Twee mannen met dezelfde achtergrond hebben twee totaal verschillende uitkomsten

Beste lezer,

Casestudie

In de namiddag van een warme dag tegen het einde van de lente, zo’n twintig jaar geleden, verlieten twee jonge mannen dezelfde universiteit, ze hadden dezelfde achtergrond. Jack en Mike genoemd. Jack had zijn studie met succes afgerond, Mike niet. 

Ze hadden veel met elkaar gemeen. Ze presteerden allebei beter dan gemiddeld. Ze hadden allebei een warme en vriendschappelijke persoonlijkheid en ze hadden beiden grote plannen voor hun toekomst. Er was alleen één verschil: Mike was helaas niet geslaagd voor zijn studie, niet omdat hij het niet kon, echter gewoon vanwege het feit dat hij bang was om zijn examen niet te halen en last had van extreme examenvrees.

Twintig jaar later kwamen Jack en Mike terug voor hun twintigste reünie.

Ze hadden nog steeds veel met elkaar gemeen. Ze waren allebei gelukkig getrouwd. Ze hadden beiden twee kinderen. En nadat de één was geslaagd en de ander niet, hadden ze allebei een baan gekregen bij hetzelfde productiebedrijf – en waren daar nog steeds werkzaam. Dezelfde achtergrond kan je dus minimaal een baan bij hetzelfde bedrijf opleveren.

Maar er was een verschil

Eén van de mannen was de manager van een kleine afdeling van dat bedrijf. De ander was de CEO… en dat met dezelfde achtergrond.

Wat maakte het verschil?

Heb je je ook weleens afgevraagd waardoor er dit soort verschillen ontstaan in ons leven met mensen die toch dezelfde achtergrond hebben? Het komt niet alleen door intelligentie of talent of toewijding. Het ligt er niet aan dat de één wel geld wil verdienen en de ander niet. Het ligt ook niet aan je geslacht. Het ligt niet aan een universitaire studie of academische titel. In dit verhaal ging het om twee jonge mannen, maar het hadden net zo goed twee vrouwen kunnen zijn of twee mensen die niet gestudeerd hadden.

Het verschil wordt bepaald door hoe iemand de ijzersterke absolute levenswetten, die altijd gelden, consequent toepast in zijn/haar leven en daardoor volledige innerlijke kracht bereikt. Een succesvolle toepassing heeft niets met je achtergrond te maken.

Dezelfde denkwijze creëert dezelfde situaties

Jack en Mike zijn door dezelfde onredelijke leidinggevende aangenomen. Je zou denken dat dezelfde achtergrond er dan voor zorgt dat ze ook hetzelfde reageren op die man. Hij was onredelijk omdat hij iedereen kleineerde en onder zich probeerde te houden. Jack was regelmatig gefrustreerd door zijn toenmalige leidinggevende. Zijn leidinggevende was een mopperkont en ging regelmatig tekeer. Jack had daardoor een onbewuste boosheid ontwikkeld.

Deze boosheid had bijbehorende neurologische synapsen gemaakt. Dit betekent dat zodra Jack zich maar even irriteerde aan zijn leidinggevende, zijn brein nog meer bijbehorende gedachten produceerde. Gedachten die in overeenstemming waren met zijn gevoel (boosheid en frustratie). Denk hierbij aan: ‘mijn baas is onredelijk!’ of ‘wat doe ik hier eigenlijk nog!’ of ‘nu ga ik echt ontslag nemen, wat een ….’. Het brein schakelt hierdoor continu dezelfde circuits aan. Hierdoor bleef Jack zijn hele leven in eenzelfde denkwijze hangen en hij bleef energetisch emotioneel verbonden aan zijn leidinggevende. Tevens ontstond hierdoor een innerlijk zelfbeeld dat zijn gedachten bevestigde (denk ook aan de onzekerheid en een lage eigenwaarde die door het kleinerende gedrag was ontstaan). Doordat hij steeds dezelfde gedachten had, ontstond er ook steeds meer frustratie dat hij maar niet verder kwam in dat bedrijf. Jack begon te denken ‘ik ben niet goed genoeg’. Je snapt dat deze overtuigingen diep in zijn lichaam zaten genesteld. Dus continu trok zijn lichaam hem naar het verleden. En hierdoor ontstond een golflengte in zijn brein die steeds dezelfde ervaringen opwekte: ervaringen die hij zelf middels zijn denkwijze in zijn leven trok. Ervaringen die zijn gedrag en denken continu bevestigden. Dit doet het verenigd (energie)veld: het kaatst je denken in ervaringen terug.

Achtergrond zegt niets over denkwijze: Nieuwe denkwijze creëert nieuw gedrag

Mike daarentegen vond zijn leidinggevende ook een onredelijke en onprettige man, maar hij had zich verzet. In eerste instantie irriteerde hij zich ook aan zijn toenmalige baas. Mike vond hem zeer vervelend en voelde boosheid jegens hem. Echter, hij was allang blij dat hij was aangenomen, omdat hij, door zijn faalangst, zijn studie niet geheel had afgerond. Door het gedrag van zijn leidinggevende is Mike serieus naar zichzelf gaan kijken en werd hij zich bewust van zijn eigen emoties, reactie en gedrag. Het enige wat hij kon doen was zichzelf veranderen.

