De wet van verbinding verrijkt je mindset

Eén van de belangrijkste wetten die we in dit vakgebied onderwijzen, is hoe je kunt creëren vanuit je innerlijk. Dit innerlijk is namelijk verbonden met het veld. Het onzichtbare veld van frequentie. In feite is het energie dat de binnenwereld en buitenwereld met elkaar verbindt Dit energieveld bestaat binnen en buiten onze zintuigen en geeft uitdrukking aan onze driedimensionale realiteit. 

Om je te helpen heb ik een wet ontwikkeld die jou simpelweg op weg helpt en je het inzicht geeft waarom leren en nieuwe informatie vergaren zo belangrijk is. Aangezien wanneer jij je energie verandert, middels bijvoorbeeld nieuwe informatie te integreren, of iets in jezelf aanpast, je je leven verandert. 

Je kunt kiezen welke stimulans je wilt gebruiken om je doelen te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan mediteren, nieuwe informatie vergaren, positieve verklaringen eigen maken, visualiseren. 

Deze wet is te gebruiken zowel zakelijk als voor privédoeleinden. Lees ook het artikel in WoMagazine. En healthy lifestyle magazine voor gezondheid en succes.

De wet van verbinding

De wet van verbinding is het domein waar wij oude informatie gebruiken om nieuwe informatie vast te leggen in de hersenen.

Het verbindingsprincipe is eigenlijk een wet die zegt dat wanneer we nieuwe informatie leren dit gekoppeld wordt aan oude informatie. We gebruiken dus oude informatie om nieuwe informatie eigen te maken en te begrijpen.

Hierdoor worden oude circuits in de hersenen opnieuw gebruikt om uit te breiden en om nieuwe te bouwen. Je herinneringen worden als het ware benut om nieuwe herinneringen te maken. Je gaat hetgeen wat vertrouwd voor je is benutten om het nieuwe (onbekende) te leren en eigen te maken.

Hierdoor zullen nieuwe vormen van gedachten ontstaan. Uiteindelijk ga je het geheel wat is opgeslagen in je hersenen, de nieuwe verbindingen, gebruiken om een nieuwe toekomst te creëren.

Wat zegt de wet van verbinding?

Deze wet is een koppelingswet van de wet van herhaling. De wet van herhaling ontwikkelt nieuwe verrijkte verbindingen. Dit kan je doen door de nieuwe informatie te herhalen bijvoorbeeld door te lezen of verklaringen dagelijks te herhalen. Hierdoor ontwikkel je een bijpassende gedachte en gevoel. Dit betekent dat wanneer je de informatie blijft herhalen, het vertrouwd voor je wordt. Het hoort bij je. Het wordt iets natuurlijks voor je, bewust en onbewust.

Waarom op cellulaire niveau?

Wij kunnen zelf energie trekken uit het grotere veld wat ons leven ondersteunt. Dit komt doordat wij onze hersenverbindingen zelf kunnen veranderen en geluk in zaken en privé optimaliseren.

Denk hierbij vooral aan het simpele feit: jouw blauwdruk zal jouw toekomst bepalen. Om een verandering en nieuwe toekomst permanent te maken moet het echt op cellulaire fundering gebeuren. De verbindingen in je hersenen moet worden aangepast.

Casestudie

Ooit had ik een cliënt, Leonie. Zij werkte voor een organisatie van de overheid en gaf leiding aan 20 medewerksters. Leonie worstelde met onzekerheden en gebrek aan zelfvertrouwen.

In het verleden had zij als kind boulimia gehad, hoewel zij dacht daarvan af te zijn, bekroop haar steeds meer een gevoel van onrust en oude gedachten uit het verleden en eten. Ondanks teleurstellende pogingen was het haar niet gelukt om dit goed op te lossen.

Zij was een perfectionist en daardoor merkte ze dat onrustige en onzekere lege onwaardige gevoel weer kreeg, welke ze in haar jeugd had ervaren. Leonie functioneerde goed en kon dingen goed verbloemen, alhoewel ze haar team soms voor haar gevoel niet onder controle kreeg. Het gevoel wat daarmee geassocieerd werd was haar onzekerheid en angst dat ze haar leuke baan kon verliezen.

Het effect van de wet van verbinding

Wij hebben samen eerst gesproken over haar onzekerheid en haar gevoelens en associatie met het verleden. Deze oude patronen die oppopten en nog in haar hersenen waren opgeslagen waren nodig om nieuwe informatie te vergaren en het nieuwe te begrijpen en vast te leggen.

Vervolgens heb ik haar geleerd hoe ze kon aanvaarden en accepteren, zodat er echt geheeld kon worden. Tevens werd geleerd hoe bepaalde wetten werkte die van toepassing op haar vraagstuk waren. Hierdoor werden haar hersenen verrijkt met nieuwe informatie die Leonie koppelde aan haar patronen (oude informatie, bestaande verbindingen) uit het verleden. Op deze manier werden er nieuwe verbindingen gemaakt. Oude informatie werd gebruikt om nieuwe bedradingen en circuits aan te leggen en tevens om de hersenen te (her)programmeren.

Leonie begreep uiteindelijk dat zij alleen zelf iets kan veranderen door iets in haarzelf aan te passen. Hierdoor ontstond er een bevrijding en een zelfverzekerd gevoel. Dit, haar inzichten en mind, deze verrijking voor haar leven kan niemand haar afnemen.

Vervolgens heeft zij een paar wetten toegepast en zij heeft diverse integratiesessies gedaan. Dat zijn coaching sessies waarbij we haar mind en onderbewustzijn (lichaam) her-programmeerd middels meditatie, EE behandeling en braintraining. Hierdoor werden haar onzekerheden getransformeerd naar gevoelens van zelfverzekerdheid. Werden haar associaties met de oude patronen van leegte en eten (oud informatie) veranderd naar het nieuwe gevoel van rust, zelfliefde en zelfverzekerdheid.

Zij had zelf het roer in handen genomen en de oude informatie gebruikt om te veranderen waardoor ze veel zelfverzekerder haar team kon aansturen. Haar team werkte veel efficiënter, effectiever en rustiger en ze hadden het leuk met elkaar.

Ten slotte 3 tips hoe jij deze wet onmiddellijk zelf kan toepassen:

  • Waar zou jij meer over willen weten of hoe zou jij willen zijn? Lees er over, zoek rolmodellen. Zorg ervoor dat jij je opent voor nieuwe informatie zodat het jou helpt in het verrijken van je leven.
  • Leer de nieuwe verrijkende informatie uit je hoofd zodat deze in je geest worden verankerd en nieuwe verbindingen ontstaan.
  • Blijf jezelf aanmoedigen om bepaalde nieuwe informatie te lezen. Herhaal lees, herhaal, lees en herhaal.
Bronnen: 1. https://www.ox.ac.uk/news/2021-02-18-research-shows-how-brain-reorganises-old-memories-when-new-ones-are-laid-down

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30