Bij bewustwording kan je ook denken aan een rechter of mediator

De quantum (succes)wet van bewustzijn: Een rechter biedt soms hulp.

Bewustzijn is een domein waar alle innerlijke stromingen (gedachten, emoties, geprogrammeerde routines en gedragingen, gevoelens, opvattingen, gewoonten, routinematige reacties, herinneringen en overtuigingen) in voortvloeien. In feite is bewustzijn onze geest. Het is potentieel, het veld van mogelijkheden. Het heeft geen begin en geen einde. Het is er altijd. Bewustzijn is oneindig en maakt geen deel uit van tijd en ruimte. 

Ieder mens is uniek. De één heeft een hoog bewustzijn en de ander bevat een lager bewustzijn.

Bewustzijn is in feite pure intelligentie, een soort basis op het niveau van de ziel. Uit het bewustzijn komt vanzelf informatie en creatie naar boven borrelen. Het stuurt ons continu boodschappen via beelden, inzichten, instinct en intuitie. Als een soort pop-ups krijg je beelden of ingevingen naar boven. Denk in de puurste vorm van bewustzijn aan: helderziendheid, helderwetendheid en helder voelen. Hoe meer je verbinding krijgt met je innerlijke zelf, zuivere kracht en je potentieel, hoe meer jij je bewustzijn verruimt. 

Alles ontstaat dus in ons bewustzijn. Dit betekent dat je denkvermogen in jou is. Jij bent niet je denkvermogen. En het betekent dat je lichaam in jou is ontstaan, je bent niet je lichaam. Kortom de wereld is in jou. Ook de natuur bestaat in onszelf. Ze bestaat niet buiten ons. Indien je je leert afstemmen op je natuur, de beweging van energie en harmonie, dan zal je de flow en synchroniteit ervaren. Dit betekent dat alles je precies toevalt wanneer jij het nodig hebt of eraan denkt. Zie het als een soort schakelingen, oftewel bevestigingen, die alleen jijzelf van binnen naar buiten kunt creëren. Je kan het ook zo zien: het bewustzijn organiseert via jouw brein de best mogelijke uitkomsten bij iedere gebeurtenis. Deze uitkomsten komen overeen met jouw innerlijke stromingen oftewel mindset. Verzet jij je tegen de natuurlijke stromingen (flow of synchroniteit) dan zul je stagnatie en weerstand tegenkomen.

De mysticus Rumi zei: ‘Je bent niet de druppel in de oceaan, je bent de oceaan in de druppel’.

Dit komt omdat alles in jezelf ontstaat door je bewustzijn. Je bewustzijn heeft invloed op materie, situaties en op energie. Bewustzijn is energie en energie heeft bewustzijn. Volgens het kwantummodel zijn we op het meest elementaire niveau energie met bewustzijn. Door bewustzijn doe je ervaringen op.

Wat zegt deze wet?

De wet van bewustzijn is een hoofdwet, een leidende wet. Het is een absolute wet. Dit betekent dat bewustzijn altijd evenwicht zoekt en continu alle delen samenvoegt tot één geheel. In feite spant het hele universum continu samen om ons te laten bestaan. De delen die niet bewust zijn worden ook samengevoegd. Bij de meesten is namelijk 95% van het gedrag onbewust. Het gedrag wordt automatisch gestuurd door omgevingsfactoren en ingesleten conditioneringen en responsen. De basis van onze hersenen zijn gevormd door het oeroude reptielenbrein. Dit brein is ruim 300 miljoen jaar oud. Door je eigen gedrag te observeren en te erkennen kun je meten hoe hoog of ruim je bewustzijn is. Hiermee kun jij je trilling (dus bewustzijn) weer verhogen. 

Een voorbeeld

Jake geloofde in zijn vermogen om zelf gewenste doelen sneller te manifesteren door zijn mindset. Echter, hij is iemand die continu het gevoel heeft dat alles fout gaat en onbewust hanteerde hij daardoor een ongeloof in zichzelf. Door dit gevoel trok hij ook continu minder leuke omstandigheden aan in zijn leven. Dit gedrag kwam voort uit zijn verleden, waarmee hij al heel lang aan het worstelen was. Ons gedrag wordt namelijk bepaald door bewustzijn. Jake koesterde ondertussen weerstand, had conflicten met anderen en voelde zich gefrustreerd. Hierdoor verruimde hij zijn bewustzijn niet. In tegendeel, zijn geloof had geen enkel positief effect op zijn doelen, omdat zijn reptielenbrein automatisch en onbewust reageerde (instinctief). Het reptielenbrein onthoudt niet en denkt niet mee, het reageert altijd direct automatisch. Het reptielenbrein wil continu met alles in zijn comfortzone blijven. Ons reptielenbrein is zo krachtig dat het buiten je bewuste geloof functioneert. 