Mike had de wet van innerlijke stromingen en de wet van handeling toegepast. Doordat hij naar zichzelf keek en over zichzelf en zijn gedrag nadacht, was hij al nieuwe bedradingen in zijn hersenen in werking aan het zetten. Zo werkt het brein: bij nieuwe informatie komt het brein in actie. Kortom: Mike was bezig zijn mindset te veranderen. Hij dacht: ik ga het hier niet bij laten zitten en ik wil hoe dan ook verder komen in dit bedrijf. Dus je kan je voorstellen dat Mike een vaststaand besluit had genomen. Aangezien het brein werkt met nieuwe informatie en nieuwe overtuigingen had Mike door dit vaststaande besluit zijn circuits al positief in gang gezet. Voorts had hij middels mediatie en bepaalde mindset oefeningen zijn emoties uit zijn lichaam bevrijd, zodat er vrije energie ontstond voor het ontvangen van nieuwe ervaringen.

Toen Mike zijn emotionele herinneringen aan zijn toenmalige leidinggevende op een gegeven moment helemaal had overwonnen, was er geen kracht meer die hem liet terugkeren naar automatische programma’s van zijn oude gefrustreerde mind. Hierdoor creëerde Mike nieuwe situaties overeenkomstig met zijn nieuwe denkwijze.

Mike leerde essentiële dingen over zijn eigen aard en over de altijd geldende levenswetten. Hij leerde over hoe acceptatie en vergeving hem van het verleden konden bevrijden. In zijn geval was dat om zijn toenmalige leidinggevende te vergeven en los te laten en de bijbehorende emoties te veranderen in een innerlijke kracht. Mike leerde hoe hij nieuwe overtuigingen (positieve zinnen) kon toepassen, die hem ondersteunden in zijn doelen. Door nieuwe informatie regelmatig te herhalen was hij zijn hersenen opnieuw aan het bedraden. Hierdoor gingen zijn hersenen anders werken en veranderden zijn gedachten. Dit leidde tot nieuwe keuzes (zijn reactie op zijn baas veranderde, hij liet de frustratie bij zijn baas en kon de onredelijkheid van zijn baas verder loslaten). Zijn andere keuzes leidden tot nieuw gedrag. Ten slotte leidde zijn nieuwe gedrag tot nieuwe ervaringen. Hij kreeg daardoor een nieuwe leidinggevende aangewezen. Zijn nieuwe leidinggevende zag potentie in hem en deze nieuwe situatie heeft Mike verder kansen en nieuwe mogelijkheden gegeven waardoor hij uiteindelijk CEO is geworden. Deze nieuwe en prettige ervaringen als CEO creëerden op hun beurt weer nieuwe gevoelens. Deze nieuwe gevoelens stuwden continu nieuwe gedachten aan. Kort gezegd: het leven reageerde als een cirkel op zijn nieuwe gedrag en denkwijze en reikte continu duurzaam nieuwe bijbehorende prettige situaties aan.

Quantummodel

Het bovenstaande voorbeeld toont aan dat indien we in emoties verwikkeld blijven, of vast blijven zitten in een bepaalde structurele denkwijze, onze doelen worden gedwarsboomd en je blijft hangen in geklaag, boosheid en angst. Dit leidt allemaal naar steeds dezelfde ervaringen en situaties met nog meer onrust, boosheid en angst, waarbij dus continu dezelfde emotionele respons en frequentie wordt opgewekt, identiek aan de situatie van Jack. 

Lijkt op een vicieuze cirkel, vind je ook niet?

Het quantummodel is zo mooi omdat zij ons leert dat wij zelf de macht in handen hebben. Mike heeft zelf het heft in handen genomen en de verantwoordelijkheid genomen om eerst zichzelf vanbinnen te veranderen, waardoor er nieuwe feitelijke gebeurtenissen werden gecreëerd. Het maakt niet uit wat er voorheen is gebeurd. Je hebt altijd de keuze en een optie om een nieuw neuraal netwerk te creëren. Dus door een krachtig besluit te nemen en bekrachtigende ondersteunende suggesties te herhalen en te programmeren in de mind. En door het lichaam te reconditioneren, wat betekent dat je het lichaam bevrijdt van vastzittende emoties. Ten slotte: visualiseer een glashelder beeld in je bewustzijn dat precies overeenkomt met wat jij wilt en wie jij wilt zijn. 

Zorg goed voor jezelf en je dierbaren!

Hartelijke groet,

Petra M.C. van den Berg

_____________________________________________________________________________

Wil jij graag een strategiesessie zodat wij samen kunnen brainstormen welk (online) programma het  het beste slim bij jou past? Ook al gaat het goed. Het is altijd effectief om te kijken wat je beter zou kunnen doen. 
Een afspraak kunnen we online of telefonisch doen. Kijk op mijn aanbod en master (online)jaarprogramma 2021.

Vragen?


Wij ondersteunen je graag. Vraag meer info aan via PMC@petravandenberg.com

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30