Het lichaam denkt en voelt.

Beste lezers,

In dit artikel zal ik je aan de hand van een praktisch voorbeeld laten zien hoe je de wet van het lichaam met succes kunt toepassen. 

Inmiddels weet je dat gedachten ons brein en het lichaam kunnen verbeteren en zelfs veranderen. Indien je (onbewust) het lichaam negeert en zware emoties niet uit, dan zal dat op den duur je lichaam aantasten. Je kunt jezelf dus telkens de vraag stellen: zijn deze emoties en gedachten goed voor mijn lichaam? In feite denkt en voelt het lichaam. Diep van binnen zul je meestal wel weten of je iets met de emoties moet doen en deze dient te verwerken, uiten (middels sport, sessies, praten met vrienden; er zijn vele manieren voor) of moet veranderen en loslaten. 

Casestudie: Wet van het lichaam

Maria ondervond een positieve verandering in haar lichaam nadat zij (in eerste instantie) sessies ging volgen omdat zij mentaal sterker wilde worden. Ze stond er niet bij stil dat haar lichaam hierin mee zou gaan. Zelf geloofde ze op dat moment niet dat het mogelijk was haar lichaam beter te maken. 

Maria had zichzelf jaren overwerkt. Ze was een carrièrevrouw die ook nog een control freak was en een bepaalde vorm van perfectionisme had. Maria zat in een burn-out en haar lichaam was op. Ze had diverse vage lichamelijke pijnen, heftige gewrichtsontstekingen en mentale klachten (negatieve gedachten en emoties). Tevens was ze gediagnostiseerd met reuma. Door de mentale stress was ze ziek geworden. Door stress ontstaan knopen in het lichaam en kan energie niet vrij stromen. Daarbij worden direct andere stromen geblokkeerd. Denk hierbij aan een blokkade in het immuunsysteem of in de organen, wat allemaal veroorzaakt kan worden door bepaalde situaties in het leven.

Maria dacht bij zichzelf: ‘Het lichaam wil niet meer, wat is er nog leuk in mijn leven? Ik voel frustraties, verdriet en angsten, waarom zou ik niet zelf acties ondernemen? Ik moet en wil ook echt aan mezelf gaan werken. Er moet toch meer zijn dan dit in het leven? Ik voel mij zo zwak. Ik voel dat ik zelf heel veel kan bijdragen om sterker te worden.’ Kortom, haar analytische mind bleef maar doorratelen. 

Mijn advies was om de bezoeken aan het ziekenhuis zeker gewoon door te laten gaan maar om daarnaast 4 levenspijlers actief in te zetten, omdat elke pijler elkaar beïnvloedt. Deze 4 pijlers waren: emoties (grenzen leren aangeven, assertief zijn), voeding, lichamelijke beweging (lichaam) en mentaal. Hiermee gingen we aan het werk.

Ondanks dat Maria op dat moment niets in haar leven leuk vond, zette zij toch met pieken en dalen door.

Door haar innerlijke energie te veranderen begon Maria stap voor stap andere signalen uit te zenden en daarmee wekte ze direct andere energie op. Zij ervoer dat het lichaam flexibeler werd en voelde zelfs minder pijn. Maria begon zelfs te geloven dat ze met haar mind haar lichaam en leven aan het verbeteren was.

Het effect van het veranderen van je innerlijke stromingen op het lichaam

Wij hebben samen besproken hoe energie werkt en welk effect de geest op het lichaam heeft. Doordat Maria serieus met haar mind aan het werk ging, tevens haar voeding aanpaste en consequent ging bewegen, kreeg ze eindelijk een reactie van haar lichaam. Deze reactie bestond eruit dat haar lichaam meer energie kreeg. Ze was haar lichaam aan het reconditioneren met nieuwe zelfsuggesties en gedachten. Tevens kreeg ze het gevoel dat het lichaam niet zo zwaar meer was. Maria had namelijk tijdenlang het gevoel alsof zij het lichaam meesleepte, en dit gevoel was nu langzaam aan het afnemen. Kortom, het lichaam werd lichter. Daarnaast ging zij zich door het innerlijke werk vrolijker en gezonder voelen.

Ondertussen werkte zij aan haar mentale gedeelte (oude opvattingen) en hield in een dagboek bij wat haar oude emoties waren. Wie ze wilde zijn en worden en wat er veranderd diende te worden. Zij wilde nieuwe opvattingen die haar zelfvertrouwen gaven, die haar gezondheid gaven en koos ervoor om ondersteunende opvattingen te integreren in haar mind. Op deze manier kreeg ze steeds meer inzicht in haarzelf en was ze haar innerlijke energie aan het veranderen. Tevens verwierf zij krachtige breintechnieken en bleef zij, ondanks dat zij af en toe weerstand had, volhouden met de sessies.

