De wet van creatie

De quantum(succes)wet van creatie

Intentie en bewustzijn en onze innerlijke stromingen zijn de echte creatiekrachten die ons leven vormgeven en creëren. Je intentie en bewustzijn dringt door in het veld van alle mogelijkheden (potentieel), het veroorzaakt een coherentie. Als je bewust een positieve emotionele energielading aan de gedachte en bijbehorende handeling toevoegt, zal dit tot een manifestatie leiden. Hier bedoel ik mee positieve gevoelens, gedachten en overtuigingen over een bepaald doel te hebben. Alles in het hier en nu.

Wij zijn altijd aan het creëren, wat je ook denkt of voelt: deze wet is altijd in werking. We kunnen alleen iets creëren van binnen naar buiten. Dus je moet eerst iets in jezelf creëren voordat je het buiten jezelf kunt zien. Zo machtig is onze mentale energie. Deze mentale energie verplaatst zich als het ware nog sneller dan de lichtsnelheid. Deze wet is allesomvattend en alles doordringend. Deze wet is zo krachtig en beïnvloedt alles, dankzij ons denken, voelen en onze acties.

Wat zegt deze wet over creatie?

Indien wij bepaalde omstandigheden willen veranderen kan je deze wet toepassen. Door je denkwijze te veranderen die met een specifieke omstandigheid te maken heeft, creëer je direct een nieuwe gebeurtenis. Wanneer je aan het denken bent, maak je (onzichtbaar) contact en verbinding met gelijkgestemde personen en situaties. Hieruit kun je concluderen dat de geest de oorzaak is en je huidige omstandigheid het gevolg. Voor meer informatie: klik hier voor Succeswet: de wet van frequentie.

Deze wet vertelt je ook dat wanneer je kritiek of vooroordelen hanteert, jij jezelf verbindt met gebeurtenissen of mensen die hetzelfde denken. Dus je begrijpt dat als jij angstig bent of wantrouwig, jij soortgelijke gebeurtenissen in je leven ervaart. Jouw emoties worden dus gespiegeld en daarmee bevestigd. Deze wet zegt dat jij bereid moet zijn om iets in jezelf te willen veranderen. Alleen jij hebt deze macht om energie te veranderen in jezelf en daarmee je leven ten goede te veranderen. Ik heb geen macht over jou, alleen over mezelf. Dus jij moet dit zelf doen.

Als je bijvoorbeeld een organisatie hebt die niet lekker loopt, is het het makkelijkst en voordeligst om een verandering in de denkwijze van jezelf en je werknemers aan te brengen. Wellicht kan je iemand binnenhalen die anderen inspireert en begeleid om een verandering aan te brengen in hun denkwijze. Het gevolg van een nieuwe denkwijze tezamen met een nieuw beleid of strategie zorgen voor een positieve, maar grondige verandering en nieuwe resultaten.

Eerder heb ik een artikel gepubliceerd over energie. Hierin kun je lezen waarom alles wat we uitzenden wordt versterkt, waarna er iets nieuws in je leven wordt gecreëerd.

Wetenschappelijk onderbouwing

Door herhaling van een desbetreffende gedachte worden de neuroverbindingen in je hersenen steeds sterker en krachtiger. Uit onderzoeken is gebleken dat hoe vaker jij een nieuwe gedachte of overtuiging herhaalt of hardop uitspreekt, hoe sneller jouw onderbewustzijn dit voor waar gaat aannemen. Het veroorzaakt als het ware een nieuw patroon en breekt het bekende patroon (het verleden). Dit nieuwe patroon in je hersenen veroorzaakt op haar beurt weer je nieuwe denkwijze. Hierdoor ga je er ook steeds vaker aan denken.

Ons brein is steeds op zoek naar gebeurtenissen die aansluiten bij hetgeen in je onderbewustzijn is opgeslagen. Je snapt dat je hierdoor situaties schept die overeenkomen met jouw nieuwe denkwijze.

Je geeft, door mentale herhaling van een nieuwe gedachte of overtuiging, bewust je brein een opdracht om nieuwe gewenste gebeurtenissen op te sporen en daarmee nieuwe situaties in je leven te creëren. Het kan best vreemd aanvoelen, maar dat komt omdat jij je oude Ik en het verleden (verspilde energie) loslaat. Je verlegt je grenzen en maakt jezelf als het ware klaar voor een nieuwe toekomst.

Een aanrader is het boek van Joe Dispenza, Jij bent Placebo. Hier staan veel wetenschappelijke onderzoeken en voorbeelden in, zodat jij leert begrijpen waarom het zo werkt.

Ten slotte: hoe kan jij de wet van creatie onmiddellijk toepassen?

