Conditionering: conditioneer je brein voor geluk en succes

Een tijdje geleden had ik een gesprek met een cliënt die zei: ‘Je weet nooit wat er op je pad komt.’ Deze uitspraak is een gevolg van conditionering. Want als je de juiste MultiLaw (MultiLaws zijn wetten die je leiden naar groei en geluk) goed toepast, conditioneer je jezelf juist zo, dat je wél weet wat op je pad komt. Je hebt het immers al gevoeld, innerlijk ervaren en gepland.

Wat zegt de wet van condionering?

Deze wet zegt dat een conditionering je altijd zal blijven volgen en weerspiegelen in je leven. Het is een absolute wet. Dat wil zeggen dat een conditionering direct associaties en herinneringen opwekt, en ook onmiddellijk een overeenkomstig effect sorteert in je leven. Je kijkt vanuit je conditionering, dus door een bril je leven in, en dit bepaalt hoe jij de werkelijkheid ziet. Deze wet impliceert ook dat jij beperkt kunt worden door een conditionering, omdat jij jezelf hiermee hebt vereenzelvigd, waardoor je het jezelf onnodig moeilijk kunt maken.

Elke nieuwe gebeurtenis die je meemaakt wordt vaak met het verleden geassocieerd. Je bent geconditioneerd om telkens op dezelfde manier als in het verleden te reageren. Hierdoor komt het verleden continu terug voor een tikje op je schouder: ‘Hi, ik ben er ook nog!’ Je snapt dat wanneer je het verleden hebt verwerkt en bepaalde conditioneringen hebt kunnen veranderen, je in het nu veel alerter kan reageren op bepaalde gebeurtenissen en scherper bent op wat je wilt creëren.

Deze wet zegt ook dat we elke conditionering kunnen veranderen, door bewust naar jezelf te gaan kijken. Het is zonde dat we het in ons leven zo ingewikkeld maken, terwijl het in lijn leven met succeswetten veel kortere wegen veroorzaakt. Je kunt dan veel sneller een positief resultaat bereiken. Deze wetten begeleiden mij al jaren persoonlijk en uit ervaring weet ik dat de wet van de minste actie in combinatie met de wet van conditionering altijd in werking is. De wet van de minste actie is overigens net zo efficiënt als de natuur: met zo min mogelijk inspanning, kun je resultaten bereiken. Dan moet je wel in de stilte en diepte van je geest willen duiken en naar je zelf durven kijken. Het is ons geboorterecht om met elkaar in gelukzaligheid en liefde te leven.

Waar komt een conditionering vandaan?

Vanaf het moment dat je geboren wordt, vindt conditionering plaats. Door de manier waarop jouw verzorgers met je omgaan, ontwikkel jij bepaalde gedachten over gebeurtenissen. Ook ga je geloven in dat wat je veel om je heen hoort, bijvoorbeeld door berichten die je hoort in de media of die je hebt gelezen, of door wat je van leraren en vrienden hebt gehoord. Ook kan je door je ervaringen geconditioneerd worden. Bijvoorbeeld als je een vervelende ervaring hebt gehad op school of als je als kind bent gepest. Je kunt ook door reclames en politieke en maatschappelijke overtuigingen geconditioneerd raken.

Je leert door middel van ervaringen uit het verleden, informatie die je ontvangt en door overtuigingen. Als mens laten we normaliter toe dat meningen en overtuigingen opkomen, maar in feite zijn het overblijfselen en pop-ups van het verleden en DNA van je ouders en voorouders. Denk hierbij aan hun vastgeroeste overtuigingen. Verklaringsmodellen van de vedische wijsheidstradities noemen ze het ook wel ‘karmische indrukken’.

Het is als een cassettebandje, die herhalend afspeelt, die steeds weer dezelfde boodschap uitzendt. Alleen jijzelf hebt de capaciteit het cassettebandje te overschrijven en hierdoor je automatische programma te wijzigen.

Zo kan je geconditioneerd zijn dat de toekomst niet te voorspellen is. Dat je altijd last zult hebben van onverwachte gebeurtenissen of dat je altijd pech zult hebben. Ook kan je je lichaam geconditioneerd zijn op ziek worden. Conditionering bestuurt dus je hele leven en heeft effect op alle resultaten die je nu boekt. Het veranderen van alleen maar deze overtuiging, dus je oude conditionering, kan al een enorm effect en verschil maken in de resultaten die je creëert in je huidige leven, op welk gebied dan ook.

Als je gelooft dat je altijd pech zult hebben, is dat ook wat je gaat zien en meemaken, je werkt er zelfs aan mee.