Uiteindelijk, na een jaar, waren haar leven en lichaam stukken verbeterd. Het duurde best lang voordat zij het echt ging voelen, maar die tijd is niets vergeleken bij wat ze ervoor terugkreeg: haar gezondheid en kracht. Ze realiseerde zich dat haar inspanningen een verbluffend positief effect op haar lichaam en leven hadden gehad. Kortom, doordat zij zelf het roer in handen had genomen kreeg ze er zelfs plezier in om aan zichzelf te werken. Je snapt dat dit veroorzaakt werd door de positieve feedback (het bewijs) die zij van het leven en haar lichaam ontving. Dus door de wet van energie en van het lichaam toe te passen.

Quantummodel

Angsten, zorgen en negatieve gedachten duwen als het ware gezondheid en gerelateerde levenssituaties weg. Blijdschap, dankbaarheid en innerlijke rust creëren gezondheid. Door de wet van het lichaam in praktijk te brengen heeft Maria continu haar hersenen getraind, geherprogrammeerd en haar lichaam fysiek getraind. Deze zaken versterkten elkaar enorm. Hierdoor merkte Maria dat zij zich meer tevreden, sterker en lekkerder ging voelen en dat de positieve gevoelens steeds intenser werden. Tegelijkertijd liet zij het ziek zijn en negativiteit automatisch los. Het loslaten werd veroorzaakt doordat ze op een ander energielevel terecht kwam.

Het quantummodel laat zien dat wat je doet met je energie dit alle resultaten bepaalt die jij, en het lichaam, zullen ervaren. Deze realiteit onttrekt zich vanuit celniveau. Doordat Maria zichzelf een nieuwe manier van denken en handelen aanleerde verving ze oude automatische responsen van haar hersenen (die verbonden waren met haar oude programma’s, emoties en ziekten) door nieuwe programma’s. Programma’s die haar nieuwe opvattingen ondersteunden. In haar meditaties en visualisaties focuste ze zich vooral op een gezond en vitaal lichaam. Hierdoor verbond zij nieuwe genen aan zichzelf. Door een nieuwe mindset, een nieuwe staat van zijn, overschreef zij als het ware haar oude zieke IK. Dit betekent tevens dat zij haar lichamelijke trillingen naar een hoger level had gebracht, waardoor nieuwe gezonde cellen ontstonden. Tegelijkertijd ontstonden er nieuwe situaties die aansloten bij haar innerlijke stromingen oftewel haar nieuwe persoonlijke vibraties. 

Het bovenstaande voorbeeld toont aan dat mentaal werk zeer effectief is voor het lichaam. Lees eens het boek van dr. Bruce H. Lipton, De biologie van de overtuiging. Hoe je gedachten je leven bepalen. Hier staan veel recente onderzoeken in.

Wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen dit gegeven. Bijvoorbeeld: het quantummodel geeft aan dat stress een soort ziekte is die voor een verlaging van frequenties zorgt. Er ontstaat dus een onsamenhangend geheel, wat tot stagnaties in lichamelijke energie leidt. Omdat we onze aandacht echter op de buitenwereld gericht houden, ontstaat er een scheiding van onze energiecellen en ervaren we gebrek. 

Terwijl alles één is. Check eens de wet van éénheid.

Tot gauw,

Ik ben voor gezondheid en succes, jij ook?

Succes en zorg goed voor jezelf.

Hartegroet,
Petra van den Berg
————————————————————————————————————————
Wil jij of vrienden of collega’s van jou mijn artikelen per e-mail ontvangen?  INSCHRIJVEN. Tevens krijg jij dan de belangrijkste (quantum) sub succeswetten met uitleg GRATIS cadeau. 

Geïnteresseerd in mijn boek, Dankjewel én leef winstgevend? Quantum(succes)denken brengt ook jou, geluk, gezondheid én succes. BESTEL BOEK.

PMC’s quantum(succes)wetten biedt masterclasses, teambuilding en online 1 -op- 1 coachingstrajecten, VIP dagen aan. Deze zijn gebaseerd op kennis van de quantumwetten. Uit ervaring én onderzoek weten wij dat deze kennis jou in je kracht zal zetten. Door coaching leer jij de wetten nog beter en sneller begrijpen. Je leert ze toepassen en integreren in je (werk)leven. Dit levert je verbluffende winstgevende resultaten op! Kijk op mijn aanbod.

Online trainingen en coachingstrajecten voor bedrijven, teams en organisaties zijn ook mogelijk. (Geef je wensen aan per e-mail).

Ps houd mijn YouTube kanaal in de gaten voor de nieuwste PMC’s quantumvideo’s!

lichaam

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30