoek naar gedaan. Vaak zijn de neurologische verbindingen onbewuste patronen. Wij kunnen zelf ons brein en onderbewuste veranderen, waardoor wij voortdurend nieuwe neurologische verbindingen kunnen maken, die ons succes en gezondheid ondersteunen. Dit kunnen wij o.a. bewerkstelligen door continu het gewenste gedrag te oefenen, ons brein te trainen en aan ons onderbewuste te werken.

Onze eerste levensbehoefte is onze zoektocht naar geluk!

We horen wel eens dat wij als mens een gat in onze ziel hebben, dan wel een leegte die te maken heeft met verlangen naar liefde en geluk. Er zijn namelijk diverse theorieën over verslaving én vooral hoe deze kunnen ontstaan. Als alles goed gaat met ons staan wij er niet bij stil, maar als wij tegenslagen hebben of afwijzing voelen, dan voelen wij vaak een pijn in ons hart. Echter willen wij dit zo snel mogelijk opvullen om weer geluk te voelen. Vervolgens hebben wij nog het fysieke aspect: wat doet een slechte gewoonte met het lichaam en gezondheid. Na een tijdje gaat het lichaam hierom vragen.

Als mens kunnen wij een leegte op vele verschillende manieren opvullen, zoals met geld, relaties, eten, alcohol, het continue analyseren van zaken, drugs, televisie, werk, roken en zelfs met negatieve gedachten. Dit geeft een tijdelijk genot. Wij voelen ons tijdelijk beter, maar de leegte sluimert nog steeds in onszelf. Dus beginnen we na een bepaalde periode weer opnieuw met de desbetreffende verslaving. Totdat dit een gewoonte wordt en daardoor een onbewust patroon. 

Uiteindelijk ontdekken wij dat we continue een gat aan het opvullen zijn en de echte confrontatie met onszelf niet aandurven. We worden langzaam bewust van onszelf, waar we staan, dan wel dat wij in een vicieuze (vaak een neerwaartse) cirkel  terecht zijn gekomen. Vervolgens ontstaat stap 1 en dat is erkenning en vervolgens het verlangen voelen om toewijding aan onszelf te willen maar óók te durven geven. De dorst kan alleen gelest worden met onszelf (lees: Johannes 4: 13-18). Wij dienen te geloven in onszelf en wij zullen het ervaren.

Verslaving en bedrijfswaarden. Herkennen wij onze gedragspatronen? Zakelijk nog meer succes door verandering…

Gewoontes en hier aan vasthouden met bepaalde overtuigingen kan ook een verslaving zijn. Is er negativiteit en hoe ontkrachten wij dit negatieve geloof. Goede gewoontes kunnen wij beter versterken en slechte gewoontes verminderen. Deze hebben wij niet nodig. Managers spelen een belangrijke rol in een bedrijf, vooral als het gaat om manifestatie van waarden, geloof en bedrijfswaarden (bedrijfsveren en eigenschappen waar een bedrijf voor staat). Dit werkt ook weer in op de cultuur van de organisatie.

Voor een volmaakte bedrijfscultuur is de manifestatie van bedrijfswaarden essentieel. Succesvolle bedrijven leveren vaak collectieve waarden (lees: kosmische waarden). Echter, indien er gehandeld wordt vanuit individuele belangen en overtuigingen, komt chaos steeds meer in de buurt. Wij dienen ons te richten op algemeen belang en ons te laten leiden door vertrouwen en niet door wantrouwen. Op deze manier voorkomen wij stagnatie in succes en productieverhoging. Veel managers laten zich nog leiden door (oude) conditioneringen. Dit is ook een soort verslaving. Wij noemen het ook wel egosturing in plaats van waarden sturing. Om een actieve rol te spelen teneinde een succes transitie tot stand te brengen zullen managers zich meer bewust dienen te worden van collectieve waarden en open te staan voor verandering.

 Samenvattend:

  •  erkenning en bewustwording van het gedrag en onze waarden (lees erover en observeer jezelf en/of organisatie).
  • bewustwording; waar stroomt energie naar toe of blokkeert het ergens (maak een balans van je leven (en/of organisatie) tot nu toe, wat gaat er goed en wat niet en wat kan er verbeterd worden).
  • hoe voelen wij ons? Blij en ontspannen. Contact met het buitenleven; de natuur?
  • wat is je dagelijkse bezigheid in het leven en hoe staat het met de structuur en orde, heb jij voedende bezigheden en gedachten/communicatie die lichaam en geest ondersteunen?
  • bewustwording van welke waarden essentieel zijn voor onszelf en het bedrijf, heb jij je naasten jouw belangstelling, respect en waardering laten blijken?
  • welke acties kunnen wij als mens ondernemen om deze waarden te ontwikkelen, toe te passen en te leven.
  • nieuw gedrag eigen maken. Veel oefenen totdat deze vanzelf gaat en goed geïntegreerd is: “het is makkelijker om nee te zeggen tegen oud gedrag dan wij denken”. Elk gedrag en actie werkt door in het geheel.

Het is net als leren lopen. Een kind blijft ook oefenen en zegt niet “ik stop ermee, want het lukt maar niet”. Het kind blijft doorgaan totdat het gelukt is en een gewoonte is geworden. Focus op de goede energie (of gewoonte). Doe het nu! Volledige focus (toewijding) aan onszelf is een signaal dat de deuren opent naar onze wensen. Andersom zul je tegen muren aan blijven lopen.  Toon overgave, bezieling en blijf trouw aan jezelf,  jouw wens en zie wat er gebeurt.

Tot slot.

Mijn tip vanuit de universele wetten:

Iets aarzelend doen werkt niet. Doe iets vanuit een genomen besluit en geloof, wees toegewijd aan het besluit en aan jezelf. Als wij toegewijd zijn vol hartstocht aan onszelf en een genomen besluit, zal elke cel in ons lichaam (ons onderbewust- en bewustzijn) werken om te bereiken wat wij willen. Vervolgens worden gewenste situaties ons vanzelf aangereikt. Waarom? Omdat wij in lijn handelen met één van de kosmische wetten en dat is “zorg goed voor jezelf”!

Wil jij hierin gecoacht worden of van een verslaving afkomen, neem dan contact op voor een consultancy of stuur een email naar petramcvdberg@gmail.com voor het maken van een afspraak.

Of wil jij meer weten over hoe energie werkt in verhouding tot manifesteren van succes & gezondheid, bestel dan mijn boek.

Wens iedereen weer mooie weken toe.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30