Alles wat jij wilt creëren dien je bewust een positieve energielading te geven. Als dit niet meteen lukt, doe dan net alsof je die positieve energie al bezit, zo zal je leven duurzaam veranderen. Hierdoor ben je namelijk die sluimerende energie, je ongebruikte potentieel, aan het activeren, zodat deze energie gewicht krijgt en versterkt wordt en daardoor zal jij deze nieuwe realiteit in je leven trekken. 

Bijvoorbeeld: als je een goede relatie wilt, vraag dan aan jezelf wat je wilt van de relatie. Dit synoniem dien je eerst aan jezelf te geven en te zijn, voelen en integreren omdat wij in feite vibrationele wezens zijn. Je snapt dat het dus belangrijk is eerst te visualiseren hoe je wilt dat de relatie eruit zal zien. Voel diep van binnen hoe je het graag zou willen en hoe jij dan bent. Voel dit met positief geladen emoties.

Hoe doe je dit?

Probeer positief over jezelf te zijn, positieve gevoelens te hebben, echt van jezelf te houden, jezelf aan te moedigen, zorg goed voor jezelf en je lichaam. Sowieso: hoe meer jij echt van jezelf en je lichaam leert houden, des te meer zal je ervaren dat alle gebieden in je leven zullen verbeteren. Hoe beter jouw relatie met jezelf is, des te beter je relaties met anderen worden. Wat voel jij wanneer jij een goede relatie hebt? Wat ruik en zie jij? Hoe handel jij dan? Kortom: bekrachtig in jezelf hetgeen wat je graag wilt alsof het al verwezenlijkt is. Het herprogrammeren van negatieve overtuigingen werkt echt zeer effectief.

Start met een suggestie die ondersteunend werkt voor je doel, die de gewenste relatie of wens weerspiegelt. Herhaal bijvoorbeeld: ‘Ik voel me heerlijk’, Ik straal gezondheid uit en ik verdien al het goede’. ‘Ik heb een hele mooie relatie’ of ‘Ik heb het beste met anderen voor’, ‘Ik ben dankbaar voor mijn middelen’. Je zult zien dat er vanzelf oplossingen ontstaan voor bepaalde problemen uit onverwachte hoeken.

Gebruik positieve zinnen, want zoals je uit mijn laatste publicatie kunt lezen, het onderbewustzijn hoort precies wat jij zegt. Dus bijvoorbeeld: ‘Ik wil niet ziek worden’ werkt juist averechts. Hierdoor zul jij juist creëren wat je niet wilt. Je onderbewustzijn hoort namelijk de woorden ‘ziek worden’. Het is echt heel belangrijk je duidelijk te richten op wat je wél wilt. Zeg dus: ‘Ik voel me heerlijk gezond’ of ‘Ik ben gezond en heb een sterk vitaal lichaam’ of ‘Ik ben dankbaar voor al het goede in mijn leven’. Versterk deze affirmaties met vreugde en dankbaarheid.

Last but not least

Richt je aandacht op wat wel goed gaat in je leven. Doordat jij hier je aandacht aan schenkt zal jij deze energie versterken. Tegelijkertijd zal je deze energie in gelijke proporties terugontvangen. Je kent vast de uitspraak: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. 

Elke verandering in je denkwijze, elke nieuwe gedachte en overtuiging die je in het veld van alle mogelijkheden (danwel het universum) stuurt (oftewel die je uitzend) zal een nieuwe realiteit creëren. Met andere woorden: in de plaats van dat je continu oude bekende patronen blijft herhalen, ben jij je hersenen aan het voorbereiden op een nieuwe toekomst. 

Succes en zorg goed voor jezelf!

Hartelijke groet,

Petra M.C. van den Berg

__________________________________________________

Wil jij of vrienden of collega’s van jou mijn artikelen per e-mail ontvangen? INSCHRIJVEN. Tevens krijg jij dan de belangrijkste quantum(succes)wetten met uitleg GRATIS cadeau. 

Geïnteresseerd in mijn boek, Dankjewel én leef winstgevend? Quantumdenken brengt ook jou, geluk, gezondheid én succes. Bestel boek.

PMC’s quantum(succes)wetten biedt masterclasses en online 1 -op- 1 coachingstrajecten aan. Deze zijn gebaseerd op diepgaande kennis van intelligente (succes)wetten. Uit ervaring én onderzoek weten wij dat deze kennis jou in je kracht zal zetten. Door coaching leer jij de wetten nog beter en sneller begrijpen. Je leert ze toepassen en integreren in je (werk)leven. Dit levert je verbluffende winstgevende resultaten op! 

Online trainingen en coachingstrajecten voor bedrijven, teams en organisaties zijn ook mogelijk. (Geef je wensen aan per email.)

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30