3 andere strategieën: efficiënter creëren middels de wet van aandacht!

PMC’s Laws

3 andere strategieën: efficiënter creëren middels de wet van aandacht!

Mijn struggeling met de wet van aandacht.

Herken jij dit? Waar moet je eigenlijk allemaal opletten om aandachtig te blijven? Hoe kan jij leren naar jezelf te kijken? “Dondersgoed weet ik hoe het werkt, toch ben ik makkelijk af te leiden van de strategie en wetten die mij juist steeds zo veel succes opleverde”…

Ik ga het je uitleggen en geef je meteen 3 handige strategieën om mee te starten. Tevens behandel ik weer een ingestuurde (lezers)vraag. Of het nu gaat om een telefonische vraag van een cliënt of van iemand uit mijn netwerk of iets van mezelf. Elke week behandel ik een vraag die in de praktijk regelmatig voorkomt.

Ervaring

In het verre verleden leefde ik in een wereld van pijn, gebrek, ongeloof, ziekte en twijfel (lekker veilig mopperend, in mijn comfortzone met “mijn kleine ik”); totdat ik realiseerde en ontdekte (mede middels onderstaande strategieën) wat krachtig aandacht, woorden, gedrag en gedachten zijn. Gedachten maar ook woorden zijn uiterst krachtig en allebei is het een actie. Wat had ik mezelf in het verleden toch aangedaan?

Wat er gebeurde toen ik mijn aandacht op het tegenovergestelde ging richten dus op “mijn succesvolle & blije ik” (dit is overigens iets wat iedere leider, mens of directeur zou moeten toepassen, al is het als experiment samen met je personeel) was verbazingwekkend.

Ik kreeg spontaan situaties en mensen op mijn pad die mij verder hielpen. Daar was ik zo dankbaar voor dat mijn leven op magische manier nog meer werd verrijkt. Succes zocht mij op door mijn houding en aandacht.

Napoleon Hill heeft mij veel kwartjes gegeven. Ik citeer uit het boek van Napoleon Hill.

 “Als je blijft focussen op de hindernissen zal je doel verdwijnen. Als je blijft focussen op je doel zullen de hindernissen verdwijnen”. 

Het bovenstaande kun je het beste begrijpen door je aandacht op een bepaalde doel of gewenste werkelijkheid (middels gedachten) te richten met vertrouwen, goed gevoel en vastbeslotenheid, zodat het in je leven kan verschijnen. Hierdoor verbind jij je met de wereld van de mogelijkheden.

3 strategieën die jou op weg helpen:

 

  • Richten op het tegenovergestelde helpt. Dus stel je zit middenin een slechte relatie met je zakenpartner. NB door conflicten blijft er te allen tijde geld liggen, zowel zakelijk als privé, dus sowieso is het niet handig .. Stel je dan eens voor hoe het zou zijn als jij een goede relatie hebt met je zakenpartner. Zie het voor je. Door deze gedachten aandacht te geven, creëer jij ze in je eigen realiteit. Wat speelt er ondertussen in het veld: de gedachte die jij consequent aandacht geeft en je het bijpassend gedrag en gevoel verleent, begint massa te genereren en wordt omgevormd in gebeurtenissen c.q. dingen. Je (zaken)relatie zal verbeteren. Lees mijn eerdere blogs indien je verdieping wilt over deze principes PMC blogs
  • Bedenk tegelijk waar je wél dankbaar voor bent in deze relatie (of situatie). Hierbij kan je denken aan zijn/haar fijne eigenschappen of zijn/haar geduld, gevoel voor humor. Waar je dankbaar voor bent zal verbeteren en vermeerderen.
  • Neem regelmatig pas op de plaats: verbind je met het universum door meditatie en word volledig stil en vredig van binnen, observeer jezelf en je gedachten, alles mag er zijn. Hierdoor ga je lekker in je diepere wezen bivakkeren. Wat zal er gebeuren? Iedere stap op weg naar zelfbewustzijn is rijkdom.

