Stress brengt onbewust het lichaam uit evenwicht

Beste lezer,

Een andere manier van denken, een ander nieuw lichaam

Ten eerste: er is weer een nieuwe video geplaatst op quantum-tv, die aansluit bij deze blog en mijn laatste publicatie. 

Uit al mijn onderzoeken en ervaringen wordt bevestigd dat gezondheid begint bij gezonde gedachten, gezonde ideeën en overtuigingen, voeding en voldoende beweging, in combinatie met je goed voelen.

Als je lichamelijke klachten ervaart is dat eigenlijk een manier van het lichaam om te vragen een aantal dingen te veranderen in je leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emoties losmaken die wellicht in je lichaam zitten opgesloten of vastgeroeste overtuigingen veranderen die je gezondheid en succes in de weg staan. Je leefstijl: is deze ondersteunend voor je gezondheid of niet? Welke keuze maak jij hierin? Kortom, indien jij aan je lichaam en geest werkt zal je uiteindelijk veelbelovende resultaten gaan ervaren.

Het leven is feitelijk een spiegel van je gedachten, emoties en overtuigingen. Evenals het lichaam een spiegel van je gedachten, emoties en overtuigingen is. Op elk woord dat je uitspreekt, elke emotie die je ervaart en elke gedachte die jij hebt, reageert iedere cel in het lichaam. Echter: niemand heeft ons ooit deze kennis gegeven of deze kennis was überhaupt nooit bekend. Het is de kennis die nodig is om gezondheid en succes samen te brengen.

Onderzoek

Dr. Bruce Lipton heeft onderzoek gedaan aan Standford University (School of Medicine). In zijn boek The Biology of Beliefbeschrijft hij dat uit zijn experimenten blijkt dat onze biologische positie niet door onze genen wordt bepaald. Zijn experimenten toonden aan dat de cellen reageren op signalen uit de omgeving en dus niet door de genen worden geregeerd.

Wij hebben overtuigingen die bepalen hoe wij op onze situaties reageren. Dus de cellen luisteren mee en gaan hierin mee. Je genen stemmen zich continu af op je gedachten en emoties. In feite kunnen zij zichzelf in- en uitschakelen, afhankelijk van je behoeften. 

Als je denkt dat je reuma hebt luisteren ze mee, als je denkt dat je niet mooi bent luisteren ze mee en gaan ze hierin mee. Als je denkt dat je gezond en een mooi persoon bent luisteren de cellen mee en gaan ze hierin mee. Je cellen geloven direct wat jij zegt en denkt. Je kunt jezelf dus afvragen of je negatieve en positieve signalen aan je lichaam geeft.

Stress brengt onbewust het lichaam uit evenwicht

Regelmatig kom ik in mijn onderzoeken tegen dat de medische wetenschap de oorzaak van een ziekte niet kan vinden. Alhoewel stress een stuwende kracht is bij het ontstaan van ziekten. Wanneer er geen oorzaak van een ziekte is, betekent dit in feite dat jijzelf een kans krijgt om je gezondheid vanuit een ander perspectief te gaan zien. Je snapt dat ik hiermee bedoel dat jijzelf het heft in handen kan nemen en je verdiept in je geest, lichaam en levenswijze. 

Waar komt stress vandaan? Er zijn een aantal mogelijke factoren: voeding (oftewel chemische stress, denk aan toxines en gifstoffen in voeding), lichamelijke stress (denk hierbij aan maagklachten, hoofdpijn en een verhoogde bloeddruk of hartslag) en natuurlijk zorgen, emotionele stress zoals: onrust, boosheid, overbelasting en angsten. Ten slotte stress van buitenaf: denk aan negatieve prikkels van je naasten of anderen.

Een van de grootste uitdagingen die ik overigens in het bedrijfsleven constateerde is dat mensen een steeds stressvoller bestaan leiden en daardoor steeds meer lichamelijke klachten ontwikkelen. Hierdoor worden mensen ziek en vallen uit. Dit werkt weer negatief door naar de motivatie van de andere medewerkers en hun prestatieniveau vermindert. Vervolgens gaat dit ten koste van de werkflow en productie, en uiteindelijk de omzet.

