De ijzersterke (succes)wet van handeling

Beste lezer,

In mijn eerder besproken wetten is beetje bij beetje duidelijk naar voren gekomen dat bewust actie ondernemen heel belangrijk is. Vandaar dat ik nog één zeer belangrijke wet heb ontwikkeld: de wet van handeling. 

Een idee en/of wens kan je alleen met al je innerlijke en fysieke kwaliteiten waarmaken. Zonder doelbewuste handelingen kan het bouwproject nooit een mooi gebouw worden. Hier bedoel ik mee dat indien je geen gerichte actie onderneemt, jouw intentie niet snel gemanifesteerd zal worden. Dit komt omdat er geen handelingsenergie aan de intentie wordt gevoegd. Met een fysieke handeling wordt er energie aan je intentie toegevoegd, waardoor het ongemanifesteerde (een mogelijkheid in het verenigd veld) een flink stootje krijgt om manifest te worden. Met manifest bedoel ik overigens dat je doel als resultaat zichtbaar wordt gemaakt in je leven. 

In een eerdere publicatie over de De wet van creatie leg ik je uit dat je intentie en bewustzijn doordringen in het veld van alle mogelijkheden (potentieel). Het veroorzaakt een coherentie in het onzichtbare gebied en een gewenste mogelijkheid. Als je bewust een positieve emotionele energielading aan de gedachte en bijbehorende fysieke handeling toevoegt, zal dit tot een zichtbare manifestatie leiden. Voorts activeer jij hiermee de frontaalkwab in je brein. Hier kom ik later in dit artikel op terug.

De wet van handeling is dus een soort schakelwet. Het is precies de overgangswet die de mogelijkheid verbindt tussen intentie en manifestatie. Een desbetreffende handeling dient afgestemd te zijn op je intentie, gedachten en doelen. Dit geeft een impact en een krachtig rimpeleffect in het gehele verenigd veld. Je snapt dus dat de trillingen eigenlijk als magneten fungeren die één geheel vormen. 

In mijn nieuwe boek zal ik hier dieper op ingaan en kan je hier meer over lezen. Voor nu ga ik graag verder met de wet van handeling. 

Wat zegt deze wet?

Dat intenties, (beelden c.q. gedachtes) visualiseren en de juiste ondersteunende overtuigingen (en woorden) gevolgen hebben en als mogelijkheden ontstaan in het verenigd veld. Dit zijn de beginpunten en beginhandelingen op het pad voor verandering. Als je hier een fysieke handeling aan toevoegt is het compleet, ook op het zichtbare niveau. De oorzaak is de geest en het gevolg is je huidige situatie. Mentale actie en fysieke actie veroorzaken een nieuwe realiteit of situatie in je huidige leven. Eén doelgerichte handeling bovenop de mentale handelingen veroorzaakt dus een reeks aan gevolgreacties.

Als ik bijvoorbeeld een bepaald bouwproject leid dan is mijn intentie om dit project te leiden de onzichtbare oorzaak. Hiervan is het bouwen van het pand (het doen) het zichtbare gevolg en dat manifesteert zich in het volledige pand. 

Deze wet vertelt je ook dat jij het zelf dient te doen en toe te passen. Wat wil jij loslaten? Wat wil jij graag in je leven? Wat kun jij zelf nu al op een prettige manier voor jezelf doen? Waar zit jij nog aan vastgeroest? Wat wil jij in jouw bedrijf veranderen? Welke beperkte overtuigingen heb jij? 

En dan de allerbelangrijkste vraag: ben jij bereid handelingen (zowel mentale als fysieke) te verrichten die veranderingen zullen bewerkstelligen? Denk hierbij aan al je gereedschappen (gedachten en overtuigingen en geloofssuggesties) die je gratis ter beschikking hebt. 

Begripsdenken

Wat kan je doen als je bijvoorbeeld een onderneming hebt die niet lekker loopt? Je intentie zal misschien zijn dat je een betere structuur binnen je bedrijf wilt creëren. Welke overtuigingen dien jij dan te hebben? Start eens met: ik ben er dankbaar voor dat het steeds beter loopt met mijn bedrijf. Of nog beter: formuleer de zin zo alsof het lijkt alsof dit al zo is. Je snapt inmiddels dat wat je uitzendt (oorzaak) bij je terugkomt (gevolg). Dus begin met de juiste woordkeuze: ik heb een succesvol bedrijf met een goede structuur en strategie. Je gaat voorbij je beperkende overtuigingen en je kiest dus bewust woorden (begripsdenken: het domein van taal en woordkeuze) die jou helpen om iets nieuws te creëren, iets wat jij wilt. Weet dat beperkende overtuigingen alleen maar in je hoofd zitten; de realiteit is echter anders. 