Conditionering heeft namelijk ook te maken met je gedrag. Als je iets doet en je krijgt positieve feedback, ga je dat vaker doen. Als je iets doet en je krijgt negatieve feedback, dan ga je daarmee stoppen[1].

Ook de cultuur waarin je opgroeit zorgt voor een zekere mate van conditionering. Afhankelijk van gedragsnormen in een cultuur krijg je afhankelijk van wat je doet positieve of negatieve feedback[2].

Conditionering van het lichaam

Het zit niet alleen in het hoofd waardoor we blijven hangen in een conditionering. Onbewust richten we het lichaam zo in dat het lichaam ons leven regeert. Het lichaam is zo onbewust krachtig geconditioneerd dat het ons naar een steeds dezelfde toekomst brengt. Dit komt omdat alle herinneringen en automatische programma’s in het celgeheugen van het lichaam ligt opgeslagen.

Ik zal je een voorbeeld van mezelf geven. Jaren geleden wilde ik stoppen met ‘s morgens gelijk te starten met koffie. Jarenlang werd ik namelijk elke ochtend wakker met automatisch hetzelfde onbewuste gedrag en handeling: koffie. Mijn lichaam was zo goed geworden in het anticiperen op deze ochtendhandeling dat terwijl ik gestopt was, het lichaam nog steeds onbewust en automatisch naar het koffiezetapparaat liep. Ondanks dat ik een heel ander voornemen had, was mijn lichaam zo sterk geconditioneerd, dat deze toch de regie nam om steeds dezelfde routine te blijven volgen. De koffie smaakte mij niet eens meer…

Maar het goede nieuws is dat we kunnen oefenen om het lichaam op zo’n manier te conditioneren dat het resoneert met de toekomst die je wenst. Je kunt automatische gewoonten afleren. Je leert je aandacht te plaatsen op een nieuwe gebeurtenis en maakt de juiste keuzes die je gewenste gebeurtenis ondersteunen. Aansluitend maak je een plan voor jezelf, over hoe jij wilt zijn en hoe jij je wilt gedragen en welke beslissingen je moet nemen om onderdeel van de nieuwe gebeurtenis te worden. Dit kan je doen door middel van quantummeditatie.

Onhandige conditionering

Ik schreef dat ook de cultuur waarin je opgroeit je een zekere mate van conditionering geeft. Dit is op zich nog een relatief logische conditionering, maar helaas kan je ook een meer negatieve conditionering krijgen, zoals:

Dat je alleen gelukkig kan zijn met geld.

Dat je niet goed genoeg bent.

Dat je dik bent en dat altijd zal zijn.

Dat je dom bent.

Dit is ontzettend jammer, want dit soort conditionering is een rem op je eigen ontwikkeling en op je gevoelens van geluk en succes. Dit zorgt voor angsten en daardoor neem je geen actie als een kans op geluk of ander succes zich voordoet.

Misschien zie je die kans hierdoor niet eens, omdat je er niet meer naar op zoek bent. Misschien ben je wel zo geconditioneerd dat je denkt dat kansen toch geen affectie of iets anders positiefs opleveren.

Jezelf opnieuw conditioneren

Gelukkig hangt je hele leven niet af van de conditionering uit je jeugd. Je kunt jezelf opnieuw conditioneren, met als resultaat nog meer geluk en succes. Je kiest dus voor een overtuiging die resoneert met de resultaten die je wilt behalen.

Onderzoek geeft ook aan dat wanneer je jezelf kunt zijn, dit vaak bijdraagt aan succes en dat succes bijdraagt aan meer jezelf kunnen zijn. Succes wordt vaak bereikt door mensen die ergens mee bezig zijn waar ze interesse in hebben[3].

Werken omdat het moet gaat je dus niet per se succesvol maken.

Werken omdat je het leuk vindt, gaat meer bijdragen aan succes.

Je kunt jezelf dagelijks conditioneren door bijvoorbeeld dagelijks te mediteren en tijdens de meditatie te visualiseren wat je wilt bereiken in het leven.

Vervolgens kan je ook affirmaties herhalen, zoals:

Ik kan alles met plezier bereiken.

Alles wat ik kan bedenken, komt naar mij toe.

Ik ben goed genoeg, precies zoals ik ben.

Kansen en mogelijkheden zijn overal.

Dit zijn voorbeelden, als je coaching krijgt in de MultiLaws kan je persoonlijke affirmaties krijgen die jou helpen met de conditionering voor het behalen van jouw succesdoelen.

Wil je meer weten over de kracht van je gedachten en het bereiken van gelukkig succes? Neem vrijblijvend contact met me op.


[1] https://www.psychologistworld.com/memory/conditioning-intro

[2] https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/104438945803900601?journalCode=fisd

[3] https://www.ceeol.com/search/article-detail?id=14530

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30