 Uitdaging (lezers)vraag:

Ik ben opgevoed met het idee dat ik hard moet werken en dat het leven zwaar is.  Voorts staan de meeste mensen om mij heen er ook zo in. Op het moment zit ik in een soort Wet van Murphy. Wat eventueel fout kan gaan gaat ook fout… en dit zet zich maar voort. Wat te doen? Op een dieper nivo weet ik dat het een verzinsel is en heb ik al veel gelezen over deze materie, maar het lijkt alsof het nu averechts werkt voor wat ik wil bereiken. Het lukt mij niet om mezelf hier uit los te maken. Wat is er aan de hand?

Oplossing:

De wet van aandacht toepassen. Ten eerste wil ik adviseren dat er geen Wet van Murphy in de natuur leeft. Geen enkele natuurwet wijst aan dat alles wat fout gaat ook fout zal gaan, dus ik zou sowieso aan deze overtuiging gaan werken. Ten tweede ga werken aan je conditionering die je in je kleine IK gevangen houdt. Het is eigenlijk een patroon of slechte gewoonte waaraan jij je (onbewust) aan blijft vasthouden (zwaar leven etc).

Je kunt bijvoorbeeld starten met een lijstje te maken: wat zijn je beperkende gedachten en woorden. Ontdek waar deze vandaan komen, accepteer ze en zeg desnoods “deze overtuigingen zijn niet van mij dus ik geef mezelf toestemming om ze los te laten”. Streep ze dan door op je lijstje. Dit werkt (symbolisch) door op de geest. Vervolgens schrijf je op wat de tegenovergestelde positieve gedachten en woorden zijn. Herhaal ze elke dag voor jezelf of zeg ze hardop.

Focus op je doelen met vertrouwen en ontspanning: doorbreek de tralies. Wij zijn zo geconditioneerd als mensen dat wij kunnen opgaan in zelfmedelijden zodat het leven in geluk en gemak zelfs onnatuurlijk lijkt of überhaupt niet kan. Terwijl dít juist voor ieder mens normaal zou moeten zijn en ons geboorterecht is. 

Kortom: ga met je nieuwe inzichten aan de slag en verplaats je aandacht naar je doelen en gebruik daar het positieve lijstje bij.  Wees dankbaar en alert met wat er wélgoed gaat. Op deze manier zul jij een nieuwe werkelijkheid creëren.

Wil jij mijn blog per email ontvangen? Klik dan hier Cadeau voor jou tevens krijg jij dan de belangrijkste universele wetten met uitleg, cadeau.

Succes jij bent kostbaar!

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter

10 ijzersterke wetten voor een succes-mindset

‘MultiLaws', kom in je quantumkracht​

Twee of vierdaagse high level persoonlijke coaching

Snelle verandering om innerlijke rust, (zelf)vertrouwen en succes te bereiken, op welk gebied dan ook! Dit kan met het VIP arrangement. Deze multifunctionele wetten en brein technieken, helpen je om je innerlijke kracht en mindset te versterken om op die manier eenvoudiger en energieker meer succes te behalen.

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

Januari 2023 Aruba

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 december 2022 in Malaga, Spanje

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

10 en 11 september 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

Seminar: ‘MultiLaws': wetten voor meer succes in zaken en privé

11 en 12 juni 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Oktober 2022, Malaga Spanje

Inschrijven seminar

'DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

Juni 2022 in Eindhoven

Inschrijven webinar

Cursus Zelfregie met Quantum-Hypnose-NLP

1 en 4 april 2022 in Leiden

Inschrijven seminar

‘DE TOEKOMST DIE JE TOEKOMT'

4, 5 en 6 februari 2022 in Leiden

Inschrijven webinar

"Goede voornemens waarmaken"

Dinsdag 11 januari 2022 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"Leef vanuit quantumsrust"

Donderdag 25 november 2021 van 19.30 tot 21.30

Inschrijven webinar

"De gezonde slanke leefwijze"

Dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.30