Hoe kan jij je bewustzijn verruimen

Beste lezer,

Mijn conclusie over bewustzijn

Door ervaringen en zelfkennis kom je steeds een stapje verder richting nieuwe mogelijkheden, kansen en dus nieuw bewustzijn. Door steeds meer zelfkennis te vergaren en continu alert te zijn op wat je denkt, ben je al je bewustzijn aan het verruimen. Waar jij aandacht aan schenkt, (dus aan je bewustzijn en energie) dat groeit. Klik door naar de wet van energie: https://www.petravandenberg.com/news/de-wet-van-energie/

Elke inzicht is bewustzijn in beweging. Op het moment van een nieuw inzicht zal je brein deze nieuwe uitstorting van energie verwerken. Dit komt omdat gedachte, gevoel, vibratie, energie en een levenssituatie één verenigd veld is. Hieruit kun je concluderen dat je alleen iets nieuws kunt creëren als jij je gedachten, emoties en gevoelens (is allemaal energetisch) verandert. Met iets nieuws creëren bedoel ik nieuwe situaties en omstandigheden in je leven trekken.

Het onderbewustzijn

Het onderbewustzijn daarentegen gelooft alles wat we zeggen en denken. Het kent geen wel of niet waar, het staat direct in verbinding met wat jij denkt of voelt. Het zegt nooit nee en kent geen humor. Jouw woord is wet. Het onderbewustzijn veroordeelt en oordeelt niet. Het onderbewustzijn creëert precies ons leven in overeenstemming met onze gedachten, emoties en overtuigingen. Indien jij bekend bent met mijn werk weet je dat het onderbewustzijn veel overheersender is dan het bewustzijn. Wanneer wij bereid zijn om aan ons binnenwerk te sleutelen: dus woorden, gedachten en overtuigingen te veranderen in positieve suggesties die ons juist ondersteunen en bijdragen aan onze doelen, zal ons leven en het lichaam voorgoed veranderen. Dit gegeven strekt zichzelf zo ver uit dat wanneer we kiezen om echt aan onszelf te werken, we tegelijkertijd het vibratieniveau van de samenleving verhogen. 

Recente onderzoeken 

Uit onderstaande onderzoek blijkt hoe een bepaalde denkwijze bepaalt wat iemand in zijn leven ervaart. Optimisten versus pessimisten. Lees hier.

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0022399904006099

Met name is het interessant hoe je je bewustzijn kunt verruimen, gezondheid kunt bevorderen, door je denkwijze en geloof te veranderen. We creëren als het ware een nieuw bewustzijn en op deze nieuwe denkwijze zal ons lichaam en het leven te allen tijde op reageren.

Hoe kunnen wij ons bewustzijn verruimen in deze moeilijke tijden? 

We beperken ons bewustzijn door te veel informatie van buitenaf op te nemen. Hierdoor brengen we chaos in ons leven. We hebben met zijn allen een wereld gecreëerd die krankzinnig is! Desalniettemin hebben wij altijd een kans én een keuze om ziek te worden te verkleinen oftewel om ons bewustzijn te verruimen. Ik vertrouw op de richtlijnen, echter ook op mijn eigen ervaringen en denkwijze, quantum(succes)wetten, mijn intuïtie. Hiermee verwerp ik bewust negativiteit en giftige informatie en emoties. Dagelijks streef ik naar innerlijke rust, bewustwording, balans en gezondheid. 

Een paar tips hoe je bewust gezond kunt blijven:

✍️ Maak jezelf niet drukker dan nodig is, want onrust creëert stress en stress is de onderliggende oorzaak van ziekten. 

✍️Geef je over aan de richtlijnen van de overheid (zoals sociale afstand). 

✍️Het is tijd voor zelfzorg en die start echt bij jezelf: gezonde gedachten en emoties: dit zal tevens helpen je immuunsysteem te versterken.

