Gedachten: wat zijn het en wat kun je ermee?

De wet van de gedachten. Volgens experts heeft de gemiddelde persoon naar schatting 60.000 – 80.000 gedachten per dag. Dat zijn er ongeveer 2500 – 3.300 per uur. Als je dan berekent dat we 8 uur per dag slapen, denken we gemiddeld 50 gedachten per minuut. Van voornoemde gedachten zijn zo’n 90% hetzelfde als de dag ervoor. We zijn dus elke dag bijna hetzelfde aan het denken. En dat heeft volledig invloed op je leven, want je verandert niets.

Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat gedachten een direct effect hebben op onze lichamelijk- en geestelijk welzijn. Ondanks deze huidige onderzoeken is dit al eeuwig bekend in het verre Oosten. Hieruit kun je concluderen dat we door een nieuwe manier van denken onze fysieke- en mentale gezondheid kunnen veranderen.

Denkprocessen

Denkprocessen worden zo vaak herhaald, zodat ze automatisch worden. Een onderzoek van dr. Joe Dispenza, toont aan dat je op 30 à 35-jarige leeftijd bepaalde denkprocessen zo vaak hebt herhaald, zodat ze een vaste automatische programmering zijn geworden. Kortom: het is je persoonlijkheid geworden. Het denken conditioneert je geest en lichaam. Het is een automatisch programma geworden die je persoonlijkheid creëert en vervolgens je persoonlijke realiteit creëert. Elke keer dat je een automatische gedachte hebt, maak je tevens een chemische stof aan, die ervoor zal zorgen dat je je precies zo voelt, als dat je zojuist dacht. Het kan een positieve of negatieve gedachte zijn, echter je brein zal de gedachte steeds weer matchen met de overeenkomstige zinvolle of schadelijke chemicaliën. Als we ons blij en goed voelen, maken we chemische stoffen aan (ook wel neuropeptiden genoemd), waardoor we ons inderdaad zo gaan voelen. Als we slechte of onzekere gedachten hebben, maken we chemische stoffen aan waardoor we ons onzeker en klein voelen. Elke chemische stof die in het brein vrijkomt is een soort aankondiging die het fysieke lichaam vervolgens opwekt in het lichaam.

Gedachten veroorzaken emoties

In eerste instantie triggeren gedachten een keuze. Een keuze leidt tot nieuw gedrag (actie). Dit veroorzaakt een ervaring en deze ervaringen creëren emoties. Dit kunnen neutrale emoties zijn, maar ook blije of juist negatieve emoties. Als er iets gebeurt ga je eerst na hoe belangrijk deze gebeurtenis is voor je welzijn, dit doe je onbewust heel snel, afhankelijk van het oordeel krijg je dan een emotie.

Liefde die beantwoord wordt? Goed voor je welzijn, dus je wordt blij. Een blije gedachte activeert een reeks circuits in je brein die een specifiek patroon, een geordende combinatie vuren, dat een bijbehorende chemische stof maakt. Hierdoor ga jij je exact voelen zoals je net dacht.

Een baan die je verliest? Niet goed voor je welzijn, dus je wordt verdrietig. In een kwestie van seconden voel jij je onzeker en verdrietig. Je begint je te voelen zoals je denkt. Het brein houdt het lichaam nl. continu in de gaten. In feite begin je meer te denken zoals je je voelt. Hierdoor maak je nog meer chemische stoffen aan om te voelen zoals je denkt. Vervolgens denk jij zoals je je voelt en visa versa. Het is een vicieuze cirkel van denken en voelen en voelen en denken.

Je kunt dit ook juist heel bewust gaan doen. Wanneer je bijvoorbeeld je baan verliest voelt dit niet goed, maar als je dan even doordenkt over de mogelijkheden die het je biedt kan dat gevoel veranderen.

Door bewust te denken over de vrijheid die dit biedt om te gaan ondernemen of om een baan te vinden die beter bij je past kan zo’n ontslag je opeens juist een goed gevoel geven. Op deze manier ben jij je aandacht af aan het halen op het bepalen met je zintuigen en beperkingen, en je bent je aandacht aan het brengen naar nieuwe mogelijkheden.

Lees verder het hele artikel van Petra, met tips en wetenschappelijke onderbouwing, in Womagazine.

Op naar een nieuw level!


Petra is onderzoeker, auteur, bedrijfsadviseur en personal coach. Haar expertise ligt op het gebied van coaching en succeswetten in relatie tot de werking van het brein en het kwantumveld.

Bronmateriaal:
Overview of neuropeptides: awakening the senses?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424629/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Persoonlijkheid
Lipton, B. H., Nature, Nurture and Human Development.  Journal of Prenatal and Perinatal Psychology and Health 16:167-180 2001.
Simsky, (2018) Action-thoughts: concept and conception. Academia.edu
Szegedy-Maszak, M., Mysteries of the Mind: Your unconscious is making your everyday decisions. U.S. News & World Report, February 28, 2005.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30