Door de wet van herhaling naar de next level

Beste lezer,

Om een groot succes te worden in het realiseren van je doelen blijft het een belangrijk feit: waar jij je aandacht aan schenkt groeit. Of dit nu extern of intern is, deze wet is altijd werkzaam. Dit betekent dat de kracht van herhaling ook een belangrijke vereiste wet is om een juiste mindset duurzaam te creëren.

Mijn artikel, welke gepubliceerd is in Womagazine, gaat deze maand over de wet van herhaling. In dit artikel vind je uitleg waarom het belangrijk is om de kracht van herhaling in te zetten en waarom je hierdoor een nieuw neuraal netwerk (voorloper voor nieuwe situaties) vormt die automatisch nieuw gedrag ontwikkelt. Lees het hele artikel op: Womagazine

Hoe jij denkt, handelt en voelt, zo zie jij de wereld

Jouw omgeving is een reflectie van je innerlijke wereld. Velen van ons zijn zich niet bewust dat ze in de loop van hun jaren beperkende gedachten en overtuigingen hebben verzameld. Deze zitten diep genesteld in ons onder bewustzijn. Beperkende gedachten worden door de externe wereld continue opgewekt en daardoor spelen de vastgeroeste beperkende programma’s automatisch af.

Het mooie is dat wij zelf, bewust kunnen worden van alle dingen die wij onszelf wijsmaken. Ons onderbewustzijn laat ons denken en handelen op een bekende manier, dit komt voort uit ervaringen en diepe overtuigingen uit het verleden. Het zijn vertrouwde gevoelens die continu dezelfde gedachten aandrijven.

Je neurocircuits, biologie, chemie, fysiologie en genetische expressie zal altijd overeenkomen aan hoe jij handelt denkt en voelt. Je snapt dat dit tevens je persoonlijkheid creëert. Je kunt dit vergelijken met de hond die kwijlt van tevoren bij zijn eten. De hond wordt geprikkeld door de geur en het kwijlen gaat automatisch. Bij ons is dat ook zo. Bepaalde triggers worden geprikkeld door de omgeving en vervolgens volgen alle automatische gedachten, emoties en handelen. Dat betekent dat we elke dag steeds weer dezelfde gedachten denken en daardoor dezelfde ervaringen creëren. Kortom, je blijft op dezelfde mindset hangen door de kracht van herhaling.

Als jij een nieuwe ervaring (realiteit) wil creëren zal je moeten stoppen met waaraan je hebt gedacht. Dan kan je de kracht vna herhaling weer gebruiken. Op deze manier kan je een nieuwe mindset creëren. De meesten onder ons weten dat je met positieve suggesties en verklaringen de regie over je gedachten en handelen terug kunt krijgen. Het is niet makkelijk om jezelf hierin te coachen. Echter, velen stoppen al na een paar keer oefenen, omdat zij geen resultaat zien. 

Daarom is de wet van herhaling zo belangrijk. Als je namelijk bepaalde nieuwe informatie, zoals positieve verklaringen, niet consequent herhaalt, worden die nieuwe circuits helaas na een paar dagen weer uit elkaar gedreven. Wanneer je de essentiële verklaring(en) wel consequent herhaalt begint deze informatie je hersenen opnieuw te bedraden. Je moet het zoveel herhalen totdat het ook het lichaam neuro-chemisch conditioneert (gevoelens), zodat lichaam en geest samenwerken. De nieuwe conditionering zal opeens volledig in je bewustzijn en onderbewustzijn zijn verzadigd. Het gevolg hiervan is dat het een feit is geworden dat die mogelijkheid of het idee (de positieve suggestie of verklaring) waarheid wordt. Je zal er automatisch adequaat naar handelen. Het is jouw nieuwe mindset casu quo zijnsstaat geworden.

Met andere woorden: het wordt een onderbewust gedrag, dus een automatisch iets, je nieuwe persoonlijkheid is een tweede natuur geworden. En met je nieuwe mindset creëer je een nieuwe realiteit.

Waarom de wet van herhaling?

Alle grote successen worden voorafgegaan met een specifieke mindset. Deze mindset is gericht op één specifiek en duidelijk omschreven doel. Het ziet er naar uit, omdat wij zoveel beperkende gedachten hebben verzameld in de loop der jaren, dat we continue moeten herhalen wat we willen veranderen in onszelf. Hier wordt mee bedoelt dat je bewust stopt met je automatische gedachten en jezelf afvraagt: ‘wat denk ik nu? Staan deze gedachten in lijn met mijn doelen? Hoe kan ik mijn gedachten veranderen zodat het wel een verandering teweegbrengt’. Met het herhalen van positieve gedachten en verklaringen wordt het op een gegeven moment onderdeel van je mindset. Je hebt een positieve verklaring geprogrammeerd in je onderbewustzijn. Het gevolg hiervan is dat je automatisch hiernaar gaat handelen en de bijpassende ervaring zal jou altijd vinden. Daarom is de wet van herhaling zo belangrijk.

Wetenschappelijke onderbouwing mbt de kracht van herhaling

Uit onderzoek blijkt, dat door gericht aandacht te geven aan een specifiek doel middels de kracht van verklaringen herhaaldelijk toe te passen, de hersenen duidelijk worden geactiveerd. Je hersenen zullen nieuwe combinaties uitvoeren en een andere volgorde aandrijven. Het is net als fitness of fietsen, een nieuwe vaardigheid leren. Dit betekent dus dat als we steeds één specifieke denkwijze herhalen je je mind herprogrammeert. Dit sorteert volledige effect op het realiseren van je doelen. Steeds als je iets nieuws leert zal jij nieuwe neurologische verbindingen (netwerken) in je hersenen activeren en daarbij dus nieuwe situaties en reacties in je leven creëren. Dit komt omdat wanneer je echt voelt dat een nieuwe overtuiging een nieuwe mindset oftewel zijnshouding heeft gecreëerd, de passende nieuwe ervaring jou altijd zal vinden. Het hele artikel kun je lezen in mijn publicatie in Womagazine. Lees verder.

Ander nieuws

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor het  (online)masterjaarprogramma. Je leert mindsets, vaardigheden en kennis om een groot succes te worden in het realiseren van je doelen. In voornoemde programma gaan we onder andere de wet van herhaling (nieuwe denkwijze en gedrag) inzetten. 

Hoe werkt het? Ik ga het je allemaal uitleggen in het Masterprogramma. 

Je gaat leren: 

  • Hoe je snel een nieuwe mindset creëert
  • Hoe jij vertrouwen en rust blijft houden
  • Hoe ijzersterke wetten werken en waarom deze altijd leiden tot verandering en groei
  • Hoe jij patronen en slechte gewoonten kunt doorbreken
  • Hoe de wetenschap van het denken werkt
  • Hoe jij je je eigen potentieel beschikbaar kan maken voor nieuwe resultaten

Bij deze nodig ik jou uit voor mijn masterprogramma. Stuur een reply op deze mail als je interesse hebt en serieus naar een higher level wilt.

Op een Masterjaar!

Hartelijke groet,

Petra van den Berg
______________________________________________________________________

Waarom wachten? Waarop wachten? Er zijn nog instapmogelijkheden voor het 1 -op- 1 masterjaarprogramma. Ja, ik meld mij aan voor een strategie call.

Overige vragen?

Wij ondersteunen je graag. Vraag meer info aan via PMC@petravandenberg.com

Train je brein: petravandenberg.com

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30