✍️Wees vriendelijk, heb compassie en empathie voor jezelf en anderen. Zegen jezelf en anderen met liefde.

✍️Gezonde voeding en bewegen.

✍️Dankbaar zijn voor wat je al hebt.

✍️Doe aan geest/lichaamswerk (positieve gedragsverandering).

✍️Leef in het heden, praat tegen je onderbewustzijn: ‘Ik neem het heft in mijn handen.’, ‘Mijn emoties zijn liefdevol en mijn lichaam is vitaal en vreugdevol’ (of wordt steeds vitaler en vreugdevoller). ‘Mijn immuunsysteem wordt elke dag sterker.’

Tot slot mediteer

Onze samenleving heeft van mediteren iets geheimzinnigs en lastigs gemaakt. Echter, mediteren is zo oeroud. Het is het meest eenvoudige wat jijzelf kunt doen om je leven te upgraden. 

Beschouw mediteren als je innerlijke kracht. Mediteren is namelijk een brug naar het verruimde bewustzijn, het veld van alle mogelijkheden en potentieel. Het niveau waar alle quantum(succes)wetten direct zegevieren. Mediteren is leren je kritische stem stil te zetten. Het vergt wel geduld, moed en doorzettingsvermogen om je ingesleten persoonlijkheid te leren loslaten. Je dient lagen te passeren en jezelf te leren overgeven aan het onbekende. Deze lagen die jou juist tegenhouden om bij verruimd bewustzijn te komen, daar waar jij je leven mee creëert. Elke keer wanneer je door een laag van deze dekking van ongeduld, innerlijke stem, twijfels, beperkingen, het lichaam dat continu tegenstribbelt, je comfortzone, controle, het bekende, komt, wordt je verbinding met je onzichtbare zuivere zelf steeds sterker. Je krijgt steeds meer contact met je innerlijke kracht. Doe het op je eigen manier en maak een eerste stap. Alles is goed, er zijn zoveel unieke manieren.

Blijf regelmatig oefenen

Denk eraan dat wanneer jij je tijdens het mediteren onprettig voelt of er een bepaalde beknelling opkomt, je juist de goede kant op gaat. Als je dit knelpunt voelt, kan je de keuze maken om door te zetten en jezelf over te geven. 

Start gewoon, doe je ogen dicht. Vraag desnoods aan jezelf: ‘hoe kom ik bij mijn innerlijke rust en wijsheid’. Sta toe wat er allemaal naar boven komt, al zijn het negatieve gedachten. Oordeel en veroordeel deze gedachten niet. Kijk ernaar en laat ze voorbijstromen. Je kunt je tijdens een meditatieproces ook focussen op één woord, bijvoorbeeld ‘vrede’ of één zin ‘ik ben rust (of vreugde)’. En dit woord (of zin) als een soort mantra te herhalen.

Ook jij kan het!

Hartelijke groet,

Petra M.C. van den Berg

__________________________________________________

Wil jij of vrienden of collega’s van jou mijn artikelen per e-mail ontvangen? INSCHRIJVEN. Tevens krijg jij dan de belangrijkste quantum(succes)wetten met uitleg GRATIS cadeau. 

Geïnteresseerd in mijn boek, Dankjewel én leef winstgevend? Quantumdenken brengt ook jou, geluk, gezondheid én succes. Bestel boek.

PMC’s quantum(succes)wetten biedt masterclasses en online 1 -op- 1 coachingstrajecten aan. Deze zijn gebaseerd op kennis van de quantum(succes)wetten. Uit ervaring én onderzoek weten wij dat deze kennis jou in je kracht zal zetten. Door coaching leer jij de wetten nog beter en sneller begrijpen. Je leert ze toepassen en integreren in je (werk)leven. Dit levert je verbluffende winstgevende resultaten op! 

Online trainingen en coachingstrajecten voor bedrijven, teams en organisaties zijn ook mogelijk. (Geef je wensen aan per email.)

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30