Hoe een directeur zeer effectieve situaties in zijn organisatie aantrok

Beste lezer,

Op mijn laatste artikel zal ik je aan de hand van een praktisch voorbeeld laten zien hoe je de wet van innerlijke stromingen met succes kunt toepassen. 

Een praktisch voorbeeld van de wet van innerlijke stromingen

Inmiddels weet je dat alles wat je denkt, doet of zegt gevolgen heeft. Indien je (onbewust) investeert in negativiteit of investeert om anderen pijn te doen, dan zal je dat ook creëren voor jezelf. Het komt op den duur bij je terug. Je kunt jezelf dus telkens de vraag stellen: is deze keuze goed voor mij en anderen? Diep van binnen zul je meestal wel weten of je het juiste doet en dus deugdzame energie projecteert die het goede zal terugbrengen in je (zaken)leven.

Casestudie: Effectieve situaties

Ooit had ik een cliënt, Arjan. Hij werkte voor een grote organisatie en gaf leiding aan een afdeling van 150 mensen. Arjan werkte hard maar worstelde ook met angsten. Voortdurend was hij bezig met wat zijn medewerkers van hem dachten. Of hij wel goed genoeg was. Hij had namelijk een kritische mind en deze zorgde niet alleen voor vele innerlijke oordelen maar ook dat hij dacht dat anderen oordelen over hem hadden.

Arjan functioneerde verder goed, was creatief en zeer intelligent. Echter, hij kon zijn medewerkers niet altijd aan en hij had moeite met confrontaties, vooral tijdens vergaderingen. De emotie angst overheerste steeds meer zijn innerlijke stromingen. Als hij een vergadering had voelde hij het zweet alweer opkomen, ervaarde hij gevoelens van afwijzing en onrust en had hij gedachten zoals: ‘wat zal ik nu weer over mij heen krijgen’ en ‘waar zijn ze nu weer niet tevreden over’. Hierdoor zond hij dus zelf allerlei angstsignalen uit, waardoor hij onbewust meer van dit soort niet effectieve situaties en ontevreden medewerkers aantrok. Hij realiseerde zich gelukkig dat het iets in hemzelf was.

Ondanks dat hij steeds weer de vergaderingen overleefde was hij vastberaden er iets aan te doen. Kortom: hij had een serieus besluit genomen.

Het effect van het veranderen van je innerlijke stromingen

Wij hebben samen de innerlijke stromingen besproken, hoe energie werkt en hoe de quantum(succes)wetten altijd hun werk doen. Vervolgens heeft hij de wetten toegepast en hij heeft diverse integratiesessies gedaan. Dat zijn coaching sessies waarbij hij zijn mind en onderbewustzijn herprogrammeerde. Hierdoor kreeg hij zijn angsten onder controle en creëerde hij zelf het gevoel van rust en vertrouwen. 

Ondertussen had hij een lijst gemaakt van zijn overtuigingen en emoties. Vervolgens een lijst met gewenste positieve overtuigingen en emoties. Deze laatste lijst hebben zijn angsten en negatieve overtuigingen, dus zijn energie (innerlijke stromingen), voorgoed veranderd.

Hij werkte aan zijn oude opvattingen en koos ervoor om deze te veranderen in de nieuwe positieve opvattingen. Opvattingen die hem zelfvertrouwen en innerlijke rust gaven. Stap voor stap ging Arjan aan de slag hiermee en werd hij beetje bij beetje zelfverzekerder en meer ontspannen. Sterker nog: als hij een vergadering inging, begon hij zelfs positieve gevoelens te ervaren. Het kostte tijd en energie maar de vruchten van het veranderen van zijn innerlijke stromingen (gedachten, opvattingen en emoties) waren goud waard.

Doordat hij zelf het roer in handen had genomen en niet meer het gevoel toeliet dat zijn medewerkers over hem heen liepen, trok hij positiviteit aan in de vergaderingen. Opeens ontstonden juist effectieve situaties.