Toen Jake zich eindelijk bewust werd van zijn houding en gedrag ging hij zijn brein herprogrammeren, zodat ook het onderbewustzijn goed werd verzadigd met de juiste ondersteunende suggesties. Tevens leerde hij mediteren. Want alleen positief denken werkte dus niet bij Jake! De negativiteit zat diep genesteld in zijn onderbewustzijn. Door de herprogrammering, waar ik later in mijn artikelen en boek op terug zal komen, en door te mediteren drong hij diep door in zijn onderbewustzijn, zodat hij blijvende positieve veranderingen kon doorvoeren. Jake werd dus slimmer dan zijn reptielengedrag. Door bewustwording van dit stukje reptielenbrein en door zijn automatische patronen aan te passen, werd hij rustig en veranderde zijn leven volledig ten goede. Kortom, zijn bewustzijn was verruimd en gegroeid.

Bij Jake was het negatieve gevoel ontstaan in zijn jeugd. Het probleem kon alleen maar opgelost worden door naar een ander niveau te gaan dan het niveau waar het probleem ontstond (het geloof in zijn vermogen om doelen sneller te manifesteren). Door de herprogrammering van zijn mind heeft Jake de negativiteit kunnen veranderen in een nieuwe energiestaat. Deze energiestaat matcht met zijn geloof dat hij alles met gemak in zijn doelen kan manifesteren. En daardoor trok hij gewenste situaties in zijn leven.

Bij bewustwording kun je ook denken aan een rechter of mediator

Twee partijen hebben een conflict en gaan naar een mediator of rechter. De onpartijdigheid van deze mensen vormt een hoger bewustzijn en meer flexibiliteit, waardoor de juiste inzichten aan de twee partijen kan worden gegeven. Ik ben zelf gecertificeerd mediator en ik heb zaken meegemaakt, waar ik tot de conclusie kwam dat een conflict echt een stukje onbewust gedrag was. Zodra partijen zich bewust werden van hun gedrag en het probleem, veranderde er al heel veel positief. Dit noemen we dus bewustwording en heling.

Het voordeel van een rechter of mediator kan dus zijn dat iemand van buitenaf er even naar kijkt en iemand die juist niet emotioneel betrokken is bij de situatie.

Wat is nou de essentie van de wet van bewustzijn?

Wij kunnen bewustzijn altijd op een natuurlijke wijze verruimen, wat leidt tot mogelijkheden en oplossingen. De essentie is dat het een altijd voortdurend proces is. Door te veel beperkingen kan je bewustzijn niet vrij stromen. Dan ontstaan er stagnaties. De meest voorkomende blokkade is geloof en ego. We vinden het moeilijk te geloven dat er meer is en dat we dus alles zelf kunnen creëren en manifesteren middels onze gedachten en overtuigingen. Door het ontknopen en veranderen van je geloof (bijvoorbeeld door je mindset te herprogrammeren of door te mediteren) verruim je vanzelf je bewustzijn. Dit heeft tot gevolg dat het bewustzijn in alles in je leven doorwerkt en je leven veel makkelijker en rustiger wordt en oplossingen en wensen zich spontaan ontvouwen.

Volgende week krijg je een casus en praktijkvoorbeeld met betrekking tot deze wet.

Tot gauw!

Succes en zorg goed voor jezelf.

Hartegroet,
Petra van den Berg
————————————————————————————————————————
Wil jij of vrienden of collega’s van jou mijn artikelen per e-mail ontvangen?  INSCHRIJVEN. Tevens krijg jij dan de belangrijkste (quantum) sub succeswetten met uitleg GRATIS cadeau. 

Geïnteresseerd in mijn boek, Dankjewel én leef winstgevend? Quantum(succes)denken brengt ook jou, geluk, gezondheid én succes. BESTEL BOEK.

PMC’s quantum(succes)wetten biedt masterclasses en online 1 -op- 1 coachingstrajecten, VIP dagen aan. Deze zijn gebaseerd op kennis van de quantum(succes)wetten. Uit ervaring én onderzoek weten wij dat deze kennis jou in je kracht zal zetten. Door coaching leer jij de wetten nog beter en sneller begrijpen. Je leert ze toepassen en integreren in je (werk)leven. Dit levert je verbluffende resultaten op! Kijk op mijn aanbod.

Online trainingen en coachingstrajecten voor bedrijven, teams en organisaties zijn ook mogelijk. (Geef je wensen aan per e-mail).

Ps houd mijn YouTube kanaal in de gaten voor de nieuwste PMC’s quantumvideo’s!

Hartegroet,

Petra van den Berg

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30