Beelddenken

Waaraan jij aandacht geeft, daarheen stroomt de energie. Dit kan je ook bevorderen door heel bewust bepaalde beelden voor je te zien. Zie dus ook echt voor je dat je bedrijf lekker loopt en succesvol is (hoe voel je je en wat ervaar je als dit echt zo zou zijn?). Dit is dus de mentale onzichtbare handeling. Je creëert bewust gedachten (beelddenken: een visuele manier van denken, dus in beelden en ervaringen) die jou ondersteunen in je doel. Daarnaast ga je gericht fysieke actie ondernemen in het zichtbare veld. Je kan bijvoorbeeld een nieuw strategisch plan maken of een buitenstaander om hulp vragen die je onderneming herstructureert of je kan bepaalde doelgerichte trajecten oppakken die jouw onderneming ondersteunen om succesvol te worden. Of je kan een cursus volgen of doelgerichte reclame en marketing maken.

Voorbeeld

Nog een voorbeeld van mezelf: ik kan bijvoorbeeld continu affirmeren (een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven) dat ik een sterk immuunsysteem heb. In gedachten zie ik beelden van mezelf met een krachtig, sterk en gezond lichaam. Dit neem ik bewust waar in mezelf. Hierbij is het natuurlijk ook heel belangrijk om ernaar te handelen. Dus ook daadwerkelijk fysiek te bewegen en te sporten en tevens op gezonde voeding te letten. Dit alles versterkt elkaar om nieuwe circuits aan te leggen in de hersenen zodat de realiteit zich ook echt zichtbaar maakt, zowel in het lichaam als in het leven.

Wetenschappelijke onderbouwing

Uit onderzoek blijkt dat door gericht aandacht geven aan een specifiek doel middels mediatie (is overigens ook een handeling) de frontale kwab duidelijk wordt geactiveerd. Voorts kwam uit ditzelfde onderzoek naar boven dat dit gewoon een vaardigheid is die net zoals fitness of golf is te leren. Dit betekent dus dat als we steeds meer oefenen om waar te nemen en gericht aandacht te geven aan iets, middels mediatie en visualisatie, wat we graag willen of wie we willen zijn, dit effect heeft op de buitenwereld. 

De frontale kwab is in feite de werkplaats en de leider voor het creëren van nieuwe situaties en verandering. De overige delen van het brein volgen de leider. Het is de verzamelplek van informatie om een nieuwe zijnstoestand op te wekken. Vervolgens creëer je met een nieuwe zijnstoestand nieuwe situaties in je leven. Hier zal ik nu niet verder op ingaan.

Geloof

De binnenwereld heeft te allen tijde een effect op de buitenwereld. Zodra je dit gelooft ga jij je frontale kwab adequaat en doelmatig gebruiken. Zolang je blijft geloven dat je buitenwereld echt is en de innerlijke wereld weinig toevoegt zal je altijd dezelfde dagelijkse neurologische verbindingen (netwerken) c.q. synapsen in je hersenen gebruiken en daarbij dus continu dezelfde situaties en reacties in je leven creëren. In deze samenleving leven de meesten in een omgekeerde wereld. Onze binnenwereld (en actie en passend gedrag) is namelijk de echte wereld en tevens de oorzaak om iets positief nieuws te creëren in het leven.

Graag nodig ik je van harte uit om eens deze link te bekijken: http://www.skillfulaction.com/pdf/Scans%20of%20Monks.pdf

Dit onderzoek van Scans of Monks’ Brains Show Meditation Alters Structure, Functioningtoont aan dat veranderingen daadwerkelijk worden bewerkstelligd door mentale trainingen. Deze publicatie is al in 2004 gepubliceerd in The Wall Street Journal.

Vind je het lastig om te handelen? Dan kan dit gratis webinar op 11 januari a.s. je wellicht helpen. ‘Goede voornemens waarmaken: maak een LIFE RESET in 2022’. Klik voor meer informatie op LIVE webinar. GRATIS WEBINAR.

Succes en zorg goed voor jezelf!

Hartelijke groet,

Petra van den Berg

—————————–

Zit jij met een zakelijke vraagstuk of een persoonlijke issue? Wil jij graag een strategiesessie zodat wij samen kunnen kijken welke wet jij het beste slim kunt inzetten en toepassen? Ook al gaat het goed. Het is altijd effectief om te kijken wat je beter zou kunnen doen. 

Een afspraak kunnen we online doen en inplannen, echter ook op locatie met inachtneming van de regels van de overheid.

Mijn speciale aanbod voor jou is nu 20% korting op alle VIP-arrangementen (zie op mijn website onder het kopje aanbod) https://www.petravandenberg.com/aankomende-quantum-classen-training-en-coaching-trajecten/ en ook op alle andere tarieven. Boek wel snel je arrangement want dit aanbod geldt namelijk t/m 15 december 2020.

Vragen? Stuur mij gerust een mail: PMC@petravandenberg.com

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30