Arjan had zijn eigen energie en kracht verbeterd en het effect hiervan was dat hij productievere en blijmoedige medewerkers aantrok. Hij heeft zelfs eerlijk tegen zijn medewerkers uitgesproken dat hij met een probleem worstelde. Hierdoor kregen zijn medewerkers nog meer respect en waardering voor hem. De medewerkers vertrouwden Arjan weer. Je snapt dat dit veroorzaakt werd door het zelfvertrouwen van Arjan. De vergaderingen liepen efficiënter, effectiever en rustiger en ze hadden zelfs lol tijdens de vergaderingen.

Quantummodel

Volgens het quantummodel ziet de wereld jou, zoals jij jezelf ziet. Je kunt altijd zelf kiezen en bepalen om jezelf (je zelfbeeld) te verbeteren. Door de verbetering van je persoonlijke energie ben jij de energie in de buitenwereld aan het reorganiseren oftewel herschikken. Arjan creëerde nieuwe situaties die bij zijn nieuwe zelfbeeld passen.

Het bovenstaande voorbeeld toont aan dat mentaal werk zeer effectief is voor veel situaties en effectieve situaties kan creëren.

Wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen dit gegeven, je gedachten hebben invloed op je brein (1). In welke setting je je ook bevindt. Arjan heeft door zijn krachtige besluit om te willen veranderen, zijn circuits in zijn hersenen overschreven. Om te beginnen komt dit, kort samengevat, omdat zijn besluit groter en sterker was dan zijn automatische gedrag. 

Tevens heeft Arjan door nieuwe opvattingen en gedachten te integreren (onder andere door nieuwe overtuigingen continu te herhalen) nieuwe verbindingen aangemaakt in zijn hersenen. Dit betekent dat hij door de herhaling en herprogrammering van zijn mind en onderbewustzijn bepaalde groepen neuronen krachtiger maakte. Deze neuronen zullen Arjan tevens helpen te herinneren door te gaan met het integreren, want alleen daardoor worden de hersenen verrijkt. Door het integreren van nieuwe overtuigingen en gedachten, heeft Arjan nieuw gedrag ontwikkeld. Kortom: door te werken aan zichzelf heeft hij zijn persoonlijke trillingen naar een hoger level gebracht, waardoor nieuwe situaties zijn ontstaan in zijn leven. Situaties die aansluiten bij zijn innerlijke stromingen oftewel zijn nieuwe persoonlijke vibraties. 

Succes en zorg goed voor jezelf. Ik ben voor gezondheid en succes, jij ook?

Hartegroet,
Petra van den Berg
————————————————————————————————————————————————————————————–
Wil jij of vrienden of collega’s van jou mijn artikelen per e-mail ontvangen?  INSCHRIJVEN. Tevens krijg jij dan de belangrijkste (quantum) sub succeswetten met uitleg GRATIS cadeau. 

Geïnteresseerd in mijn boek, Dankjewel én leef winstgevend? Quantum(succes)denken brengt ook jou, geluk, gezondheid én succes. BESTEL BOEK.

PMC’s quantumwetten biedt online 1 -op- 1 coachingstrajecten en VIP dagen aan. Deze zijn gebaseerd op kennis van de quantum(succes)wetten. Uit ervaring én onderzoek weten wij dat deze kennis jou in je kracht zal zetten (persoonlijke groei). Door coaching (en door je mind en onderbewustzijn te herprogrammeren) leer jij de wetten nog beter en sneller begrijpen. Je leert ze toepassen en integreren in je (werk)leven. Dit levert je verbluffende winstgevende resultaten op! Kijk op mijn aanbod.

Online trainingen en coachingstrajecten voor bedrijven, teams en organisaties zijn ook mogelijk. (Geef je wensen aan per e-mail).

Ps houd mijn YouTube kanaal in de gaten voor de nieuwste PMC’s quantumvideo’s!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30