Alfagolven opwekken: hersengolven quantummeditatie

Mediteren is ontzettend populair, maar waarom voelt mediteren toch zo goed? Dit heeft alles te maken met de invloed die meditatie kan hebben op je hersenactiviteit en de breingolven die je daarmee kunt activeren, zoals alpha golven opwekken. Dit betekent dat je langs je analytische geest kunt gaan en eventuele negatieve programma’s kunt veranderen in positieve programma’s.

Als je dit slim gebruikt, kun je meditatie inzetten om jouw ideale leven te creëren. Dit noem ik ook wel ‘quantummeditatie’. Eerst leg ik je uit wat mediteren precies is. Wij worden als mens beïnvloed door wat we horen en zien in de media, het nieuws, op de radio en meekrijgen van de overtuigingen van andere personen. We zijn ervan overtuigd dat dát de echte wereld is, maar wat gebeurt er nu als je anders kijkt? Wat nu als ik je vertel dat ons innerlijk de echte wereld is en deze de externe wereld heeft gecreëerd zoals deze is?

Je neocortex (denkende brein) moet continu de informatie van buitenaf integreren, dus alles wat je zintuigen oppikken van de externe wereld, daar gaat je brein sneller van golven (bètastaat). Hierdoor ga je geloven dat de buitenwereld de echte wereld is. Daarom adviseer ik vaak aan mensen om te mediteren en leer ik ze dat ook graag. Mediteren is gewoon je ogen dichtdoen en je aandacht bewust naar binnen keren. Zo simpel is het.

Hersengolven

Laten we bij de basis beginnen, namelijk bij de hersengolven die je kunt aanwakkeren met meditatie en wat deze dan voor je doen.

Normaal gesproken is je brein in een bèta- of gammastaat, bijvoorbeeld wanneer je actief bent. Dit helpt je bij het uitvoeren van taken, het ophalen van herinneringen en bij het bewegen van je lichaam. Veel mensen zijn altijd aan het analyseren, dus kritisch aan het oordelen tussen positief en negatief, goed en fout of aan het bedenken wat er kan gebeuren of juist niet… Je leeft dan in een hoge bètastaat.

In feite creëer je hiermee onsamenhangende patronen en onbalans. Wanneer je continu aan het analyseren bent, verwijder je jezelf namelijk steeds verder van je creatiekracht, dus verder weg van het besturingssysteem van je onderbewustzijn.

Als je meer gaat ontspannen, zoals met meditatie, veranderen je hersengolven naar de alfastaat. Dan kun je het besturingssysteem van het onderbewustzijn binnentreden en gaan starten met herprogrammeren.

Op dit niveau zullen de hersenen als vanzelf steeds meer georganiseerd raken in samenhangende patronen. Dit is ook de staat die je hebt voordat je gaat slapen, maar wanneer je nog ontspannen in bed ligt. Deze staat helpt je ook met je focus en gedachten.

Bij een nog diepere ontspanning komt je brein in de thètastaat. Die staat heb je ook in de remslaap, dat is de slaap waarin je droomt[1]. Sommige mensen kunnen deze staat ook bereiken als ze mediteren zonder te slapen.

De deltastaat is ook een heel ontspannen gemoedstoestand, die je ook bereikt als je bijvoorbeeld een middagdutje doet (bron 1). Ook deze staat kunnen sommige mensen bereiken met meditatie.

Die ‘staten’ staan voor de frequenties waarin je brein elektrische signalen afgeeft. Dit is te meten met EEG-apparatuur.

 

 

 

Alfagolven opwekken

Alfagolven opwekken kun je dus doen door te ontspannen. Als je ontspannen bent, kun je in die staat aan de slag gaan met je onderbewuste. En in de thètastaat kun je ook aan de slag met de coderingen van je omgeving. In gedachten kun je dan veranderen hoe jij je omgeving interpreteert. Dit is bijvoorbeeld ook wat dromen voor je kunnen doen, maar je kunt dus ook bewust aan de slag gaan met jouw gedachten en denkbeelden, zodat je jouw denkpatronen kunt veranderen.

