Mindset veranderen: de sleutel tot succes

Beste lezer,

Je mindset is bepalend voor de mate van succes die je behaalt in je leven. Dit is een sleutel tot succes. Wanneer je merkt dat je jouw doelen niet behaalt, kan dit voor frustratie zorgen. Het kan zorgen voor focus op alles wat niet goed gaat. Misschien merk je zelfs dat je in een soort negatieve cyclus zit. Dit betekent dat bepaalde terugkomende gedachten continu leiden tot dezelfde keuzen. Dezelfde keuzen leiden altijd naar hetzelfde gedrag. Hetzelfde gedrag zal dezelfde ervaringen opleveren. En dezelfde ervaringen zullen dezelfde emoties creëren en diezelfde vertrouwde gevoelens en emoties zal wederom weer dezelfde gedachten aanstuwen. 

Het is heel belangrijk om hier mindful over te zijn, om je hier bewust van te zijn, zodat jij je mindset verandert.

De eerste stap voor je mindset veranderen is dat je je bewust wordt van wat je niet fijn vindt aan je eigen mindset.

Wat is mindset?

Dan is het ook handig om te weten wat mindset nu is. Automatische denkprocessen, emoties en gevoelens bepalen je mindset. Echter, wordt een mindset ook aangedreven door onbewuste gevoelens en emoties. Mindset gaat eigenlijk over je dagelijkse gedachtegang die verbonden zijn met gevoelens en omgekeerd. Een cyclus van denken en voelen creëert je mindset. Op waarop je gedachten zich automatisch focussen. Focussen die zich op zaken waar je trots op bent of die leuk zijn aan de dag, of focust je mindset zich op dingen die juist niet goed gaan? En denk je dat je dit kunt veranderen?

  • Sommige mensen genieten van wat de dag brengt.
  • Andere mensen plannen hun hele dag in.

Je kunt je voorstellen dat deze mensen al een hele verschillende mindset hebben. Het eerste type mens ziet bijvoorbeeld dat de zon schijnt, terwijl het tweede type mens het wel “ziet” maar juist de aandacht heeft op de planning van de dag.

Zo kun je oneindig doorgaan met type mensen en de mindset die mensen kunnen hebben. Mensen die zich niet goed voelen hebben vaak een mindset over wat er allemaal niet goed is, wat niet goed gaat en misschien zelfs wat ze zelf allemaal fout doen.

Daar word je op de lange termijn natuurlijk niet gelukkig van.

Mindset veranderen door er bewust mee aan de slag te gaan

Als je merkt dat je dagelijks je niet goed voelt kan het tijd zijn om toch maar eens bewust met je mindset bezig te gaan, zodat jij die kunt veranderen.

Je verandering kan er dan voor zorgen dat je gedachten zich juist gaan focussen op wat mooi en goed is. In plaats van wat niet goed gaat, zie je sneller kansen die je succes brengen. Het leven reageert namelijk altijd op je mindset, op wie je bent.

Succes mindset

Dat brengt ons op de succes mindset, want hoe verander jij je mindset nu en wat helpt om succes te behalen? In eerste instantie is het belangrijk om het geloof te hebben dat jij het in je hebt om je doelen te behalen en dat bijvoorbeeld intelligentie niet iets is dat vaststaat. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat studenten die geloven dat ze alles kunnen leren en niet afhankelijk zijn van hun IQ meer deden aan schoolwerk en ook meer deden aan hun ontwikkelingsvaardigheden dan studenten die dit niet geloofden[1]. Je kan je voorstellen dat dat ook in de toekomst handige vaardigheden zijn.

Uit onderzoek blijkt ook dat als je de mindset hebt van groei en dat je een leven lang kunt leren, of jezelf kunt ontwikkelen, dit voor meer zakelijk succes zorgt[2].

De eerste stap om je mindset te veranderen naar een succesvolle mindset is je bewustworden van de mindset die je nu hebt en vervolgens die veranderen naar een soort ontwikkelingsmindset, maar zonder doel is dat vaak ongemakkelijker gezegd dan gedaan.

Heb je hulp nodig om jouw mindset te veranderen om zo meer succes in je leven te krijgen? Plan dan vrijblijvend een verkenningsgesprek in.


Waarom wachten? Waarop wachten? Er zijn nog instapmogelijkheden voor het 1 -op- 1 masterjaarprogramma. Ja, ik meld mij aan voor een strategie call.

Overige vragen?

Wij ondersteunen je graag. Vraag meer info aan via PMC@petravandenberg.com


Bronnen:

[1] https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.2190/cs.15.4.c

[2] https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/HESWBL-03-2019-0041/full/html

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30