Om te beginnen kun jij jezelf afvragen waar de zorgen of onrust bij jou vandaan komen. Je kunt je afvragen waar de overspannenheid zit. Wanneer bereik je het punt van een burn-out? 

Hoe zou stress voorkomen kunnen worden?

Alles begint met een samenloop van omstandigheden. Negatieve gedachten, je overwerkt voelen, geen grenzen kunnen aangeven, geen waardering krijgen, negeren van lichamelijke signalen waardoor het lichaam dus niet kan herstellen, thuis problemen, geen confrontatie durven aangaan (dus iets blijft van binnen in jou woekeren), piekeren, geen rust en ruimte voor jezelf nemen, geen motiverend team of fijne thuissituatie, geen aandacht van je leidinggevende of collega’s, of je vraagt je continu af of je alles wel goed doet. 

Overigens, ter zijde maar niet onbelangrijk; het prestatieniveau daalt aanzienlijk als iemand door andere werknemers of door een leidinggevende of manager wordt genegeerd.

Deze negatieve gedachten worden op een gegeven moment chronisch. Vervolgens veranderen ze in vastgeroeste conditioneringen en overtuigingen en worden het automatische gewoonten (responsen), met de bijbehorende negatieve gevoelens. Zolang je de bron (gedachten en je leefwijze) niet aanpakt ontstaat er chronische stress. Stress heeft een vernietigend effect op je gezondheid. Het kan dus voorkomen worden door jezelf een nieuwe denkwijze aan te leren.

De wet van het lichaam is altijd werkzaam 

De wet van het lichaam is een leidende grondwet. Daarnaast staat het te allen tijde direct in verband met je (zaken)leven. Wat wij het meest negeren is het meest belangrijkste om aan te werken en daardoor zal je nog sneller en met succes resultaten of doelen behalen. 

Door je gedachten, emoties, geconditioneerd gedrag en zelfopgelegde beperkingen te vernieuwen ben je bewust je gezondheid aan het optimaliseren en daarnaast nieuwe mogelijkheden in je leven aan het activeren en creëren. Voorts ben je door het nieuwe gedrag (vaardigheid) nieuwe neuronen in de hersenen aan het creëren, die jou ondersteunen in elk doel. Elke nieuwe manier van denken schept namelijk een nieuw ondersteunend patroon van hersenactiviteit. Hierover kan je meer lezen in mijn vorige artikel, dat ervaringen van anderen, eigen ervaringen en wetenschappelijke onderzoeken bevat. 

Volgende week krijg je mijn conclusie over de wet van het lichaam en 5 tips die je helpen om je gedachten te veranderen en je lichaam sterker en gezonder te maken. 

Zorg goed voor jezelf!

Tot gauw,

Ik ben voor gezondheid en succes, jij ook?

Succes en zorg goed voor jezelf.

Hartegroet,
Petra van den Berg
————————————————————————————————————————
Wil jij of vrienden of collega’s van jou mijn artikelen per e-mail ontvangen?  INSCHRIJVEN. Tevens krijg jij dan de belangrijkste (quantum) sub succeswetten met uitleg GRATIS cadeau. 

Geïnteresseerd in mijn boek, Dankjewel én leef winstgevend? Quantum(succes)denken brengt ook jou, geluk, gezondheid én succes. BESTEL BOEK.

PMC’s quantum(succes)wetten biedt masterclasses, teambuilding en online 1 -op- 1 coachingstrajecten, VIP dagen aan. Deze zijn gebaseerd op kennis van de quantumwetten. Uit ervaring én onderzoek weten wij dat deze kennis jou in je kracht zal zetten. Door coaching leer jij de wetten nog beter en sneller begrijpen. Je leert ze toepassen en integreren in je (werk)leven. Dit levert je verbluffende winstgevende resultaten op! Kijk op mijn aanbod.

Online trainingen en coachingstrajecten voor bedrijven, teams en organisaties zijn ook mogelijk. (Geef je wensen aan per e-mail).

Ps houd mijn YouTube kanaal in de gaten voor de nieuwste PMC’s quantumvideo’s!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30