Het effect van inzichten in jezelf creëert direct verrijkende veranderingen

Beste lezer,

In dit artikel zal ik je aan de hand van een praktisch voorbeeld laten zien hoe de wet van bewustzijn werkt. En ik zal antwoord geven op de vraag of succes meer met toeval te maken heeft of met bewustwording, met inzichten in jezelf.

‘Als de manier waarop je naar dingen kijkt verandert, verander je de dingen waar naar je kijkt.’ 

– Wayne Dyer

Een praktisch voorbeeld van de wet van bewustzijn

Tom was werkzaam als directeur in een grote organisatie. Alles ging goed en gestroomlijnd binnen zijn organisatie. Zijn personeel was zeer tevreden over hem. Hij had het bestuur over een landelijke organisatie waar hij al zijn kwaliteiten en passie in kwijt kon.

Echter, er was één probleem ontstaan: Tom had ruzie gekregen met zijn zakenpartner. Tom vond dat gelijk had met bepaalde juridische kwesties en zijn zakenpartner vond het onterecht en niet kloppen. Terwijl hij en zijn zakenpartner daarvoor jaren succesvol met elkaar hadden samengewerkt. Ze trokken ook privé met elkaar op, dus ze kenden elkaar vrij goed. Althans, dat dacht Tom. Het conflict vormde steeds meer een obstakel in hun succes. Het personeel begon aan te voelen dat er iets aan de hand was tussen hun directeuren en zij werden hier steeds meer negatief door beïnvloed. 

Tom zelf zag het effect dat het conflict had niet, hij dacht dat alles verder in goeie banen doorliep op zijn afdelingen. Tom zat dus vast in zijn eigen vernauwde bewustzijn. Door de strijd met zijn zakenpartner creëerde hij steeds meer beklemming in zichzelf (hij liep vast op bepaalde punten in zijn leven). Totdat hij opmerkte dat de productiviteit van het personeel ook sterk was verminderd en er zaken bleven liggen. Dit betekende dat er ook geld bleef liggen. 

Ondanks zijn ego, ontkenning dat er een zwaar conflict woekerde, zijn innerlijke strijd, zijn gelijk willen houden en omdat Tom gewoonweg niet meer helder na kon denken, besloot hij hulp te gaan zoeken. 

Het effect van inzichten in jezelf

Door de erkenning van het conflict met zijn zakenpartner ontstond er eerst een bewustwording. Tom kreeg inzicht in zijn situatie en besefte dat hij door zijn vernauwde bewustzijn continu in een kringetje bleef denken en in een soort comfortzone bleef hangen.

Doordat Tom leerde uitstijgen boven de laag waar het conflict plaatsvond werd zijn bewustzijn ruimer. Hij had geleerd het conflict vanuit een derde persoon voor te stellen. Hierdoor kreeg hij inzichten in zijn situatie en vooral in zijn gedachten. Zijn bewustzijn groeide en hij kon daardoor makkelijker de confrontatie aangaan met zijn zakenpartner. Na een aantal sessies samen met zijn zakenpartner was het conflict succesvol opgelost, mede doordat zij beiden dankzij bepaalde inzichten (zoals zelfkennis, inzicht in hun eigen mogelijkheden en valkuilen) een ruimer bewustzijn kregen.

Ze leerden namelijk ook hun innerlijk te onderzoeken en constateerden dat het om bepaalde egocentrische gedachten ging. Hierdoor begrepen ze elkaar meer en konden zij beiden makkelijker water bij de wijn doen en het conflict oplossen. Ze kwamen er zelfs achter dat het voornamelijk in hunzelf zat dan in de ander.

Net zoals veel andere mensen waren Tom en zijn zakenpartner zich niet bewust van de kracht van hun innerlijke wereld. Beiden bleven tijdens het conflict hangen in hun ego/sceptische mind. Dit laat zien hoe belangrijk inzichten in jezelf zijn om daaruit te komen.

Doordat het conflict was opgelost ging alles weer stromen en liep alles binnen het bedrijf weer succesvol. De oplossing werkte dus positief door op de werkvloer. Het effect was dat de productie weer steeg en daardoor de cashflow up to date groeide. 

Want hoe je gedrag vandaag is en wat je vandaag denkt en suggereert bepaalt je toekomst. Anders gezegd: het gevolg oftewel een gebeurtenis (zoals de verminderde productiviteit van het personeel), is een reactie op een specifieke oorzaak oftewel eerdere denkwijze. Doordat Tom zich bewust werd van zijn gedachten werden energie en gewenste situaties ergens anders (on)bewust succesvol in beweging gezet.

In dit voorbeeld van Tom zijn er twee zaken belangrijk: ten eerste verruimde Toms bewustzijn en ten tweede werden hem daardoor als vanzelf nieuwe oplossingen aangereikt. In feite was zijn grootste inzicht zoals hij zelf zegt: 

‘Ik kan dus zelf bewust een signaal uitzenden wat een positieve uitkomst zal activeren, dus iets wat strookt met wat ik wil in mijn zakenleven.’ WOW; Tom sorteerde, door deze overtuiging, nieuwe signalen en gedachten, nog meer onverwachte positieve waarneembare effecten in zijn leven.

Quantummodel en inzichten in jezelf

Vanuit het quantummodel zegt de onzekerheidstheorie dat je in een continue staat van mogelijkheden leeft. Je verkeert in een stroom van bewustzijn (potentieel). Je hoeft maar één inzicht rijker te worden en er zal een bewustzijnsverschuiving (een onbewust gedrag wordt bewust) plaatsvinden die direct een verrijkende verandering creëert. 

