Een goede keuze!

PMC - blog keuzesBesluiten nemen kan best lastig zijn. Geen besluit nemen kan twijfel veroorzaken. Hiermee gooi je ook twijfels in de kosmos, waar het leven weer op zal reageren en jou in een vicieuze cirkel houdt. Verdiep je eens in de leefregels die zegen brengen. En belangrijker nog, pas deze dan ook toe. De wetten van de kosmos kan jij niet voor de gek houden. Iets uitspreken maar anders handelen werkt averechts.

Wanneer er twijfel is of wanneer jij voor jouw doel ook nog een plan B in je hoofd hebt zul jij plan B krijgen en niet plan A. Dit komt omdat ons onbewust zijn zo sterk is dat het leven  juist daarop reageert. Dus wees consequent met jouw besluit, waar of waarin het ook is. De energie van waaruit jij een besluit of actie onderneemt voor het besluit, zal het resultaat hiervan bepalen.

VOORBEELD:

twee personen nemen hetzelfde besluit, vervolgens komen hier verschillende resultaten uit voort. Het besluit tot actie kan de één succes en blijdschap brengen terwijl het de ander twijfel en teleurstelling brengt. Dit komt omdat de één qua emotie zelfverzekerdheid, plezier, inspiratie en zelfvertrouwen uitstraalt. De ander hoogstwaarschijnlijk qua emotie, angst, twijfel of onzekerheid of egoïsme. Elk van deze energieën trekt blokkades of juist mogelijkheden aan. Belangrijk hierin is dat de onderliggende energie van een besluit tot actie (lees: het onbewuste) nog belangrijker zijn dan de woorden of handelingen die eraan verbonden zijn. Kortom het “voelen”.

Herken jij dit:

wikken en wegen wat zal ik doen, lijstjes maken met voordelen en de nadelen, analyseren, praten maar niet doen, op internet zoeken over het onderwerp, vluchtgedrag om de confrontatie met jezelf niet aan te gaan… Ondertussen blijven wij het besluit tot actie voor ons uit schuiven. Hierdoor ontstaat onbewust onzekerheid, angst en vluchtgedrag. Vervolgens komt hier sabotage (lees: onbewuste) uit voort. Angst saboteert je besluitvaardigheid. Wij creëren hierdoor een blokkade waardoor we energie focussen op angst dat het niet zal lukken, angst wat anderen zullen zeggen, of dat we mensen kwijtraken etc. Kortom sabotage angst is geen goede raadgever. “Niet omdat het moeilijk is durven we geen besluit te nemen, maar omdat wij niet durven is het moeilijk een besluit tot actie te nemen”. Geen besluit nemen is namelijk ook een keuze, het is er een waarbij jij het roer aan anderen geeft en anderen de omstandigheden van jouw leven laten bepalen. Gaat dit jou brengen wat jij graag wilt? Hoe zou jij je voelen als je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor jouw besluit en de consequenties daarvan. Zou jij hier niet sterker van worden? Zelf de regie behouden….hoe fijn voelt dat.

Stap jij ook uit je comfortzone? Welke zone misschien niet eens meer zo comfortabel is alhoewel het oud is en jij je daar graag aan vasthoudt. Of wil jij een nieuwe situatie creëren? Wat jou wellicht ruimte en vrijheid geeft. Een besluit is niet zo definitief als we denken. Mocht het echt tegenvallen dan kun jij opnieuw kiezen. Elk besluit en keuze is te herzien.

Enkele tips:

1. Verzamel eerst informatie over je eventuele plan om bij jouw besluit te blijven.

2. Maak besluiten in lijn met jouw normen en waarden, hierdoor wordt het makkelijker voor jou om een besluit te nemen, omdat jij dicht bij jezelf blijft.

3. Zet op een rij, de voor- en nadelen: – wat zal ik los moeten laten – wat gaat dit besluit mij opleveren – welk resultaat zal het slechtste kunnen zijn – wat moet ik zelf doen qua acties – wat gebeurt er als ik zo blijf doorgaan hoe ik nu leef of werk? – wat gebeurt er als ik radicaal dit besluit neem – knopen doorhakken zal na het rijpen hiervan vrijheid geven.

Waarom ik dit bovenstaande allemaal benoem? Zelf heb ik jaren als professioneel coach gewerkt en nog steeds. Ik heb hiervoor veel gereisd en gaf wekelijks (tv) interviews. Het ging allemaal gesmeerd in mijn passie te leven. Vervolgens door een samenloop van omstandigheden en door angst ben ik mezelf c.q. mijn passie uit het oog verloren en zelfs een beetje uit het hart. Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht qua leefpatronen en in een soort van verslaving.

(Lees, onder verslaving kan van alles vallen: televisie, slaap, verslaving aan het bekende, onderzoek en analyse, sport, relatie, voeding, koopzucht, sex, vluchtgedrag, rook, drugs en alcohol etc. Meer hierover in een volgend artikel).

Vervolgens ging mijn bedrijf door maar was mijn focus overal behalve daar waar het hoorde. Totdat ik een besluit nam. Het besluit was: ik ga alleen nog mijn passie uitoefenen vanuit mijn bedrijf, inzichten delen met anderen en waarmaken en de leefregels zoveel mogelijk naleven wat in mijn vermogen ligt en ik ga stoppen met de verslaving.

Kortom: “Het roer om”. Vervolgens kwamen er direct allerlei situaties én nieuwe mogelijkheden op mijn pad (zoals onder andere coaching aanvragen via het buitenland) die dit besluit versterkten en bekrachtigden omdat ik zo overtuigd was van mijn besluit en het goed voelde, net zoals in een bevrijding een “alles is mogelijk gevoel”. “Het besluit creëerde ruimte, zelfvertrouwen en moed, zodat nieuwe mogelijkheden zich konden aandienen”. Dit komt mede omdat dit besluit heb genomen via mijn bewuste brein, maar vooral ook het belangrijkste via mijn onbewuste. Ik heb gedacht vanuit mijn gevoel en gehandeld vanuit mijn hart. Het onbewuste is zoveel sterker dan onze bewuste mindset welke voornamelijk op feiten en logica is gebaseerd. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit.

Zelf heb ik veel aan mijn onbewuste gewerkt, zodat deze delen wederom in lijn kwamen met mijn bewuste mindset en wens. Onze onbewuste is onafhankelijk, volledig in actie en vaak doelgericht bezig. Ons gedrag wordt, voordat wij hier bewust van zijn, volledig beïnvloed door het onbewuste. Onze onbewuste intentie en/of doelen kunnen soms een innerlijk conflict veroorzaken omdat zij strijdig met elkaar zijn. We zijn als het ware continue vergezeld van een onzichtbare máár een oersterke partner, welke motieven zowel ons ondersteuning kan bieden maar ook verstorend kunnen werken. Een essentieel onderdeel van persoonlijke groei is werken met het onbewuste. Daarom werk ik regelmatig met cliënten (en met mezelf) aan het onbewust vermogen. Dit werkt zowel positief zakelijk als voor privé doeleinden.

TIP

Wanneer je voor een belangrijk besluit staat, gebruik dan je onderbuikgevoel/onbewuste/ingeving dan wel intuïtie en laat deze mee spreken. Slaap er vervolgens een nachtje over, voel hoe je lichaam reageert (rustig of onrustig) en neem een besluit. Op deze manier zul je meer balans creëren tussen je hart en hoofd.

Ik wens ieder een prachtige week toe.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30