Coach: Business hoeft niet druk te zijn

Als je kijkt naar het woord business en dit vertaalt naar het Nederlands, dan zegt het iets over “drukheid”, busy is namelijk dat je druk bezig bent. Een coach voor business helpt je vaak om het nog drukker te krijgen, maar wat als je al heel succesvol bent, en toch niet helemaal happy bent met je werk of je business?

In dat geval kan je een business coach gebruiken die je helpt om geen druk van je werk te voelen, zodat het lekker kan flowen. Het voelt dan niet meer als drukheid, maar als een (leuke) bezigheid.

Voor de business coaching maak ik gebruik van PMC’s succeswetten.

PMC’s succeswetten gaan bijvoorbeeld over meer dan alleen zakelijk succes, het gaat om het bereiken van succes en je daarbij goed voelen. Natuurlijk blijft werk werk, maar als je er spanning door ervaart is het niet leuk en dat merk je ook in je succes. Deze succeswetten helpen je om je goed te voelen met je werk en dat zal je personeel of andere mensen die je helpen met je bedrijf ook merken.  

Je goed voelen kan op 2 manieren. Er zijn zelfs 2 termen voor bedacht, namelijk je hedonistisch welzijn en je eudaimonistisch welzijn. Je hedonistisch welzijn is welzijn dat is gecreëerd door dingen te doen waar je je goed door voelt, zoals het kijken van een leuke film, afspreken met vrienden, iets leuks doen met je partner.

Je eudaimonistisch welzijn is welzijn dat is gecreëerd doordat je je goed voelt over wie je bent en wat je doet. Je voelt je goed omdat je jezelf ontwikkelt en goed voor jezelf zorgt[1].

Nu blijkt uit onderzoek dat bedrijfseigenaren die zich vooral gelukkig voelen door de laatste vorm van welzijn vaker pro-actief zijn. Die ondernemen dus meer en zouden daardoor logischerwijs ook succesvoller zijn[2].

Coach: Business is zelfontplooiing

Als je bijvoorbeeld merkt dat die ene film kijken niet meer werkt om je goed te voelen en je je dus eigenlijk 24/7 niet geweldig voelt, terwijl je wel een zekere mate van succes hebt, dan is het tijd om te kijken naar eudaimonisme[3], naar welzijn door zelfontplooiing.

Een van de eerste stappen waarmee je geholpen wordt is dat we een kijkje nemen in je gedachtewereld. Hoe denk je over je werk? Hoe denk je over de mensen die je helpen met je bedrijf? Je gedachten hebben namelijk veel invloed op hoe jij je voelt en op wat jij daardoor doet. Ze hebben dus veel invloed op wat jij (kunt) creëren en op in hoeverre jij jezelf kunt ontplooien.

Dit is een van de mooiste reizen in je leven die je kan maken, want je gaat niet alleen aan de slag met je gedachten, maar ook met je brein. Je gaat nieuwe verbindingen maken waardoor je eenvoudiger tot oplossingen kunt komen. Problemen in je bedrijf (en zelfs in je privé leven) die nu voor stress zorgen ga je op een andere manier bekijken waardoor je ze sneller kunt oplossen.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.


Bronnen:

[1] https://www.futurelearn.com/info/courses/introduction-to-work-and-wellbeing-at-work/0/steps/87894

[2] https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1111/j.1540-6520.2011.00490.x

[3] https://www.ensie.nl/lexicon-van-de-ethiek/eudaimonisme

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30