Het geheel ontsluieren van bewustzijn zal niet lukken, maar de basiswetten zijn gelijk aan de (natuur) energiewetten. Eerder heb ik geschreven dat bewustzijn continu zoekt naar evenwicht. Zo werkt energie ook. Het zoekt continu het gelijke. Denk hierbij ook aan de wet van trillingen. Bewustzijn houdt als het ware alles in een specifieke bandbreedte bij elkaar. Dit betekent dat wanneer je je bewust wordt van een situatie (dus inzicht krijgt in jezelf of in een onbewust gedrag) jouw bewustzijn groeit. Daardoor verruimt ook de bandbreedte van je bewustzijn.

Erkenning van zijn probleem en inzichten in de situatie verruimden het bewustzijn van Tom en hierdoor werd zijn persoonlijke energie direct naar een hoger level gebracht. Mede doordat hij zijn beperkende overtuiging: ‘ik weet zeker dat ik gelijk heb en het beter weet’ vervangen in: ‘ik sta open voor andere meningen en bekijk deze juridisch kwesties vanuit een ander perspectief en ik ben niet beter dan de ander, alles is goed’. Voorts bracht hij dankbaarheid in deze affirmatie waardoor de affirmatie veel beter in zijn onderbewustzijn door kon worden gevoerd. Want voornamelijk zit de positieve verandering in de gevoelslading en niet alleen in de denkwijze.

Dit betekent tevens dat Toms buitenwereld zich aan het herschikken was. Door zijn eigen bewustzijnsverschuiving creëerde Tom nieuwe situaties die aansloten op zijn nieuwe innerlijke vibraties. 

Het bovenstaande voorbeeld toont mede aan dat indien we in een innerlijke strijd verwikkeld zijn, of vast blijven zitten in ons ego en onze sceptische mind, onze doelen worden gedwarsboomd en je blijft hangen in onrust, klagen en angst. Dit leidt allemaal naar situaties met nog meer onrust en angst en waarbij dus dezelfde emotionele respons en frequentie wordt opgewekt, identiek aan de situatie van Tom toentertijd. Lijkt op een vicieuze cirkel, vind je ook niet?

Het quantummodel is zo mooi dat zij ons leert dat Tom en zijn zakenpartner (en ook jij!) zelf de macht en verantwoordelijkheid hebben om de dingen in hun organisatie van binnenuit te creëren, waardoor er nieuwe feitelijke gebeurtenissen worden gecreëerd. Het maakt niet uit wat er voorheen is gebeurd. Je hebt altijd de keuze en een optie om een nieuw neuraal netwerk te creëren. Dus door bekrachtigende suggesties te herhalen en programmeren in de mind en voorts door een glashelder beeld in je bewustzijn te visualiseren dat precies overeenkomst met wat jij wilt of wie jij wilt zijn. 

Inzichten in jezelf: Hoe werkt dit?

De hersenen ervaren geen verschil tussen een levenservaring en een beeld dat jij je levendig (met al je zintuigen) voorstelt. 

Onze visuele cortex gaat niet alleen maar af op wat het waarneemt. De massa van onze visuele ervaring bestaat uit beelden uit het verleden (automatische, dagelijkse herinneringen), maar echter ook uit beelden met persoonlijke doelen. Deze beelden scheppen continu dezelfde gebeurtenissen in je leven. Wanneer je beelden bewust gaat veranderen naar sterke ondersteunende beelden, middels visualiseren en veranderingen doorvoeren, zal je je bewustzijn naar een ander niveau verschuiven. Tevens werden circuits in zijn hersenen overschreven. Hierdoor projecteer je dus een nieuw signaal naar buiten (in het bewustzijnsveld) op basis van de nieuwe gedachten en gevoelens. Het veld van mogelijkheden (ook wel goddelijk of bewustzijnsveld genoemd) zal hierop reageren. Je zult nieuwe gewenste resultaten in je leven trekken. 

In welke setting je je ook bevindt, door het herkennen op welk bewustzijnsniveau je actief bent ga je al een goede stap vooruit. Wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen dit gegeven. 

Tot gauw!

Succes en zorg goed voor jezelf.

Hartegroet,


Petra van den Berg
——————————————————————————————
Wil jij of vrienden of collega’s van jou mijn artikelen per e-mail ontvangen?  INSCHRIJVEN. Tevens krijg jij dan de belangrijkste (quantum) sub succeswetten met uitleg GRATIS cadeau. 

Geïnteresseerd in mijn boek, Dankjewel én leef winstgevend? Quantum(succes)denken brengt ook jou, geluk, gezondheid én succes. BESTEL BOEK.

PMC’s quantum(succes)wetten biedt masterclasses en online 1 -op- 1 coachingstrajecten, VIP dagen aan. Deze zijn gebaseerd op kennis van de quantum(succes)wetten. Uit ervaring én onderzoek weten wij dat deze kennis jou in je kracht zal zetten. Door coaching leer jij de wetten nog beter en sneller begrijpen. Je leert ze toepassen en integreren in je (werk)leven. Dit levert je verbluffende resultaten op! Kijk op mijn aanbod.

Online trainingen en coachingstrajecten voor bedrijven, teams en organisaties zijn ook mogelijk. (Geef je wensen aan per e-mail).

Ps houd mijn YouTube kanaal in de gaten voor de nieuwste PMC’s quantumvideo’s!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30