Helpende gedachten: Gedachten om je beter te voelen

Over het algemeen geldt dat je humeur ervoor zorgt dat je bepaalde gedachten krijgt. Heb je een goed humeur, dan krijg je goede gedachten. Heb je een slecht humeur, dan krijg je slechte gedachten.

Dit heeft allerlei gevolgen, zoals dat je bij een slecht humeur met slechte gedachten andere mensen niet wilt helpen en dat je niet openstaat voor nieuwe contacten om bijvoorbeeld informatie te krijgen. Bij een goed humeur met goede gedachten wil je dit wel[1].

De meeste onder ons leven onbewust en denken alleen maar aan het afronden van een project, strategie, kinderen naar school brengen of zaak en ga zo maar door. We leven continue gehaast en gestrest met gedachten vanuit het verleden, in angst, zorgen, lijden en veroordelen. Soms zijn dit slechte gedachten. Helaas is dit geen mindset voor groei, verjonging en herstel. Deze emoties verminderen juist je creatie energie en beïnvloeden het verouderingsproces.

Dit laat ook gelijk de wet van creatie zien. Heb je een goede vibe, of frequentie, dan ga je nieuwe connecties aan en kan je meer informatie vergaren dan wanneer je een slechte vibe hebt, met lagere frequenties. Tevens zorgt een goede vibe voor groei en herstel. Die nieuwe menselijke connecties en informatie die je kunt vergaren geven je weer extra kansen op succes, waardoor je jouw doelen makkelijker kunt behalen/creëren, dan wanneer je een slecht humeur hebt met slechte gedachten.

Een simpele vraag die je aan jezelf kunt stellen: ‘Is deze gedachte waar of is het iets uit het verleden en voel ik me daardoor zo slecht’? Want als jij je aan deze prikkel toegeeft zal dit dezelfde resultaten geven in je leven als die je altijd kreeg. Het zijn oude circuits die voortkomen uit die krachtige gevoelens die je brein activeert waardoor je op dezelfde manier blijft denken en reageren.

Gedachten veranderen voor een ander humeur

In het bovenstaande voorbeeld lijkt het net of je niets kunt doen aan je gedachten en dat je eigenlijk een beetje overgeleverd bent aan je humeur. Gelukkig is dat niet het geval, want je kunt zelf ook bepaalde gedachten oproepen.

Zogenoemde helpende gedachten.

In het onderzoek waarin de bovenstaande conclusie is getrokken, wordt namelijk het humeur van de deelnemers geïnduceerd met een suggestie. Een verhaaltje met emotioneel beladen woorden.

Die suggestie kun je ook aan jezelf geven. Je kunt bijvoorbeeld de dag beginnen met dankbaarheid om op die manier gelijk in een beter humeur te komen, zodat je meer helpende gedachten krijgt.

Je kunt bijvoorbeeld je dag beginnen door 5 zaken te bedenken waar je dankbaar voor bent.

Dankbaarheid is namelijk de uiteindelijke staat van je manifestatie.

Andere mensen helpen om jezelf te helpen

Een andere manier om meer helpende gedachten te krijgen is door op je werk andere mensen of collega’s te helpen. Dit helpt onder andere je humeur, en dus je frequentie. Daarnaast kan het soms wel iets vermoeiend zijn, maar je gaat dan van nature juist jezelf ook meer helpen om verder te komen op je werk[2].

Een eenvoudige oefening is om je hart echt te openen voor je collega’s, samenwerkingspartner, familie of vrienden, ze recht in de ogen aan te kijken en aanwezig te zijn met je hele wezen. Echt te luisteren naar de ander. Dankbaar te zijn dat jij en hij of zij leeft en dit ook echt te voelen. Oprecht geïnteresseerd in de ander zijn en bereid de ander ook echt te willen helpen, zonder egocentrische gedachten of behoeften. Dit zal je zijnsstaat versterken en het heeft een genezende werking. Vraag jezelf af: ‘wat kan ik geven. Hoe kan ik helpen’? Dit hoeft juist niet materieel te zijn, maar denk aan je energie, liefde of iets in de trant waar de ander behoefde aan heeft, zowel zakelijk of privé.

Lees verder het hele artikel in Womagazine. Een toonaangevend online Magazine voor een Healthy Lifestyle.

Gebruik je intentie

Je kunt je dag beginnen met dankbaarheid, maar je kunt ook (of daarbij) je dag beginnen met een intentie. Je bedenkt bijvoorbeeld wat je die dag wilt zien, voelen, doen en ervaren.

Dit helpt je om in een bepaalde mindset te komen zodat je sneller helpende gedachten krijgt.

Daarnaast kun je intentie ook combineren met andere mensen.

Je kunt anderen helpen en je kunt anderen jou laten helpen. Door mensen te verzamelen die dezelfde doelen nastreven als jij kan je eenvoudiger helpende gedachten krijgen.

Je kunt samen een bepaalde intentie uitspreken en dit zal absoluut verstrekkende gevolgen hebben. Dit zal je onder andere helpen om meer focus te krijgen voor de doelen die je wilt behalen en de relaties met die mensen te verbeteren[3].

Wil je meer weten over het krijgen van helpende gedachten om jouw (zakelijke) doelen te behalen? Om de PMC’s ijzersterke wetten voor jou te laten werken. Neem contact met me op.

Op naar een nieuw level!

Petra is onderzoeker, auteur, bedrijfsadviseur en personal coach. Haar expertise ligt op het gebied van coaching en ijzersterke levenswetten in relatie tot de werking van het brein en het kwantumveld.
,


[1] https://www.jstor.org/stable/3033658?seq=1

[2] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/peps.12229

[3] https://cds.cern.ch/record/2257827

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30