Sneeuwbaleffect door een duurzame vriendelijke mindset cultuur.

 

Beste lezer,

Eerder schreef ik dat één van de schrijvers die mij geïnspireerd heeft omtrent zelfkennis Napoleon Hill is. Deze schrijver heeft mij onder andere de inspiratie gegeven om de officiële universele wetten uit te diepen of aan te vullen.

Zijn taal is direct, makkelijk leesbaar en praktisch toepasbaar voor iedereen. Een groot aantal succesvolle zakenmensen zijn door hem geïnspireerd.

Hij gaf het advies aan vele zakelijke grootheden om de volgende regels te gebruiken: De principe van de Extra Mijl, hetgeen betekent dat je te allen tijde bereid bent meer te doen dan je verplicht bent (dit kan ook voor een persoon gelden). 

De tweede is: De Gulden Regel, hetgeen betekent keer de rollen eens om met je cliënten of naasten, dus… behandel deze mensen zoals jij zelf behandeld zou willen worden. Pas dit eens toe, ervaar en neem actie. Kijk wat er gebeurt!

De wet van de Extra Mijl kan voor verwarring zorgen (vooral in het bedrijfsleven). De 09.00 tot 17.00 mentaliteit en het standpunt het is 17.00 uur dus ik ga afsluiten. Uiteraard is het goed om je grenzen aan te geven, maar wel de juiste. Je vraagt je misschien af hoe kan het relevant voor mij zijn?

Echter is dit een belangrijke wet. Deze wet bepaalt namelijk hoeveel jij kunt geven zonder er iets voor terug te verwachten; dan pas geef jij vanuit je hart en onzichtbare creatiekracht. Deze kracht wordt tegelijkertijd nog meer in gang gezet. Het gaat er dus vooral om in welke houding (energiestaat) je iets geeft. Het geven kan zakelijk gerelateerd zijn maar ook privé, het werkt bewust en onbewust door in het verenigd veld.

 Denk hierbij ook aan het geven van complimenten of zelfs het helpen door middel van middelen, iets wat deze persoon nodig heeft. Het gaat er mede om dat je intenties en positieve gebeden voor anderen en wijsheid deelt met elkaar.  

Beweeg in de richting die jij wilt

In grote lijnen leg jij tevens vast hoeveel jij nog aan jezelf (je mindset) kunt werken. Het bepaalt namelijk ook welke specifieke vaardigheden en skills jij nog dient in te zetten voor persoonlijke en zakelijke groei. Analyseer je resultaten door om je heen te kijken. Hoe effectief ben jij bezig, zijn jouw omstandigheden in lijn met je doelen. Check of jij ergens innerlijke wetten moet aanscherpen of juist bepaalde emoties en patronen moet afleren. Er zijn diverse manieren van toetsing om je eigen mindset te reflecteren.

Waarom analyseren?

Omdat frustraties, oordelen, jaloezie en het niet gunnen of juist verwachtingen hebben de intelligente energiestroom juist stagneert. Het stroomt de verkeerde  richting in en het effect wordt hierdoor vele malen minder. Dit geldt overigens ook voor leidinggevenden, management of bestuursorganen. Observeer jezelf en voel  emotie. Wat kun jij nog aanpassen aan jezelf om deze positieve impact te vergroten?

Het prachtige hiervan is dat energie (lees: bewustzijn) absoluut en zelfregelend is. Het denkt niet in termen van personen wie, wat of waar, maar het werkt door middel van een kiem die wij vanuit ons hart geven en dus creëren. Vervolgens zal deze waarde onszelf ook toekomen. Immers alles bestaat in onszelf, wij creëren dit. Deze kiem zal rijpen en tevens in onszelf ontstaan, wellicht vanuit een geheel onverwachte hoek.  

Indien jij hier meer over wilt lezen, zie dan mijn boek Handboek voor Succes & Welvaart  
klik hier.

Het bovengenoemde zijn eigenlijk raamwetten. Het bevat regels voor ons totale innerlijk; zeg maar gerust geest. Mijns inziens is zelf-educatie de belangrijkste investering in jezelf.

Jij bent nu waar je bent door de navolgende innerlijke wet: alles bestaat en ontstaat in jezelf door jezelf (vermogen en potentieel). Vanuit acties, gedachten en overtuigingen kun je sturen en gewenste situaties creëren. Focus versterkt en versnelt de energie.

Indien jij meer informatie wilt over het implementeren van deze wetten, schroom dan niet om contact met mij op te nemen, dit kan ook via petramcvdberg@gmail.com

Zorg goed voor jezelf en medemens. Jij en de ander zijn kostbaar! 

Blended masterclass of (maandelijks) coachingstraject in 2019/2020
Meer over persoonlijke en zakelijke ontwikkeling of wil jij een blended masterclass of training: leren hoe je de kennis van kwantumfysica (meer uit ons potentieel halen) kunt toepassen, het leren begrijpen van de basisprincipes (grondwetten), nieuwe technieken aangereikt krijgen bij het coachen van je cliënten, naasten of medewerkers, voor jezelf als particulier of ondernemer. 

Mijn passie en focus is mensen en organisaties te empoweren op basis van bovengenoemde vakkennis. Daarnaast geef ik lezingen, consults, organiseer events, schrijf en doe onderzoek. 
Indien jij meer wilt weten kan jij me altijd een email sturen, kijk op www.petravandenberg.com 
 

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30