Onze mind is een ongelooflijk krachtig middel

De randvoorwaarden van kosmische kennis

Kennis van de universele wetten is magisch en tevens betekent het zelfkennis. Het helpt bij het vergroten van de kans op succesvolle situaties, gebruik makend van diverse mindsets. Onze mind is een ongelofelijk krachtig middel waardoor we ons werk, gezondheid én geluk gezamenlijk kunnen verbeteren en/of verrijken. We kunnen hierdoor als mens met veel meer personen relevant en onbewust communiceren. In een bedrijf bijvoorbeeld met het personeel en de juiste focus. Maar let op! Onderschat hier de essentiële randvoorwaarden en valkuilen niet.

Onlangs heb ik een evaluatiegesprek gevoerd met een deelnemer van een van mijn Masterclass-trainingen. Deze directeur van een groot bedrijf verraste mij met de opmerking: “Ik heb geleerd dat aandacht geven aan de positieve zaken in mijn bedrijf, mijzelf en mijn personeel hebben meegevoerd naar oplossingen van zaken die juist veel minder goed liepen”. Kortom de diepere betekenis van de kreet ‘wat je aandacht geeft… groeit’ is dus cruciaal voor iedere structurele verandering, zowel persoonlijk als zakelijk. Deze randvoorwaarde wil ik graag uitdiepen.

Focus

Wanneer wij ons focussen op wat niet goed gaat, zal onze energie weglekken en hierdoor tevens lage manifestaties aantrekken. En omdat deze wet impliceert dat onze collectieve en individuele gevoelens gedachten manifesteren, zullen de zaken die goed gaan hierdoor steeds meer naar beneden worden getrokken. Tenslotte: wat je aandacht geeft… groeit, daar gaat dus je energie naar toe. Wat stroomt door jouw aandacht, vormt vervolgens jouw brein en situatie.

Positieve verandering

Veel managers focussen op dat wat juist niet goed gaat. Door hun attitude en gedrag kan het zo zijn dat medewerkers meegaan in de focus van hun manager. Dit gedrag heeft vervolgens een negatief effect op het gehele personeel en de organisatie waardoor mogelijk de productiviteit wordt verlaagd. Geeft de manager aandacht aan stimulerende gedachten en verandering, dan zal dit een positieve verandering in gang zetten.

Ontwikkel een intelligente mindset

Wil jij je de universele wetten eigen maken en zorgen dat deze veel meer passen bij de flow van onze huidige tijd en hierdoor nog meer succes boeken, bestudeer dan deze wetten. Ook dit zal weer doorwerken op het brein (lees: hersencellen / lees ook: neuronen) en zich gaan  verbinden wanneer ze samen vuren; ze vormen een nog krachtiger netwerk cq. synaps(en). Kortom het voorwerk voor een positief resultaat is: geef de juiste aandacht aan je acties, je drijfveren, je gedachten en – héél belangrijk – je gevoelens!

Bewust vragen stellen aan jezelf

Vragen stellen is zeer belangrijk en essentieel voor bewustwording van jezelf, maar ook van anderen. Een goede vraag heeft meerwaarde en zet jezelf aan het denken over nog te nemen nieuwe acties. Door zelfreflectie kun je stilstaan bij je eigen handelen en gedachten. Gemakshalve kun je dit prima onderzoeken. Vaak leidt dit tot grote inzichten in jezelf, je gedrag en hoe dit jouw eigen omgeving beïnvloed. Inzichten in jezelf kunnen jou de mogelijkheid bieden jouw handelen en dus jouw acties te veranderen en daarmee de kwaliteit van je leven en/of werk te verbeteren. Vraag jezelf wat het effect van jouw handelen is op je omgeving en/of op je wensen. In hoeverre ben jij hiervoor verantwoordelijk? Door bewust vragen te stellen, vergroot jij je zelfkennis (lees: ook kosmische kennis) en wordt je bewust van je eigen gedrag, gedachten en daar waar je aandacht naartoe stroomt. Wil jij de stroom bijstellen of gaat het de goede kant op?

Tot slot

We zijn allemaal gewoontedieren. Met andere woorden, we hebben een bepaalde gewoonte hoe te handelen (vaak onbewust), maar ook hoe wij bepaalde zaken benaderen en behandelen. Door veel vragen te stellen, bewustwording en zelfkennis, kun jij makkelijk verandering brengen in jezelf en daardoor dus ook in jouw omgeving. Wees niet te streng voor jezelf, aandacht kan veranderd worden. Geef complimenten aan jezelf en aan anderen. Visualiseer, mediteer en oefen op bewustwording. Ga de confrontatie met jezelf aan! Waar denk jij nu aan? Is dit de richting die jij wilt ingaan (deze vraag kun je overigens op alle gebieden van je leven toepassen)? Zo ja, dan doe jij het goed. Zo niet, verander je aandacht naar hetgeen je wél wilt bereiken.

Wil jij meer weten over de oeroude universele spelregels die wij als mens vergeten zijn, bedoezeld hebben of ontkennen? Koop dan mijn boek of vraag informatie aan over online seminars, trainingen, (online) coaching en aankomende masterclasses .

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30