Loopbaancoach: laat je gedachten voor jou werken

In deze blog wil ik het graag hebben over één van mijn specialisaties: executive loopbaancoaching. Loopbaancoaching gaat vaak over je kwaliteiten en opties die je hebt als manager en om meer met die kwaliteiten te doen. Dit is inderdaad belangrijk, maar voor mij is loopbaancoaching meer dan dat.

Het is namelijk de bedoeling dat je werkomgeving een verrijking van je leven wordt, in plaats van een verstoring. Daarom is de loopbaancoaching die ik geef meer gericht op waar je gelukkig van wordt en waar je naartoe wilt groeien in je (zaken) leven. Hiervoor gebruik je de PMC’s succeswetten.

Loopbaan routine

Als je merkt dat je stokt in je loopbaan, dat je geen plezier meer hebt in je werk, dan gebeurt er wat met je energie. Je kunt die energie veranderen door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een nieuwe positie, of door je werk eens op een andere manier te bekijken.

Wat voor jou het beste is, is iets wat van te voren niet altijd te voorspellen is.

Zo heb je waarschijnlijk vaste routines voordat je ’s ochtends naar je werk gaat of thuis aan de slag gaat. Deze routines heb je fysiek, wakker worden, douchen, ontbijten en gaan en wellicht ook mentaal. Gedachten over wakker worden, gedachten over je werk, gedachten over je motivatie. Dit heeft weer invloed op je gedrag als je aan de slag gaat[1]. Dit betekent dat je een voorspelbaar leven leidt.

Het bewust worden van dit soort rituelen in gedrag en gedachten is een effectieve eerste stap om iets te veranderen aan je loopbaan. Als je werk bijvoorbeeld veel stress oplevert kan dit zorgen voor strategieën in je gedachten die je helemaal niet verder helpen om die stress te verminderen[2]. Door dan bewust met je overtuigingen en gevoelens aan de slag te gaan kun je er soms achter komen dat niet je werk stressvol is, maar jouw reactie op het werk. Soms kom je er ook gewoon achter dat je een andere baan moet vinden 😉.

Als je niet zo 123 een andere positie kunt vinden is aan de slag gaan met je gedachten om nieuwe breinverbindingen te maken al een goede eerste stap om alsnog jouw weg naar succes te vinden en minder stress in je werk en zelfs om je werk weer leuk te vinden.

Loopbaancoach en gezondheid

Klachten als een burn-out komen steeds vaker voor. Het is bij loopbaancoaching daarom ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je werk je niet ziek maakt. Misschien voel je wel eens dat je werk je energie opslurpt. Dat je ontzettend vermoeid raakt, misschien gebeurt dat alleen al van het idee van naar je werk gaan en om te dealen met personeel of andere zaken die geregeld moeten worden.

Dat idee dat je werk je energie kan opslurpen klopt. Iedereen heeft een door wetenschappers genoemd bioveld[3]. Andere mensen noemen dit ook wel het aura, of de qi, er is inmiddels bewijs dat dit soort energievelden inderdaad bestaan. Sterker nog, de medici maken al gebruik van dit soort energievelden om bijvoorbeeld je breinactiviteit in kaart te brengen[4].

Dit is ook gedaan bij mensen met een burn-out. Uit dit onderzoek blijkt dat het voor mensen met een burn-out lastig is om nieuwe informatie op te nemen terwijl ze met een taak bezig zijn.

Heel onhandig. Als loopbaancoach is het daarom belangrijk voor mij om je te helpen om je brein te stimuleren om de juiste verbindingen te maken zodat jij voor jezelf kunt kiezen, het makkelijker vindt om je grenzen aan te geven, energie krijgt van leidinggeven en weer kansen en mogelijkheden ziet om je loopbaan aanzienlijk te verbeteren zonder er zelf aan onderdoor te gaan.

Hiervoor maak ik gebruik van de PMC’s succeswetten die ontwikkeld zijn op basis van wetenschappelijke kennis zoals in dit blog genoemd.

Meer weten? Neem contact met me op.

Hartelijke groet,

Petra


[1] Dispenza, J (2007) Evolve Your Brain: The Science of Changing Your Mind.

[2] https://www.ccfmed.com/blog/neuroplasticity-emotional-healing-chronic-illness

[3] https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.7453/gahmj.2015.011.suppl

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4654789/

_____________________________________________________________________________________________________________________

Petra is onderzoeker, ervaringsdeskundige, personal- en executive coach. Haar expertise ligt op het gebied van coaching en succeswetten in relatie tot de werking van het brein en het kwantumveld.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30