Onderzoek laat overigens ook zien dat audio je kan helpen om in de alfastaat te komen. Dat moeten dan binaural beats zijn van tussen de 370 Hz en 380 Hz. Je moet dan wel een koptelefoon opdoen, omdat ze moeten afwisselen van het ene naar het andere oor. Anders is het niet effectief. Met die klanken kan je binnen drie minuten mediteren en alfagolven opwekken[1].

Essentieel om te weten is dat als jij goed kunt mediteren dit je helpt om problemen op te lossen. Hiervoor hoef je nog niet eens in de alfastaat te komen[2].

Als het mediteren steeds beter gaat, kan de alfastaat je helpen om in de thètastaat te komen. Hiervoor is mindfulness meditatie, focussen op het hier en nu, het makkelijkst om te leren en gebruiken. Het is belangrijk om je mentaal voor te bereiden op de meditatie, zodat je niet afgeleid raakt en daardoor niet in de staat komt waarin je wilt komen.

Daarbij helpt dit je ook met de plasticiteit van je brein, synaptische verbindingen snoeien en nieuwe laten ontkiemen. Dit wil zeggen dat het brein beïnvloedbaar is. Het gaat om het kunnen veranderen van je gedachten[3]. Dit is de plek waar echte veranderingen kunnen plaatsvinden.

Het is dus handig om een doel te hebben waarvoor je wilt mediteren.

Wat interessant is, is dat als je in de thètastaat kunt komen met meditatie, je hierdoor jezelf kunt losmaken van gevoelens, plaats en tijd[4]. Jij hebt een energetische verbinding met alles in je omgeving, denk hierbij aan personen die je kent, de plaatsen waar je komt, waar je werkt, alles wat je bezit.

Dit noemen we ook wel een informatieveld. Dit veld dat alles aan elkaar verbindt, gaat verder dan tijd en plaats. Hier geldt de MultiLaw van energie. Waar jij je aandacht op richt, daar stroomt je energie naartoe. Dus je begrijpt dat het van je wegstroomt.

Wanneer jij je door mediteren losmaakt van de externe wereld, kom je dus in een staat waarbij je alle energie weer naar jezelf terugroept. En dat geeft genoeg energie om iets nieuws te creëren. Deze staat noem ik ook wel ‘puur bewustzijn’.

Wat doe je als je in die staat bent?

Als je aan het mediteren bent en in de staat bent waarop je goed verbinding kunt maken met je onderbewuste (en het quantumveld), kun je het quantumgedeelte of het MultiLaw-gedeelte, toepassen om jouw creatiekracht aan te wakkeren. Dit betekent dat jij je kunt afstemmen op de mogelijkheid van iets nieuws in je leven, datgene wat jij graag wilt.

Het mooie is dat wanneer jij jezelf hebt losgemaakt van je idee over je ego, plaats en tijd, de mogelijkheid ontstaat om onbevooroordeeld naar je leven te kijken en je voor te stellen hoe het ook zou kunnen zijn. Je kunt met je pure bewustzijn andere mogelijkheden voor je leven verkennen en bepalen of dat wat voor je is of niet.

Je krijgt bijvoorbeeld een gedachte of een bepaald beeld voor je en dan kun je voelen of het goed voelt of juist niet. Als jij je een voelt met die nieuwe gedachte, komt er energie vrij om iets nieuws te creëren.

Dit merk je doordat het bijvoorbeeld heel goed voelt en je inderdaad energie en motivatie voelt om dat beeld wat je je tijdens de meditatie bedacht of voorgesteld hebt te bereiken.

Wil je meer weten? Bekijk eens het boek Miljonair in Geluk,  Het boek ‘Miljonair in geluk’ is verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel en online (zie uitgeverij uitgeverij-pantarhei.nl, bruna.nl, bol.com etc.) Meer informatie over programma’s zie: https://miljonairingeluk.nl/

Of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Wil jij serieus met jezelf naar een nieuw level, kijk dan naar mijn VIP-programma’s.

[1] https://www.frontiersin.org/files/Articles/488323/fnins-13-01125-HTML-r1/image_m/fnins-13-01125-t001.jpg

[2] https://ieeexplore.ieee.org/abstract/document/7980629

[3] https://link.springer.com/article/10.1007/s11427-011-4233-3

[4] https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352250X18301180

[5] https://link.springer.com/article/10.1007/s10339-009-0272-0

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30